Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik a Kémkölykök második részét, Az utolsó sárkányölőt, a Balerinát, Az öt legendát és a kis boszorkány, Lili két kalandját.

2018. január 20., szombat

Sammy nagy kalandja 2
Filmcafe - január 20., 6.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi showjába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral, meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni a saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és szoros menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét. 

Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete
HBO - január 20., 8.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A Cortez-testvérek legújabb megbízatása az amerikai elnök lányának a védelme. Csakhogy a két rivális kémkölyök, Gary és Gerti elrontja munkájukat és learatják a babérokat. Ahogyan édesapjuk is, aki Cortez apuka elől szerezte meg a hőn áhított hivatali előléptetést. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor a beiktatási ceremónián gengszterek elaltatják a felnőtteket és ellopják a leghatásosabb kémfegyvert, amely minden másikat hatástalanít. Gary és Gerti kapják a megbízást a műszer felkutatására. Csakhogy Carmen betör a kémközpont adatbázisába és Cortezéket bízza meg a feladattal. Irány a furcsa sziget, ahol az őrült genetikus, Romero professzor garázdálkodik a természetben. 

A Szörny mentőakció
Paramount Channel - január 20., 11.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Üstökös Izmó a Baab bolygó hőse, akit mindenki tisztel tetteiért. Van egy öccse is, Elmó, aki egy kicsit józanabb gondolkodású, mint bátyja, nem olyan hűbelebalázs, és nem hág át egykönnyen szabályokat. Amikor Izmót egy újabb vészhelyzet kapcsán egy veszélyes bolygóra küldik, a szuperhős azonnal igent mond, és belesétál a gonosz Brutál tábornok csapdájába. Ezúttal Elmónak kell megmentenie őt, feleségével Kirával és kisfiával, Fürkével az oldalán. 

AZ utolsó sárkányölő
HBO - január 20., 12.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Őfelsége, Snodd király uralkodása alatt a varázslat kihunyóban van, a modern technológia lépett a helyébe. Eközben a tengerentúlon zajlik a nagy trollháború. A tiltott Sárkányföldön az utolsó sárkány a végső összecsapásra készül. Jennifer Strange, a Zambini varázslócsaládból származó tizenöt éves árva lány a munkanélküli mágusok foglalkoztatási ügynökségében dolgozik. Hamarosan megtudja, ő az utolsó sárkányölő. Jennifer egy mágiával, rejtélyekkel és fura teremtményekkel teli kalandba csöppen.

Kincsvadászok
DUNA Televízió - január 20., 13.20
12 éven felülieknek ajánlott!

A családi kalandfilm a gyerekek mesés világába kalauzol el bennünket. Mikey és Brand, a két testvér barátaikkal nekivágnak a világnak, hogy egy régi térkép alapján megtalálják a hajdanvolt kalózkapitány mesés kincseit, amire nagy szükségük van, ha meg akarják menteni az otthonukat. Útjuk során találkoznak igazi olasz maffiózókkal, és egy ijesztő, ám rendkívül jólelkű szörnyszülöttel, aki a segítségükre lesz. Igaz, hogy az elején csak Mikey hisz benne, a végén azonban mindenki számára bebizonyosodik, hogy a kincs valóban létezik.

Négyen egy gatyában 2
RTL Klub - január 20., 14.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Három éve, a felnőtté válás küszöbén találkoztunk először a négy barátnővel, akik gyerekkoruk óta sülve-főve együtt vannak. Lena, Carmen, Bridget és Tibby útjai azonban most elválnak, más-más egyetemen kezdik meg tanulmányaikat. Természetesen ezúttal is fontos szerep jut a varázslatos, a viselőjének szerencsét hozó farmernadrágnak, amely körbejár közöttük. Segítségével megosztják egymással az egyetemista élményeiket, legyen az csalódás vagy szerelem. Miközben mindegyikük önállóan kezdi megtapasztalni az életet, a köztük lévő baráti kötelék még erősebb lesz.

Hópihe
Minimax - január 20., 16.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet. De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Nagy tervei vannak. Barátaival a hatalmas erejű boszorkányhoz készülődik, annak reményében, hogy ő is olyan normális gorilla lehet, mint a társai az állatkertben. 

Lilli, a kis boszorkány - A sárkány és a mágikus könyv
m2 - január 20., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Az árnyerdőben garázdálkodik Jeromos, az állítólagos nagy varázsló. Egyesek szerint csak egy kontár, akinek az a legnagyobb trükkje, hogy átváltozik valaki mássá, de ez sem tart sokáig. Jeromos mindenáron meg akarja kaparintani Surulunda varázskönyvét, mert azzal felépíthetné a világuralom-gépet. Az öreg boszorkány már tud vigyázni a könyvre, keresnie kell egy méltó utódot. Hektorra, az egyfejű sárkányra bízza, amíg az új boszorkánytanoncnak le nem telik a próbaideje...

Az óriásölő
RTL Klub - január 20., 21.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Évszázadokkal ezelőtt az óriások uralták a Földet, ám az emberek legyőzték őket. Az óriások azóta várnak a lehetőségre, hatalmuk visszaszerzésére. Úgy tűnik, elérkezett az idő, amikor Jack, a parasztlegény véletlenül megnyitja a két világ közötti átjárót. Ezt kihasználva az óriások elözönlik az emberek földjét, pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. Jack nem sokat habozik, néhány bátor katona oldalán szembeszáll a bosszúálló óriásokkal a királyáért, a népért és a hercegnő szerelméért. 

2018. január 21., vasárnap

Balerina
DIGI Film - január 21., 10.50
6 éven felülieknek ajánlott!

A Franciaország távoli csücskében, egy árvaházban élő kis Félicie-nek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Legjobb barátjával, a feltalálói babérokra törő Victorral vakmerő szökési tervüket végrehajtva Párizs felé veszik az irányt, a fények városába, ahol éppen csak belekezdtek az Eiffel-torony építésébe! Félicie-re sosem tapasztalt küzdelmek várnak; legjobb formáját kell hoznia és tanulnia kell hibáiból, hogy valóra váltsa legvadabb álmát: ő legyen a párizsi opera prímabalerinája. 

Én kicsi szörnyem - A mélység legendája
HBO - január 21., 12.35
12 éven felülieknek ajánlott!

A kis Angus roppant magányos kisfiú. Ám egyik napról a másikra minden megváltozik, amikor hatalmas, titokzatos tojásra bukkan a híres-hírhedt skóciai Loch Ness-tó partján. Hamarosan kiderül, hogy a tojás lakója nem más, mint a legendás szörny, igaz, korának megfelelő kiadásban. A kisfiú és a csintalan szörnyecske, melynek a tojáshéj még ott van a fenekén, remekül megértik egymást. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Angus kicsi szörnye napról napra nagyobb lesz. Egyre nehezebb elrejteni őt a világ szeme elől. Dick King-Smith regényéből.

Az 51-es bolygó
Filmcafe - január 21., 12.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Charsles "Chuck" Baker kapitány, a Nasa űrhajósa, sok-sok fényévnyi távolságra landol hazájától a Földtől. Úgy véli eljött a nagy pillanat és felfedezett egy olyan bolygót amire ember még nem tette be lábát. Ám hamarosan észreveszi nem ő az első ezen a bolygón, kicsi zöld lények lakják ezt a planétát. Épp egy kerti parti közepébe csöppen, ahol a kis zöld bolygólakók grillezgettek. Chuck kapitány ijedtében a furcsa zöld lények láttán menekülni kezd. Közben egyre több kis bolygó lakóba botlik, akik épp úgy megvannak rémülve a találkozástól, mint ő.

Fekete Villám
Film Mánia - január 21., 12.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Alec édesapja a lovak és a lóversenyek megszállottja, fiát ősi legendákkal szórakoztatja - "Réges-régen történt, hogy egy király meg akarta öletni Bukefaloszt, mert olyan szilaj paripa volt, hogy a király nem tudta betörni. Behozatta Bukefaloszt egy nagy arénába. Mindenfelől odasereglettek az emberek. Meg akarták nézni a legnagyobb, legfeketébb, legerősebb, legszebb lovat, akit valaha a hátán hordott a föld. Fülöp király pedig végignézett a sokaságon és azt mondta az embereinek: öljétek meg. Hirtelen egy hang hallatszott a tömegből: én megülöm azt a lovat. Mindenki elhallgatott, s előlépett egy gyerek. "Annyi idős volt mint Alec. "Fülöp király végigmérte és azt mondta: fiam, ha megülöd azt a lovat, a tiéd lehet. Nagy Sándor, mert ő volt a fiú, odament a lóhoz, Bukefaloszhoz, aki a küzdőtér közepén állt. Hatalmas, erős paripa volt. Patájával a földet kaparta, a szemében tűz, a lehelete parázs. Nagy Sándor odalépett hozzá és fürgén, mint a gyík, felpattant a hátára, belekapaszkodott a loboncos fekete sörényébe, azzal hajrá, már mentek is mint a villám." Alec édesapja így mesélte el fiának a régi történetet, s adta át neki Fekete Villámot.

Kutyák és macskák
Film+ - január 21., 13.50
6 éven felülieknek ajánlott!

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos. 

Az öt legenda
TV2 - január 21., 14.50
6 éven felülieknek ajánlott!

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda... 

Mackótestvér
Film+ - január 21., 15.30
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Kenai, a bátor fiatalember gyűlöli a medvéket és kíméletlenül vadászik rájuk. Egy sikeres vadászat után azonban büntetésből maga is medvévé változik. Új testében Kenai számára megváltozik a világ, az élet egészen más oldalát fedezi fel. Elindul felkutatni elvesztett bátyját, Sitkát, és eközben próbára teszi a türelmét egy féleszű jávorszarvaspár, összebarátkozik Kodával, az eltévedt mackókölyökkel, és ki kell térnie másik bátyja, Denahi tévedésen alapuló bosszúvágya elől. 

New York-i bújócska
Cool - január 21., 16.20
12 éven felülieknek ajánlott!

A tizenhét éves Jane Ryan felvételi beszélgetésre igyekszik New Yorkba, amelyen álmai külföldi ösztöndíját szeretné elnyerni. Ikertestvére, a zenei karrierről ábrándozó Roxanne is a Nagy Almába tart. Ő egy underground videoklip forgatásán akar szerepelni, amelytől azt reméli, hogy kedvenc rockbandája közelébe juthat, és átadhatja nekik saját felvételeit. Ám az ikrek terve kudarcba fullad, amikor Jane egyik precíznek tűnő elképzelése miatt zűrzavaros feketepiaci tranzakcióba keverednek.

Lilli, a kis boszorkány - Utazás Mandolánba
m2 - január 21., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Lilli levelet kap Mandolánból, hogy gyorsan jöjjön, mert Nandy királyának azonnal szüksége van Lilli varázserejére. A talpraesett varázslólány az egzotikus birodalomba, Mandolánba utazik, hogy varázsigéivel segítsen megtörni a királyság trónját sújtó átkot.