Ismerkedj meg Nagy-Britannia egyik leghíresebb cukrászával, Fiona Cairns-szal, aki többi között az angol király pár esküvői tortájának készítője.
Fiona, akinek eredeti szakmája grafikus, hobbiból kezdett el sütni, csodás tortáinak azonban egyre nagyobb híre ment. Végül férjével együtt úgy döntöttek, tovább képzik magukat és saját vállalkozást alapítanak - ennek 25 éve.
Céljuk a kezdetektől az volt, hogy minden igényt kielégítő, prémium márkát hozzanak létre, kiváló termékekkel. Fiona kemény és kitartó munkával vált cukrászmesterré, tudását pedig Michelin-csillagos londoni éttermekben tökéletesítette. Mára a cukrászüzem az egyik legismertebb Nagy-Britanniában és szerte a világon, évente 750 ezer tortát készítenek, és olyan áruházláncok beszállítói, mint a Harrods, a Selfridges, a Sainsbury’s, vagy a Bo Marche Paris.
Fiona Cairns tortái úgy klasszikusak, hogy tele vannak kreativitással, külsejük, elkészítési technikájuk állandóan változik az aktuális trendeknek megfelelően. Fiona állandó kapcsolatban van a megrendelőivel, ötleteikből inspirációt merít, de ő maga is rendszeres látogatója a cukrászüzleteknek. Bár nincsenek bevált technikái és célja a folyamatos megújulás, rajongása a virágokért szinte minden munkájában visszaköszön cukorból készült rózsák, krizantémok, és erdei bogyók formájában.
Fiona pályája csúcsára ért, amikor az angol királyi pár 2011-es esküvőjére ő készíthette el a tortát. Azonban ebben az esetben sem hazudtolta meg magát: hosszasan egyeztetett Katalin hercegnővel, akivel közösen álmodták meg a nyolc emelet magas, hófehér tejszínnel, cukorból készült virágokkal díszített gyümölcstortát.
Fiona Cairns tortáit most a magyar TV nézők is megcsodálhatják, új műsorát a TV Paprika mutatja be április 22-én, 17 órakor. A tíz epizódban a brit cukrászmester mindenkivel megosztja a tortasütés titkait a klasszikus receptektől és könnyű felfújtaktól a manapság oly divatos design tortákig. Megmutatja, hogyan süssünk és díszítsünk elképesztően látványos tortákat otthon, és megtanít azokra az egyszerű technikákra és trükkökre, amelyek a tortakészítést és - díszítést mindenki számára könnyen megvalósíthatóvá teszik.