Meg lehet nyugodni: nem változunk zombivámpírrá a vakcinától

A Legenda vagyok forgatókönyvírója is megszólalt a filmmel kapcsolatos konteók miatt.

Az internet legmélyebb bugyraiban rengeteg különböző oltásellenes összeesküvés-elmélet terjed, de a legbizarrabb talán az, amelyik Will Smith 2007-es posztapokaliptikus filmjéhez kapcsolódik. A Legenda vagyok története szerint egy kísérleti rákgyógyszer miatt kipusztul az emberiség jelentős része, a túlélők pedig zombivámpírrá változnak.

A New York Times múlt héten beszámolt arról, hogy egy bronx-i szemüvegbolt tulajdonosa nem tudja meggyőzni az alkalmazottait arról, hogy oltassák be magukat, mert a dolgozók attól félnek, hogy zombivá változnak. A bizonyíték szerintük? A Legenda vagyok cselekménye.

Hasonló állításokat megfogalmazó bejegyzések már hónapok óta terjednek, és van, amelyiket több tízezer alkalommal osztották meg. Vannak köztük olyanok is, amelyek (tévesen) azt állítják, hogy a film 2021-ben játszódik.

A hírre reagálva a Legenda vagyok társ-forgatókönyvírója, Akiva Goldsman is megszólalt a Twitteren.

Te jó isten. Ez egy film. Én találtam ki. Ez nem a valóság.

Goldsman posztjából ugyan nem derül ki, de a történet valójában adaptáció, egy azonos című 1954-es regényt dolgozott fel. A cselekmény pedig nem 2021-ben hanem 2012-ben játszódik.

Még 2020 tavaszán Will Smith is megszólalt a film kapcsán. A színész úgy érezte, személyesen is felelős a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tévhitek miatt, a Legenda vagyokban ugyanis az általa alakított virológus szájmaszk nélkül flangált New York kihalt utcáin.

via: BBC