Induljon a hétvége!

A legjobb szombati programokat itt megtalálod. Adunk pár ötletet, ha az otthon maradást választanátok.

TÜNET RETRO no.4 - Tünet Együttes: Alibi

Online, március 20., 9h

A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan „alibit” gyártunk. A produkció bemutatása óta jelentős hazai és külföldi karriert futott be.

Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé

Online, március 20., 10h

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola és Manócska történetei folytatódnak Bálint Ágnes kedves mesekönyve nyomán.

Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom

Online, március 20., 10h

Online meseelődás a digitális tanulással töltött nap végén, segítségként a home-office-ban dolgozó szülőknek, vagy éppen szombat délelőtt családi programként. A mese így kezdődik: Egy virágos kiskertben hosszú hajú, piros arcú lány sétálgat: ő Mira. Jókedvűen dudorászik, virágait nézegeti, öntözgeti. Kertjének dísze a rózsa, melynek szirmai közt a Szerelem lakik. De egy napon a Boszorkány ellopja a rózsát! 

Budapest Bábszínház: Boribon és Annipanni

Online, március 20., 10.30h

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt.

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit 2.

Online, március 20., 11h

Rajzold fel Agócs Írisszel a térképre a kedvenc állataidat! Szombaton élő adásban találkozhatsz a kedvenc rajzolóddal, és megismerheted a Rajzolj egy krumplit 2. részét!

Táncszínház ON - Varidance - Bartók Táncszínház: Aliz Csodaországban

Online, március 20., 11h

Egy csodás, szürreális, szinte abszurd mesevilágba kerülhettek. Egy színesebb, vidámabb, őrültebb világba, ahol a főszereplő és a néző folyton rohan az idő után, nem fél megállni és időt szakítani arra, hogy boldog legyen akár csak egy pillanatra is. A táncelőadás ezt a pillanatot nyújtja hosszú élménnyé mindazoknak, akik elég bátrak, hogy megéljék.

Fővárosi Nagycirkusz: Dinasztiák

Online, március 20., 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.  

Verdi: A végzet hatalma (Royal Opera House)

Online, március 20., 17h

Christof Loy igazi sztár szereposztással rendezhette meg Verdi epikus operáját. A főbb szerepekben Anna Nyetrebkót, Jonas Kaufmannt és Ludovic Téziert hallhatjuk; a karmester Antonio Pappano. A tragikus történetben Leonóra beleszeret Don Alvaróba, ám amikor apja megtiltja a házasságot, egy végzetes baleset drámai eseményeket von maga után, megszállottsággal, bosszúval és tragédiák sorával szegélyezve.

Roy & Ádám Trió

Online, március 20., 17h

Három rockzenész valódi hangszerekkel. A zenekar online koncertjét a Csili színpadáról a tekinthetitek meg.

A házibuli folytatódik - Móser Ádámmal

Online, március 20., 18h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.

Kolibri MobilMesék

Online, március 20., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Túlélni a tragédiát

Online, március 20., 18h

A trianoni békediktátum következményei Vas vármegyében című emlékkiállítás online bemutatása. A kiállítás személyes megtekintésére a veszélyhelyzeti korlátozások feloldását követően nyílik lehetőség.

Online tárlatvezetés a Sean Scully kiállításban

Online, március 20., 18.30h

A kiállítás a kelet-közép-európai régióban először mutatja be átfogóan Sean Scullynak, az absztrakt festészet egyik legfontosabb kortárs képviselőjének életművét. A mintegy száztíz művet bemutató kiállítás az életmű összes meghatározó periódusát áttekinti. Az online tárlatvezetésen Fehér Dávid, a kiállítás kurátora kalauzolja az érdeklődőket a kiállításban.

Vígszínház: A diktátor

Online, március 20., 19h

Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében önmagához híven most is a hatalommal fordul szembe a zseniális alkotó. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. 

Belvárosi Színház: Bocs, félrement!

Online, március 20., 19h

Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva
Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról - aztán egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét.

Stúdió K Színház: A görény dala – zenés tortura dell’arte

Online, március 20., 19.30h

Tudjuk, hogy az élet nagy kérdéseire nincsenek egyszerű válaszok: de ha eljön a pillanat, amikor az egyénnek fel kell áldoznia az élet egyszerű teljességét valamely univerzális igazság oltárán, akkor baj van. Az előadást jegyvásárlást követően az eszínház oldalán követhetitek.

Szeretik a banánt, elvtársak?

Online, március 20., 19.30h

A Szeretik a banánt, elvtársak? egy egyszerű történet egy nem túl egyszerű életről. A marosvásárhelyi Yorick Stúdió különleges előadásának vendégjátéka az online térben.

Várjon Dénes és a Borodin Quartet

Online, március 20., 19.30h

A 2017. június 9-én készített koncertfelvételt a Zeneakadémia Online Koncerttermében, Facebook- és Youtube csatornáján is közvetítik.

Radnóti Színház: Iván, a rettenet

Online, március 20., 20h

Valahol egy keleteurópai tengerparton áll egy földszintes társasház, háttal a tengernek. A középszerűsítési program keretében lakógyűlést hív össze Iván Vasziljevics, a házmester. Az egyik lakó, Tyimofejev időgépnek nevezett koholmánya egy véletlen folytán működésbe lép. Négyszáz évet repülünk az időben, összekeverednek történelmi korok és szerepek, végül Iván, a rettenet udvarában kötünk ki.

Offenbach: A rajnai sellők

Online, március 20., 20h

Opera két részben, négy felvonásban, német nyelven, magyar felirattal. Offenbachot legtöbbször csak úgy tartják számon, mint operettek és egyéb, könnyed muzsikák zeneszerzőjét, aki csak egyetlen igazán komoly művet alkotott: a Hoffmann meséit. A darab egy belső háborúzások miatt széthullott országról mesél egy különös szerelmi történeten keresztül. 

Székesfehérvári Balett Színház: Fantomfájdalom

Online, március 20., 20h

A táncdráma a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, de nem törekszik az igazságtalan döntéshez vezető, vagy az azt követő politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók egy nagy történelmi pannó megrajzolása helyett hétköznapi emberek sorsain, küzdelmein és tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása, és az egyén önazonosságára érzéketlen nagyhatalmi logika a szétszakított családok életére.

Nulladik Változat

Online, március 20., 20.30h

Nulladik Változat online koncert live!