Majdnem James Franco lett a Preacher főszereplője

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

A sorozatot producere, Seth Rogen eredetileg neki adta volna a démonszállta pap szerepét, csak a színész túl elfoglalt volt.

A nagy szuperhősdömping mellett azért a többi fontos film és tévésorozat is képviselte magát a hétvégi Comic Conon, csak nem nagyon foglalkozott velük senki az első Igazság Ligája-trailer meg a készülő Netflix-sorozatok új előzetesei miatt. Pedig nagyon érdekes dolgokról volt szó például a Preacher-blokkban, ahol Seth Rogen, a széria egyik írója, producere és rendezője beszélgetett a sorozat másik író-rendező-producerével, Evan Goldberggel (akivel egyébként a Sony-botrányt kirobbantó Az interjút is együtt forgatták).

Rogen és Goldberg anekdotázva felidézték többek között azt, hogy eredetileg országos cimborájukat, James Francót szemelték ki Jesse Custer tiszteletes szerepére, mivel "neki olyan Jessie-feje van". Csak mivel a színész már évekkel ezelőtt is vagy 4000 dolgot csinált egyszerre, végül Dominic Cooperre esett az AMC választása.

A két író-producer emellett arról is beszélt, hogy a Vertigo kiadó népszerű Prédikátor-képregényeit kezdetben elég nehezen tudták tévésorozattá konvertálni az eltérő narráció és képi világ miatt. De aztán kitalálták, hogy az egészet úgy kellene megcsinálniuk, mintha egy 10 részes Kill Billt vagy egy Evil Dead-folytatást forgatnának: izgalmas, de karikatúraszerű eltúlzott akciójelenetekkel és rengeteg vérrel. Seth Rogen a végén hozzátette: képregényimádó geekként nagyon örül annak, hogy a Preacher sorozattal újabb rajongókat szerzett az eredetileg 1995-2000 között futó Prédikátor-füzeteknek, viszont azt tanácsolja az új fanoknak, hogy előbb nézzék meg inkább a sorozatot, és csak utána olvassák végig az eredeti történeteket. (via Slashfilm)