Libaszombat

Bár nyakunkon Marci napja, és kicsit már kormoz a hideg, mégis buliktól hangos a város, mintha csak a nyár derekát élnénk. Persze megmaradtak a hagyományos hétvégi programok is, ha valaki ódzkodik a pezsgéstől. Vásár, libator, mászkálás és okoskodás, de még mindig zenei csemegékkel teli a kosár, válasszatok!

Börzék hétvégéje - Ásvány- és ékszerbörze

KMO Művelődési Központ, november 13., 9:00

November 13-án és 14-én, a Börzék hétvégéje keretén belül ásvány- és ékszerbörzét, valamit rovarbörzét is szerveznek a KMO Művelődési Központban. Az Ásvány- és ékszerbörzét november 13-án, 9 órától rendezik meg a KMO-ban.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), november 13., 9:00

Őszi-téli népszokások, borászati programok és kézműveskedés a Skanzenben. A kisfarsang - Mihály naptól Katalin napjáig - a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje. Egyik jeles napja Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, valamint az újbor és a libalakoma is kapcsolódik.

Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár 2021

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, november 13., 10:00

2021-ben 9. alkalommal rendezik meg a modern társasjátékok iránt érdeklődök országos fesztiválját!
Képzelj el egy kétnapos rendezvényt, ahol a látogatók annyi társasjátékot próbálhatnak ki, amennyit csak szeretnének!

Libadalom Etyeken, a Gasztrosétányon

Etyek, november 13., 10:00

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” Nem vennék a lelkükre, ha miattuk éheznél és szomjaznál egész évben, ezért november 13-án, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várnak Etyeken!

Éljen a Grund! - Mese és valóság a Pál utcában (családi séta)

Kálvin tér, november 13., 11:00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek.

MTV Breaks - Trendépítő producerek: Milyen lesz a holnap zenéje?

Akvárium Klub, november 13., 14:15

Az első hangszerektől a felvételen át a dalfelismerésig a technológiai újítások mindig nagy szerepet játszottak a zenei szférában. Napjainkban a producerek központibb szerepet foglalnak el a zenekészítés színpadán, mint valaha, sőt, napról napra olyan zeneszerzési technológiák jelennek meg, amelyekről néhány éve álmodni sem mertünk volna - mi tehát a gyártás jövője?

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, november 13., 15:00

Az emberek mindig vágytak a Földön kívüli világ és más égitestek elérésére. Ezt a kalandot az űrhajózás megindulása tette lehetővé. Az előadás során a fontosabb eseményeket, kiemelkedő emberi és gépi teljesítményeket ismerheti meg a látogató. Részesei lehetnek Gagarin és az űrsikló fellövésének, az űrsétának, a Holdra szállásnak, valamint betekintést nyerhetnek a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére ott készült panorámafelvételek segítségével.

A klímaváltozás hatása a sérülékeny társadalmi csoportokra - VERZIÓ kerekasztal

Blinken OSA Archívum, november 13., 15:30

A klímaváltozás mindannyiunk életére hatással van. Vannak azonban olyan társadalmi csoportok, melyeket különösen negatívan érint. Arról fognak beszélgetni, hogy ez miért van így, és hogy mit tehetünk ellene.

MTV World Stage Magyarország | OneRepublic | Azariah | Joel Coryy @ Hősök tere

Hősök tere, november 13., 16:30

A november 13-án, szombaton, a budapesti Hősök terén megrendezett MTV World Stage Magyarország koncert kiemelt előadója a OneRepublic lesz. A világszínpadon fellép a népszerű magyar énekes-dalszerző, Azahriah és az elektronikus zene nagyágyú DJ-je, Joel Corry is.

A zene éjszakája

Budapest, november 13., 17:00

A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez. Vésd be a naptáradba november 13-át! Idén is találkozzhattok a zene éjszakáján 7 helyszínen Budapest születésnapja alkalmából!

A zene éjszakája a Három Hollóban

Három Holló Kávéház, november 13., 17:00

A Budapesti Fesztiválzenekar évek óta ad hagyományosan ünnepi koncerteket Budapest születésnapja alkalmából. Immár ötödik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest legfelkapottabb helyei november 13-án, ahol a BFZ zenészei ismét maguk mögött hagyják a koncerttermeket, és belevetik magukat a budapesti éjszakába!

Kowalsky meg a Vega // Aréna-avató

DVTK Aréna, november 13., 18:00

Aréna-avató koncert és az Egyetlen Kowalsky meg a Vega koncert Miskolcon az idei évben.

Instant-Fogas Szombat

Instant-Fogasház, november 13., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Dés László: Dalok egy zongorával

Óbudai Társaskör, november 13., 19:00

„Egyedül ülök egy szobában a zongoránál, és írom a dalt. Amikor úgy érzem, megvan, akkor elkezdem felöltöztetni, mindenféle hangszereket képzelek hozzá, hogyan is szólal majd meg, amikor kilépek vele a közönség elé. Aztán muzsikustársaimmal eljátsszuk a dalokat városról városra, koncertről koncertre, ahol csak kíváncsiak ránk."

Omer Klein Trio "Personal Belongings", Tóth Viktor Arura Trió

Fonó Budai Zeneház, november 13., 20:00

Omer Klein (1982) magyar származású művész, Netanya-ban született. Tel Aviv után Bostonban, a New England Consercatory-n folytatta tanulmányait. (Szabó Dániel is ott tanult a 2000-es évek első felében.) Zongora tanára Danilo Peréz volt, majd New Yorkban Fred Hersch tanítványaként folytatta. Hamarosan a new york-i jazzélet egyik meghatározó alakjává vált, jelenleg Németországban él.

Polska Jazz Festival | Hang 'Em High

BMC - Opus Jazz Club, november 13., 20:00

A banda nemrégiben úgy döntött, hogy elrabolja a norvég retro-futurista billentyűs és zeneszerzőt, Ståle Storløkkent, hogy általa más dimenzióba emelkedjen a zenekar hangzásvilága. Így született meg legutóbbi albumuk, a The Kidnapping of Ståle Storløkken.

ColorStar ★25+20★ + vCord

Grand Café, november 13., 20:30

A colorStar idén ünnepli fennállása 25. és második lemeze, a Via La Musica, 20. évfordulóját. Pszichedelikus tánczene űrutazáshoz. Robbanó televíziók, elektronikus tánczene, pszichedelikus utazás, új dimenziók, party, világzene, belső filmek, lüktető ritmusok, gitáralapú elecktrock.

MTV Music Week After Party

Ápoló Klub, november 13., 22:00

Magyarország a 2021-es MTV EMA házigazdájaként rengeteg izgalmas eseménnyel várja a zene szerelmeseit! November 13-án Kecskeméten a Margaret Island és Dzsúdló főtéri koncertjein vezetheti le bárki az egész heti pörgés fáradalmait.