Hoppá! Chloë Moretz mégsem ment nyugdíjba 19 évesen?

A nemrég visszavonult színésznő hirtelen szerepet vállalt Dario Argento egyik horrorfilmjének remake-jében.

Chloë Moretz is csatlakozott Dakota Johnsonhoz és Tilda Swintonhoz, akik remake-et forgatnak az 1977-es Sóhajokból - írja exkluzív infókra hivatkozva a Variety. Ami azért nem egy komolytalan bulvárlap, hanem egy 111 éves, patinás szórakoztatóipari szakújság. A hír egyébként nemcsak azért érdekes, mert a '77-es eredetit az olasz horror királya, Dario Argento rendezte, hanem azért is, mert pár hete a fél világ megírta: Chloë Moretznek elege van Hollywoodból, 19 évesen nyugdíjba vonul.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A remake-et Luca Guadagnino rendezi, akinek a Bigger Splash című tavalyi krimije, ami elég jó visszhangot kapott. A nemzetközi forgalmazásba az Amazon filmes szekciója is beszáll. Az új Suspiria egyébként valószínűleg nem sokat változtat majd az alapsztorin: egy fiatal táncoslány (komoly összegbe mernék rá fogadni, hogy Moretz) egy híres, régi német tánciskolában szeretne balettórákat venni, ám rögtön az érkezése napján brutálisan megölik az egyik balerinát.

A főhősnő nyomozni kezd, kiderül, hogy régen boszorkányok éltek a környéken, és persze az is, hogy a sorozatgyilkos halállistáján ős a következő név. Kérdés, hogy Argento beteg zsenialitása és a Goblin zenekar kántálása nélkül mennyire lesz jó az új változat?