Design és közösségi vásárok, kiállítások és kávébazár a jutalma a dolgos hétnek

Nagyszerű programokat ajánlunk a hétvégére, tele leszünk közösségi vagy éppen design vásárral, de finn filmekkel is múlethetjuk az időt.

Finn Filmnapok - Finnish Film days 2020 - Toldi mozi, február 5-9.

 

 

A 9. Finn Filmnapok a Toldi moziban kerül megrendezésre 2020. február 5. és 9. között. A rendezvényen a finn filmművészet kiemelkedő alkotóinak nyolc izgalmas művét mutatják be. 

 

FACT Fesztivál 2020 - Színház- és Filmművészeti Egyetem, február 6-9.

 

 

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi fesztiválja. A név a Festival, Arts, Cinema, Theatre szavak rövidítése. A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy megismerjék egymás munkáit, a nagyközönség előtt bemutassák vizsgafilmjeiket és -előadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt és hosszútávú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.

 

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál - Szabadság tér, február 7-9.

 

 

A legjobb mangalicatenyésztők,- és termékek, élő mangalicák, helyben készült mangalica finomságok várnak benneteket a főváros közepén, ingyenes belépéssel! A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár.

 

KávéBár Bazár 2020 - Millenáris B csarnok, február 8-9.

 

 

Tizenegy éves a KBB, s második alkalommal töltik meg kávéillattal és bárhangulattal a Millenárist. Budapest legnagyobb kávébárja számos kiállítóval és programokkal várja a látogatókat, szakmabelieket és fogyasztókat egyaránt. Újdonságok, környezettudatos koncepciók, versenyek, bemutatók, ajándék kávés kóstolópohár, vízpalack - vízfeltöltési lehetőség, és rengeteg kóstolnivaló - kávék, borok, párlatok, koktélok - tartoznak a belépő árába.

 

Gardrób Közösségi Vásár - Dürer Kert, február 8. 10-15h

 

 

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Nekik is van, ők sem tudták eddig, mi legyen velük, aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve kitalálták a ruhavásár ötletét. Az ötlet egészen egyszerű: Ti hozzátok a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, ők adják a helyszínt és a közösséget.

 

Szimpla bolha / Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Szimpla Kert, február 8. 11-17h

 

 

Kirakodóvásár, kuturzsibi, használtcikk piac...mindegy hogy hívod, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltad, gyere és nézd meg mi rejtőzik a másokéban. Érezd a kutatás izgatott illatát, mert most az utcára is kivezetjük, így teljes értékű bolhapiacot kapsz a kertben és a Kazinczyban is!

 

Karády Katalin-emléknap - Bajor Gizi Színészmúzeum, február 8. 11-21h

 

 

11:00 Az OSzMI gyűjteményében található Karády-relikviák bemutatása

12:00 Gyűjtők és Karády-rajongók találkozója. Várunk mindenkit, aki bemutatná, megosztaná velünk gyűjteményét, emlékeit.

15:00 Teadélután Karádyval – Bemutatkozik a debreceni Karády Katalint Kedvelők Klubja. Fellép: Soós Judit.

17:30 Szemtanúk Karády Katalin New Yorki-i életéből. Vendégeink: Kristály János és Palotás János

19:00 Filmvetítés. Bevezetőt mond: Kurutz Márton.

Valahol Oroszországban (1942)

Tábori levelezőlap (1942)

Hangod elkísér (1944)

Betlehemi királyok (1947)

Házigazdák: Gajdó Tamás, Péter Zsolt és Szebényi Ágnes

 

A Kelet vonzásában. Japonizmus az Osztrák-Magyar Monarchia fametszeteinek tükrében - Szépművészeti Múzeum, február 5. - május 17.

 

 

A japán fametszetek nyugati világ művészeire gyakorolt hatását állítja a középpontba az Osztrák–Magyar Monarchia és Japán között kötött diplomáciai szerződés 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a Szépművészeti Múzeumban.

 

Meghosszabbítva! - Élet/Kép - Keleti Éva retrospektív kiállítása - Műcsarnok, február 9-ig

 

 

Kivételes időutazásra invitálja a nézőket Keleti Éva hat évtizednyi életművét bemutatva. A pálya színe-java az 50-es évektől máig: eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztár portrék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet.

 

VÁRkert Mozi - Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt között - Várkert Bazár (Testőrpalota), február 8. 16h

 

 

Ebben a művészeti ismeretterjesztő filmben Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller (1869–1939) szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel a 20. század elején.

 

Frenk - Tudom Kivagyok - lemezbemutató, Bérczesi, Saiid - A38 (Koncertterem), február 8. 20h

 

 

Éjszakai élet, és minden, ami vele jár. Különös és magával ragadó, bizarr, erotikával túlfűtött világ, túlélési útmutató kezdőknek és haladóknak. A multiinstrumentalista zenész a hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Frenk és megújult zenekara gőzerővel készül a budapesti lemezbemutató koncertre, megidézve a nagyvárosi éjszakákat, megszórva a századvégi füstös lokálok hangulatával. A szuggesztív, őszinte, zsigerekig ható valóság, ahol valódi pop'n'roll show-ra számíthat a nagyérdemű! Az új dalok mellett természetesen a régi slágerek is terítékre kerülnek. A nagyszabású koncertre két vendég is érkezik a zenekarhoz: Bérczesi Róbert (hiperkarma), és Saiid (AKKPH).

 

Hello Piac Design Vásár - Akvárium Klub, február 9. 10-18h

 

 

Gyere el Te is Budapest legmenőbb design vásárára, és fedezd fel a hazai tervezők és designerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb táskáit, ruháit, ékszereit, divat kiegészítőit, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs termékeit, kézműves gasztro készítményeit, természetes alapanyagokból készült kozmetikumait… igazi minőségi kincsek!

 

WAMP Design Vásár – Télvégi vásár - Bálna, február 9. 10-18h

 

 

Február 9-én, a Bálna Budapestben indul a WAMP 2020-as szezonja, ahol ezúttal télvégi akciókkal, leárazásokkal készülnek a kiállítók. Itt az idő, hogy most beszerezd az utolsó darabokat vagy a már régóta áhított kedvenceidet kedvezményesebb áron!

 

Édentől keletre. Lázadás Budapesten – Rubi & Lóze - Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, február 23-ig

 

 

A kiállítás képeit a Fortepan és a ZuckerMűvek együttműködésében megjelenő, tíz kötetesre tervezett tematikus fotóalbum-sorozat ötödik, Beat, Pop, Rock – Falak és Hangfalak című kötetének képeiből és magángyűjteményekből is válogatta a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.