Mi köze a Sztárboxnak a Rocky-filmekhez?

Hogy repült ki Fekete Pákó a ringből VV Indián ütésétől? Miért is óriási biznisz, ha celebek gyepálják egymást és ezt adja a tévé?

A Portcast aktuális adásában a Sztárboxról lesz szó. Mivel “mindenki” ezt nézi, ezért mi is jól megszakértjük a celebes ökölvívást úgy szakmailag, mint emberileg egyaránt. 

Tévénézettség: valószínűleg a TV2 sem erre számított, amikor RTL-es celebekkel próbálkozott

Az előző heti felfokozott TV2 – RTL párharc múlt hétre egy kicsit csendesedett, de azért a TV2-nél érzékelhetően feszülten készültek a vasárnapi RTL-es Sztárboxra – most éppen RTL-től átcsábított celebeket és egyéb meglepetésvendégeket dobtak be, hogy az RTL sikerműsorát lenyomják.

Tovább

 

Az egy dolog, hogy sok-sok év után a semmiből újra megjelent a műsor, amire elég látványosan rácuppantak a nézők. Hogy miért is most történt ez, arra nem tudjuk a pontos választ, de van egy nagyon erős elmélet: a Youtuberből boxolóvá vált Jake Paul is irgalmatlan pénzeket keres azzal, hogy brutális nagy hírverést csinál a meccseinek, ahol nagyobb a szájkarate, az online üzengetés füstje, mint a ringben lenyomott menetek lángja. És az eredmény, hogy győzelemmel vagy vereséggel zárul a nagy meccs, az mindegy is, mert egy vesztes meccs is tud 10 millió dollárt hozni az ifjú titán konyhájára. 

Tehát a celebes pofozkodás nettó showbiznisz, amire már egy youtuber hülyegyerek is rájött, tehát adja magát, hogy a Sztárbox létezzen.

 

Forrás: Rtl.hu / RTL sajtóklub/ Pannonia Entertainment

 

Az már más kérdés, hogy van-e a Sztárboxnak bármilyen sportértéke. Az Uncia Tv nevű YouTube-csatorna ezzel foglalkozó videója szerint nincs. Ezzel kapcsolatban egyet kell értenünk, mivel itt nem profi ökölvívókat látunk, de ne vitassuk el a felkészült celebek érdemeit, mivel látszik rajtuk, hogy keményen megküzdöttek azért, hogy egyáltalán a ringben boxhoz hasonlító mozdulatokat tudjanak egész szalonképesen bemutatni. A régi Sztárboxnál nem lehetett ezt elmondani, amire inkább a mezei kocsmai bunyó hangulata volt jellemző.

A „klasszikus” Sztárbox legröhejesebb összecsapásai

Sokak számára a 2004-es Sztárboxból csak az a jelenet maradt meg, amikor Ganxsta Zolee jobbcsapottjának köszönhetően a Rékasi – Détár házaspár átmenetileg újra egymásra talált. Pedig az említett évad bővelkedett még emlékezetes meccsekben, mi pedig nem átalltuk felidézni őket.

Tovább

Persze nem felejthetjük el azt a jelenetet, ahogy Pákó szinte kirepült a ringből. Illetve Majka hidrogén szőke körszakálla is beégett mindenki emlékezetébe. Azt viszont nem tudjuk, hogy Rékasi Károly vőfély karrierje Ganxsta Zolee pofonjainak köszönhető, vagy a színész amúgy is ráállt volna erre a pályára. 

És még a Rocky-filmek és Frohner Feró is szóba kerülnek, de hogy milyen összefüggésben, az csak a lenti hanganyagból derül ki.