"Köszönjük Magyarország" - Megjelent a Nemzeti Színház a Független művészeknek szóló pályazata

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével – felhívást hirdetett független előadó-művészek támogatására „Köszönjük Magyarország!” címmel. Az előadó-művészeti szféra – a veszélyhelyzettel összefüggésben kialakított - támogatási rendszere lehetőséget ad az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására, valamint arra, hogy a pandémiás időszak elmúltával aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek. A támogatás lebonyolításában a nemzetstratégia intézmények és szakmai szervezetek vesznek részt.

A Köszönjük Magyarország című pályázatot a nemzetstratégiai intézmények, szervezetek bonyolítják le, és saját hatáskörükben döntenek a támogatásokról is. 

“Mivel a kultúra felelőssége, hogy a szellemi életet táplálja és a kiegyensúlyozott léthez szükséges lelki erőt átadja az embereknek, a pályázatokat nem rászorultsági alapon, hanem feladatvállalás után ítélik a pályázóknak” – hangsúlyozták.

A felhívással azt akarják erősíteni, hogy a kulturális dolgozók munkája létfontosságú és társadalmilag rendkívül hasznos. Ezen kívül a kulturális élet vérkeringésének újbóli megindítása “olajozottabb” lehet az aktív munkában tartott művészekkel – tették hozzá.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

„Köszönjük, Magyarország!” – Pályázati kiírás színházművészek részére (színművész, bábművész, rendező, tervező, ügyelő, asszisztens, súgó)

KITÖLTENDŐ ADATLAP

Pályázati adatlap a „Köszönjük, Magyarország 2020” című pályázathoz - Színművészek, bábművészek, rendezők, tervezők, ügyelők, asszisztensek, súgók részére