Koncerda

Mivel hőségfóbiában szenvedek, én a koncerteket is online nézem már, így sajnos egyre kevesebb a sörrel leöntött trikóm, viszont a kedvenc részeimet visszatekerhetem, nem kell oda tébolyogjak a színpadhoz kérvényezni. Bizony, végleg elérkezett a nyári zenezsongás szezonja, amiből csak kicsit merítettm most, hogy maradjon hely a mozinak és a többieknek is!

Veszprém- Balaton régió, június 23., 10:00

Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A csodálatos Veszprém-Balaton régióban lesz az új Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26- között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

BÉT e-Akadémia: Az árupiac újjáéledése

Online, június 23., 15:00

Nyáron sem áll meg a BÉT e-Akadémia - 2021. június 23-án 16 órától ismét megrendezésre kerül az online tőzsdetanfolyam! A BÉT áruszekciójának működése az elmúlt időszakban jelentősen átalakult, amelynek nyomán, az első hónapok tapasztalatai alapján a piaci szereplők egyre nagyobb számban és érdeklődéssel fordulnak az árupiaci lehetőségek felé.

A zene fizikája

Csodák Palotája, június 23., 17:00

A hangok birodalma ősidők óta bűvölik az embereket. Ezzel a bemutatóval a rezgések birodalmába kalauzoljuk a látogatót, ahol izgalmasan mutatjuk be a körülöttünk lévő világ hangjait rezgéseit egy egyszerű szívószáltól a lángokban megjelenő hullámmintákig.

Terasz Live – Bárterápia akusztik

Esernyős, június 23., 18:00

A duó stílusa egyfajta akusztikus utcai indie-pop. Zenekaruk megmutatkozott a 2018-as Veszprémi Utcazene Fesztiválon, ezt nagyobb fesztiválok követték Művészetek Völgye, Sziget. A duó tagjai – Helmeczi Bianka/ének, csörgő, melodika/ és Létay Pongrác / gitár, vokál/ 2016 óta zenél  együtt. Utcazenei stílusuk megél pubokban, bárokban, piknikeken, piacokon.

Hájim öröksége - Élményséta – középkori titkok nyomában a budai Vár alatt

Budavári Mikve, június 23., 18:00

Menjen el Budapest egyik legújabb és izgalmas tematikus sétájára, amelyen bemutatják a középkori budai zsidóság ünnep- és hétköznapjait! A Budai Várséták új tematikus programján feltárul az egykori Zsidó utca egyik házának kapuja, és bepillanthathatnak egy család mindennapjaiba.  

Steve'n'Seagulls

Barba Negra, június 23., 18:00

Ez az esemény a 2020. 04. 30-ról elhalasztatott Steve'n'Seagulls koncert pótlása. A 2020. 04. 30-ra megváltott belépőjegyek automatikusan és változatlan feltételekkel érvényesek az új időpontra.

Irodalom Éjszakája 2021 - Budapest

Budapest, június 23., 19:00

Irodalmi happening, amely formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A nyilvános felolvasások sorozatára három este folyamán kerül sor különböző helyszíneken. Az idei téma: VÉSZKIJÁRAT.

Dobroda koncert

Benczúr-kert, június 23., 19:30

A Dobroda zenekar 2007-ben született meg, nevét egy Nógrád megyében folyó patakról kapta. A patak folyton meg-megújuló vizével és jelentésével találóan jelképezi a zenekar hitvallását, küldetését. A Kárpát-medence autentikus népzenéje kiapadhatatlan forrást jelent számukra, repertoárjukat is e tárházból válogatják.

Oláh Krisztián Quartet

BMC - Opus Jazz Club, június 23., 20:00

A jazz világában rangos elismeréseket szerző Oláh Krisztián zongorista-zeneszerző szerzeményeinek fő alkotó elemei a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája. A jazz és a klasszikus zene szintézisét igyekszik létrehozni egy dinamikus, kortárs zenei világ megteremtésének igényével.

Möntör - Németh Duó

FÉM Arts & Café, június 23., 20:00

Pepita Oroszlán Zenés Estek. Möntör Máté és Németh Benedek gitárduója a FÉM pódiumán. Mester és tanítványa jazz-standardek, saját dalok és népdal feldolgozások alkotta műsora a nyár köszöntésére.

OperaSzerda - Meyerbeer: A hugenották

Online, június 23., 20:00

Ha szerda, akkor OperaSzerda! Az Opera minden szerdán 20 órától az intézmény Facebook-oldalán bemutatja egy, a leállás ideje alatt elmaradt operaprodukciójának keresztmetszetét. Zongorán az intézmény korrepetitorai kísérnek, a mű legfontosabb részleteit pedig a produkciók főszereplői éneklik; így szándékozik az Opera fellépési lehetőséget biztosítani munkájuktól egyik napról a másikra eleső énekeseinek. 

Szerelmes SMS

Budapest Távmozi, június 23., 20:00

Clara fiatalon elhunyt szerelmét gyászolja. Hiába próbálja meg feldolgozni a hatalmas veszteséget, semmiben nem talál vigaszt. Barátnője tanácsára SMS-ben próbál meg elbúcsúzni az elhunyttól - nem sejti azonban, hogy annak telefonját már más használja. A szám új tulajdonosát, az érzékeny lelkű Markot nem hagyják nyugodni a felkavaró, szerelmes üzenetek...

Open Mic Wednesday at Pótkulcs

Pótkulcs, június 23., 20:30

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

Yamaha Jazz Night: Révész Richárd Latin Trio

Budapest Jazz Club, június 23., 20:30

A dallamos, friss latin jazzt játszó zenekar a hazai jazzélet ismert művészeinek formációja. Repertoárjuk saját szerzeményekre és az afro-cuban zene egy-egy darabjának feldolgozására épül, amelyet a zongorista és egyben a zenekar névadója, Révész Richárd jegyez.