Ne maradj otthon hétvégén!

Itt van egy pár program arra az esetre, ha elhagynád a lakást, és kellemesen töltenéd az időt.

11. Budapesti Építészeti Filmnapok – Toldi mozi, március 7-10.


A szervező Kortárs Építészeti Központ ezúttal az apokalipszis témája köré válogatta a filmeket. Környezetszennyezéssel és klímaváltozással dacoló emberi közösségek, elnéptelenedő városok, és háborús menekültek tömegeit befogadó táborok jelennek meg a filmvásznon. Ugyanakkor láthatjuk azt is, hogyan képzelték el a jövőt fél évszázada, amikor még az Egyesült Államokban és a Szovjetunióban is vakon hittek abban, hogy a technika mindenre megoldást kínál.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2019 – Szentendre, március 8-31.


A mindig színes kulturális csemegéket kínáló Szentendre máris a Tavaszi Fesztiválra készül, melyre 2019. március 8. és 31. között várják az érdeklődőket. Számos műfaj kiváló képviselőjével találkozhatunk ezekben a hetekben: színházi előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, irodalmi és képzőművészeti programok szórakoztatják majd a közönséget. Az idei fesztivál arcai a Diótörő Balettiskola növendékei és tanárai.

Mozart-nap 2019 – Zeneakadémia, március 10.

 


„Mozart: az élet maga” – fogalmazott találóan a nagy angol karmester, Sir Colin Davis, jószerint mindannyiunk közös benyomását tömören összefoglalva. Ezt a kivételes tüneményt ünnepli a lassanként hagyományossá váló tavaszi Mozart-nap is: délelőttől egészen késő estig, a Zeneakadémia Nagytermében és a Solti Teremben, a Concerto Budapesttel és nagyszerű vendégeivel. Rados Ferenc és a kiváló kvartettjét is magával hozó Arvid Engegård, Ránki Dezső, Klukon Edit, Frankl Péter, Fenyő László, Szűcs Máté és a gyermekprogram vezetésére is vállalkozó Simon Izabella – csupán néhány vonzó név a fellépők sorából, akik e vasárnapi nagyszabású koncertsorozaton az emberiség egyik leghatalmasabb teremtőjének életművéből játszanak majd, legalább annyira a maguk színtiszta örömére, mint a mi gyönyörködtetésünkre. Mert hiszen Mozart nemcsak a hangversenyközönség örök kedvence, hanem a muzsikusoké is. Öröm és szépség, dráma és megtisztulás, nemes emelkedettség és dévaj humor: egynapos körutazás a zsenialitás magaslati és mégis oly emberközeli birodalmában. Kimerítő program – a lehető legtávolabb a kimerülés veszélyétől. A Mozart-zene teljessége – természetesen még így is a teljesség igénye nélkül.

Kruder & Dorfmeister /3 hours DJ Set/ 25 Years Anniversary session- Akvárium Klub NagyHall, március 9.


Most szombaton (március 9-én) a Kruder & Dorfmeister duo 3 órás "25 Years Anniversary Session" dj set-el érkezik Budapestre.

VÁRkert Mozi - David Bowie arcai – Várkert Bazár, március 9. 16h


A David Bowie Archívummal együttműködésben megvalósult kiállítás záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok, Vicky Broackes, Geoffrey Marsh Bowie rendkívül gazdag életművét dalszövegek eredeti kéziratai, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt. A tárlatvezetés közben Bowie egykori művésztársai, többek között Kansai Yamamoto, a legendás japán divattervező és Jarvis Cocker, a Pulp együttes frontembere és kilencvenes évek britpop mozgalmának egyik kultfigurája is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe.

Az illúzió mesterei – MOM Kulturális Központ, március 9. 15h


Világhírű bűvészekés az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!Az előző években rendezett, nagy sikerű előadássorozatok után az Illúzió Mesterei új fellépőkkel, sosem látott műsorszámokkal térnek vissza. A nagyszabású gálaműsorban szereplő előadók nemzetközi TV showk, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői. Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után az Illúzió Mesterei most készek arra, hogy a hazai közönséget is elvarázsolják. Ketté vágott nők, lenyűgöző kézügyesség, meghökkentő gondolatolvasás és sok minden más egy egész estés, humorban gazdag előadásban.

WAMP design vásár - Millenáris, március 10. 10-18h

Március 10-én több mint száz hazai tervezővel és rengeteg programmal indul a WAMP 2019-es szezonja a Millenárison. A hangsúly ezúttal a tudatos, egészséges életmódon és a slow gondolkodáson lesz, izgalmas workshopokkal, játékos programokkal és egy jótékonysági kampánnyal is készülnek a szervezők.