Csütörtökre

Keress a naponta bővülő programajánlatunkban, böngéssz a lehetőségek között és találd meg te is a számodra legjobb programot!

Nomád Földi László: Eleven Hold, avagy egy albínó kalandjai

Írók Boltja, szeptember 9., 17h

Nomád Földi László: Eleven Hold, avagy egy albínó kalandjai című könyvének bemutatója az Írók Boltjában. A szerzővel Mészáros Sándor beszélget. A szervezők arra kérik az eseményre látogatókat, hogy amíg a program tart, viseljenek maszkot.

Pápai Joci 2021

Budapest Park, szeptember 9., 18h

Pápai Joci eddigi legnagyobb koncertje, számos vendéggel.

Lehár 150: Az operettkirály – Lehár Ferenc életútja

Fészek Művészklub, szeptember 9., 18h

Közreműködik: Nagy Ibolya operettprimadonna és Bozsó József színész, rendező és operett énekes.
A könyv a helyszínen megvásárolható.

Recirquel: Solus Amor

Müpa - Fesztivál Színház, szeptember 9., 19h

A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális légi táncelőadás, amelyben az új cirkusz, valamint a klasszikus és modern tánc egyesül. 

Metropolisz

Eötvös10 Művelődési Ház, szeptember 9., 19h

Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai.

Müller Péter Sziámi AndFriends

Kobuci Kert, szeptember 9., 19h

Hosszú idő után Budapesten táncolós Müller Péter Sziámi AndFriends koncert! Az Amiben élsz címet viselő koncerten a zenekar a friss számokon kívül eljátssza a 80- as évek bestofját: a könnyűzenei underground (URH, Kontroll, Sziámi), azaz Müller Péter Sziámi repertoárjának legjavát.

Rolla János és az Anima Musicae Kamarazenekar

Nádor terem, szeptember 9., 19h

Hangversenymester: G. Horváth László. Műsoron: Mozart: B-dúr Cassation, K. 63a/99; Mozart: G-dúr Cassation, K. 63; Mozart: 6 Ländler, K. 606; Mozart: A-dúr szimfónia, K. 201.

Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje

MOM Kulturális Központ, szeptember 9., 19h

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több.

Koncz Zsuzsa: Szabadnak születtél

Csili Művelődési Központ, szeptember 9., 19h

Koncz Zsuzsa Szabadnak születtél című stúdióalbuma 2020-ban jelent meg, sorban a negyvenegyedik. Az új albummal töretlenül folytatódik a Koncz Zsuzsa életmű, de az előző lemezhez képest csak a vele legszorosabb kapcsolatban álló szerzők írtak dalokat a lemezre. A munkafolyamatokat, mint évek óta Závodi Gábor irányította, továbbá ő írt kettő dalt is a lemezre.

Anyaszemefénye

UP Újpesti rendezvénytér, szeptember 9., 19h

Barna Brigitta (Giordano Brunella), a Sztártévé műsorvezetőnője napközben különleges vendégekkel találkozik, készít interjút, este otthon pedig szeretett férje és kislánya várja. Irigylésre méltóan sikeres élete egy ponton mégis tragikus fordulatot vesz...

FARSANG avagy…ez is mekkora egy tahó…

Városmajori Szabadtéri Színpad, szeptember 9., 19h

Esendő, hétköznapi figurák, dupla szerelmi háromszög: egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei a féltékenységtől egetverő bosszúra szomjaznak. És ha az nem lenne elég, hogy saját boldogságát vagy boldogulását féltve eleve mindenki összekever mindenkit mindenkivel, megkezdődik a farsang, ahol a hűséges és hűtlen szeretők jelmezt öltenek, sőt jelmezt cserélnek. De persze minden jó, ha jó a vége...

Igenis, miniszterelnök úr!

Átrium, szeptember 9., 19.30h

A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Antony Jay és Jonathan Lynn - a nyolcvanas években készült, világsikerű, klasszikussá vált tévésorozatuk alapján írt - 2010-ben bemutatott politikai komédiája a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

A Moszkvai Patriarchátus Kórusa

Zeneakadémia, szeptember 9., 19.30h

Több mint nyolcvan év után ismét Magyarország ad otthont 2021. szeptember 5–12. között a sokszínű, valamennyi korosztály lelki és kulturális igényeit kielégítő programsorozatnak, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Az egyhetes rendezvényen hangversenyt ad a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórusa is, amely az orosz főváros melletti Szentháromság–Szergij-kolostor énekeseiből alakult az 1980-as évek elején.

Intim vallomások

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, szeptember 9., 19.30h

Az Intim vallomások egy nagy játszma, szerzője szerint: érzelmes thriller. Nem tudni, ki irányítja a helyzeteket. A két főszereplőnek újabb és újabb ajtót kell kinyitniuk, hogy feltárhassák minden örömüket, fájdalmukat, kétségbeesésüket, elfojtásaikat, rettegéseiket, szorongásaikat, és ki-ki megszabaduljon a családi zsarnokaitól. Végigveszik az életüket anélkül, hogy tudnák, hová vezet mindez.

Elek István Quartet

Budapest Jazz Club, szeptember 9., 20h

A szaxofonos Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Az együttes vezetője a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg.

Czirják Csaba Quintet

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 9., 20h

Kelet és Nyugat találkozik Czirják Csaba gitáros legújabb szerzői lemezén, a Nap és Hold címűn, amit kvintetté bővült formációjával rögzített. Míg a pentaton hangkészletű dallamokban a magyar népzenei és a bartóki örökséget fedezhetjük fel, addig a harmóniafűzések jellegzetesen nyugatiak és a jazzre jellemzők. Czirják Csaba saját bevallása szerint ezúttal nem egy virtuóz jazzlemezt szeretett volna készíteni, hanem egy olyan melodikus anyagot, amelynek dallamfoszlányai megragadják és nem eresztik a hallgatót. 

BittnerSweet, vendég: Stefaich Tibor Stefi akusztik

Hunnia Art Bisztró, szeptember 9., 21h

"Addig táncolunk, amíg le nem gyűr a bánat!" Vendég egy csodálatos dalszerző-gitáros, Stefaich Tibor Stefi lesz, aki egyéni dalszerző pályája mellett játszott a BlackBirds-ben, a 2Beat or Not 2Beat-ben, saját zenekara, a Change volt.

Brain Bar 2021

Millenáris, szeptember 9-10.

Európa legnagyobb jövőfesztiválját 2021-ben újra offline szervezik meg neked. #brainbarisback
Szeptember 9-10. között új helyszínen, a budapesti Millenárison várnak a világ minden pontjáról érkező előadókkal, zenei és művészeti produkciókkal, foodtruck felvonulással - és a jövő legmenőbb álláslehetőségeivel.