Nézz egy igazán Bohém rapszódiát a Lupa-tó partján

Szeptember 19-én este 20.45-ös kezdéssel a Lupa Autósmoziban Freddie Mercury dalol Rami Malek remek alakításában.

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története.

Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra, és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze.

Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Íme néhány érdekesség a filmről:

  • Polly Bennett brit koreográfus és mozgástréner rengeteget dolgozott Rami Malekkel, hogy a színész minél tökéletesebben elsajátítsa Freddie Mercury legapróbb mozdulatát is. Minden tekintetnek, minden testfordulatnak, minden kihívó színpadi mutatványnak és a jellegzetes mikrofontartásnak is tökéletesnek kellett lennie.
  • Rami Malek speciális protézist viselt, hogy teljes legyen a hasonlóság Freddie Mercury-val. A forgatás befejezése után Rami megtartotta emlékbe a fogakat, és aranyba öntette őket.
  • A Live Aid (1985) koncertszínpad a legnagyobb díszlet, amelyet Bryan Singer rendező valaha is épített egy filmjéhez. Ez az eredeti 100%-os mása, még a zongorán lévő poharak is tökéletesen azonosak az eredeti eseményen lévőkkel.
  • A forgatás befejezéséhez közeledve Singert "kreatív nézeteltérések" és megmagyarázhatatlan hiányzásai miatt kirúgták, és helyére Dexter Fletcher lépett. Fletcher 16 napot dolgozott a forgatáson és felügyelte az utómunkálatokat, de a Director's Guild of America (DGA) úgy ítélte meg, hogy a film rendezéséért járó kizárólagos elismerés Singeré. 

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.