Keddi programözön

Programok délután öttől este tízig. Sok-sok koncert és színházi előadás közül válogathattok, de kiállítás és könyvbemutató is lesz.

Truesounds Music Tuesday Madness

A38 Hajó, szeptember 21., 17:00

A DJ pultban random sorsolás alapján a Truesounds Music, de előfordulhat, hogy meglepetés vendégek is benéznek majd a buliba.


Rooftop Session by ELB @360 Bar

360 Bar, szeptember 21., 17:00

Szuper kilátás, hideg italok, különleges atmoszféra.


Instant-Fogas Kedd

Instant-Fogasház, szeptember 21., 17:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol a rezidens DJ-k gondoskodnak a hangulatról!


Csillagképek

Radnóti Tesla Labor, szeptember 21., 19:00

A Csillagképek című színdarab a helyzetek, döntések és együttállások furcsa konstellációja.
Egy férfi és egy nő kapcsolatát látjuk, többféle helyzetben, és ezek többféleképpen újra lejátszódnak. A lány fizikus, a csillagokról, a részecskékről és a relativitáselméletről kutat.


Szűcs Máté és a Kodály Vonósnégyes

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem), szeptember 21., 19:00

Az est folyamán két vonósnégyes – egy Mozart- és egy Beethoven-mű, valamint Johannes Brahms egyik vonósötöse hangzik el, ez utóbbiban a kiváló brácsaművész, Szűcs Máté csatlakozik a Kodály Vonósnégyeshez. Falvay Attila a Magyar Állam tulajdonában levő Antonio Stradivari 1731 “Hamma” hegedűn játszik.


Seb

Vallai kert, szeptember 21., 19:00

Szophoklész darabját Hárs Anna átiratában adjuk elő. A történet egy fiatalember útkeresését mutatja be egy gyűlöletek mentén kettétört világban.(EXIT Generáció)


Nagy Kriszta x-T Tereskova: Damien kollekció

Godot Kortárs Művészeti Intézet, szeptember 201-28., 14:00-19:00

A művész új anyaga egy London-i galerista felkérésére indult el, aki példaként említette, hogy van náluk egy művész, Damien Hirst, aki Krisztához hasonlóan poppos habitussal áll a művészethez, olyan popsztárosan, ami nem illik komoly, szerény képzőművészekhez.


Parasztopera

Szkéné Színház, szeptember 21., 19:00

A Parasztopera egy balladisztikus történetet dolgoz fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye.


Teljesen idegenek

Játékszín, szeptember 21., 19:00

Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy szöveges
üzenetet kap, együtt hallgatják, olvassák, nézik... A hétköznapi estén váratlan titkok pattannak föl,
évtizedes szövetségek kapcsai kezdenek kilazulni... Pedig eddig úgy gondolták, jól ismerik egymást –
ám lassanként elszabadul a pokol...


Németh Róbert: Nem vagyok itt

Jedermann kávézó, szeptember 21., 19:00

"Létezik olyan elbeszélés, amiben Thom Yorke, Szájer József, Václav Havel, Torgyán József, Orbán Viktor, Iggy Pop és egy holland sírásó váltják egymást a színen? Milyen az, amikor egy regény kulisszája többek közt a Parlament, egy prágai stadion, Amszterdam hátsó utcái, a német autópályák, Budapest kültelki futballpályái, egy online lap szerkesztősége, a Tilos az Á és egy késő Kádár-kori lakótelep?"


Saját drive

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház - Színházterem

„…kicselezem a halált, sok ember egyenes háttal esik a földre. Egy szigorú rendezőlány odajön hozzám, és mondja, hogy nehogy közbe merjek avatkozni. Az emberek még mindig egyenes háttal zuhannak hátra. Aztán nézzük tovább az előadást, az öcsém átkarol. Egy kövér bácsi kitakarja az egészet."


Semmit se bánok

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, szeptember 21., 19:30

A magányos és mogorva öreg, illetve a fiatal lány története összeér: mindketten ragaszkodnak a világukhoz, nincs bennük vágy a szabadságra, mert nem ismerik annak lehetőségét. Illetve mégiscsak lehet kiút – ez is benne van Székely Csaba izgalmasan groteszk drámájában.


Deck az A38 Hajón: Kertai Csenger, Hász Eszter Quintet

A38 Hajó, szeptember 21., 20:00

A zene és szöveg fúziójára építő Deck szeptemberi epizódjában Kertai Csenger frisskötetes szerző és a Hász Eszter Quintet lépnek színpadra. A 2019 óta fiatal tehetségeket bemutató Deck-széria újabb állomásához érkezett: a korábbi fellépők közül néhányan már második kötettel büszkélkedhetnek, illetve megtörtént az első, vagy éppen a második lemezük kiadása.


Snétberger: Itthon-otthon, vendég: Harcsa Veronika

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), szeptember 21., 20:00

Az improvizatív gitárjáték mestere és a vele tökéletes harmóniában alkotó művésztársak vadonatúj műsorral készülnek erre az alkalomra. A jazzt, a klasszikus zenét, a roma és latin zenei hagyományokat egyaránt előszeretettel vegyítő Snétberger Ferenc most is több ihlető forrásból táplálkozik, s érzelemgazdag, virtuóz, a meglepetés erejével ható zenéje minden bizonnyal lenyűgözi majd közönségét.


Tompos Kátya

MOM Kulturális Központ - MOMKult, szeptember 21., 20:00

Egy titokzatos erő, mely lelket lélekkel összekapcsol, láthatatlan segítség, misztikus utazás, egy olyan kaland, melyre mindenki vágyik, melynek a végén felkavaró, vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk.


Grencsó Kollektíva

BMC - Opus Jazz Club

A kísérleti elektronikus és kortárs zene, a free jazz, a szabad improvizációk és az etno-jazz egyaránt teret kap az évek óta összeszokottan működő Grencsó Kollektíva jellegzetes stílusában. Oldottság és feszültség, hatalmas energiák és misztikus visszafogottság, rövid etűdök és nagy ívű darabok, a népdalok egyszerűsége és virtuozitás alkot egységet dinamikailag és ritmikailag is sokszínű előadásukban.