Ezeknek a filmeknek a befejezése zavarja össze legjobban a nézőket

Az internetes keresések alapján állították össze a listát a kutatás készítői.

Egy új tanulmányban arra a kérdésre keresték a választ, hogy mely filmek zavarják össze legjobban a befejezésükkel a brit nézőket – és egy rendező négy filmjével is felkerült.

A BonusFinder csoport által készített listát úgy állították össze, hogy összesítették a filmek befejezésének magyarázatával kapcsolatos összes brit Google-keresést, és Martin Scorsese 2010-es pszichológiai thrillere, a Viharsziget végzett az élen.

A filmben Leonardo DiCaprio játssza Teddy Daniels amerikai rendőrbírót, aki egy elmebetegek számára fenntartott kórházba utazik, hogy egy beteg eltűnése ügyében nyomozzon. A film előrehaladtával azonban kiderül, hogy Daniels valójában egy hallucinációs személyiség, és hogy "Teddy" valójában Andrew Laeddis, egy másik amerikai rendőrbíró, akit azért tartottak fogva az intézményben, mert meggyilkolta a feleségét, miután az megölte három gyermeküket.

Filmek, ahol a csavaron is csavarnak egyet

Vannak filmek, amelyekben semmi sem az, aminek látszik, amelyekben a végén egészen mást kapunk, mint amire számítottunk, és amelyekben a sztori egy teljesen más szintre jut el, mint ahonnan elindult. Ezekből raktunk össze egy listát.

Még több Viharsziget

 

A film végén DiCaprio karaktere újabb pszichológiai visszaesést szimulál, hogy lobotómiás beavatkozást hajtsanak végre rajta, mivel már képtelen együttélni a valósággal.

Christopher Nolan ugyan az első helyet nem tudta elcsípni, de a 10-es listán így is négy filmje szerepel: az Eredet, az Oppenheimer, a Csillagok között és a Memento. Az Oppenheimer (vagy a Barbie) bekerülésénél már csak az a nagyobb meglepetés, hogy A tökéletes trükk kimaradt.

Forrás: InterCom

 

Szintén magasan szerepel a listán a Coen testvérek 2007-es neo-western thrillere, a Nem vénnek való vidék és Mary Harron 2000-es pszichológiai horrorja, az Amerikai pszicho.

 

1) Viharsziget (2010)

2) Nem vénnek való vidék (2007)

3) Amerikai pszicho (2000)

4) Eredet (2010)

5) Oppenheimer (2023)

6) Csillagok között (2014)

7) Barbie (2023)

8) Memento (2000)

9) Harcosok klubja (1999)

=10) Tőrbe ejtve – Az üveghagyma (2022)

=10) Ragyogás (1980)


via: NME