Nyárszerdai ajánló

A gyerek váratlanul készített képet rólam munka közben, látszik, milyen meglepett, ám mégis boldog vagyok. Pedig még a teát is kilötyögtettem. Örömöm az első nyári napoknak köszönhető, és a maradék teának. Ami a programokat illeti, köszönik szépen, töretlenül igyekeznek kitölteni az emberiség szabadidejét, de a foglaltat is. Még csodálatosabb, hogy az online tér is változatlanul nyújt még elérhetőt, ami remélem, sokáig így is marad! Ja, és a csúnya íróasztal helyett már tervben egy szebb.

WestEnd Tetőkert, június 2., 14:00

Friss borokkal, ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel és szuper zenei programokkal várnak június 2-6. között a Westend Borpikniken, ahol több mint 20 magyar borászat és kézműves manufaktúra kínálatából válogathatsz. Kóstold meg a hazai borászatok legfinomabb italait, falatozz a food truckok kínálatából és pihenj a napvitorlákkal fedett lounge-ban vagy akár a fűre terített puha pokrócokon! 

Élő könyvbemutató / dr. Schönek Zoltán István: A megváltás ára I. rész

Online, június 2., 17:00

Dr. Schönek Zoltán Istvánnal és Nádasi Krisszel Domonyi Mónika beszélget. A megváltás ára I. részről bővebben: Kinek ne lenne szüksége megváltásra? Ki ne szeretné elérni, hogy megszabadíttassék bűneitől, nyomorától, betegségeitől, vagy bármi mástól, ami az életét nyomasztja?

Szakmai beszélgetés a tánc és a fotográfia kapcsolatáról

Online, június 2., 17:00

A Lépéslenyomatok kiállítás fő kérdéséhez kapcsolódóan a beszélgetés kiindulópontja a mozdulat és annak rögzíthetősége, a különböző médiumok alkalmazhatósága és az elkészült lenyomatoknak a megőrzése, kutatása lesz. A kiállítás életére nagy hatással volt a kényszerű online jelenlét, így már a helyzet is adja a kérdés: vajon mennyire közvetíthető egy ilyen fizikai műfaj, mint a tánc a digitális világban?

Robert Capa: A tetten ért halál

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 2., 18:00

A kötetet bemutatja: Korniss Péter fotográfus és Rochlitz András, a Park Könyvkiadó alapítója
Moderátor: Gyárfás Dorka. Az eseményen való részvétel ingyenes, de védettségi igazolvány vagy EESZT applikáció bemutatásához kötött.

Brillantin Club az Amigo-ban

Amigo Rock'n'Roll & Rockabilly Club, június 2., 18:00

Szerda esténként Rock & Roll, Rockabilly a Brillantin zenekarral, hogy ne otthon unatkozzatok.

Terasz Live - Blankusztik Loop

Esernyős, június 2., 18:00

Blankusztik Loop akusztikus loop duó. Stílusviláguk igazán gazdag: soul, jazz, pop és rock dalokból álló repertoárjukat improvizatív módon tálalják. Jól átsütve. Ismert hazai előadók dalaival is színesítik az estét az Esernyős Kávézó teraszán.

Az utolsó tűzijáték

Bethlen Téri Színház, június 2., 18:00

Meddig tart a szülői hivatás, meddig anyja valaki felnőtt lányának? Megtörténhet, hogy egy anya ne szeresse gyermekét? Gyűlölheti, lenézheti egy gyermek a szüleit? Bepótolható-e az anyai odaadás? Lehet egy gyermek a meg nem valósult szakmai vágyak beteljesítője, vagy nem más, mint rivális, tolvaj? Létezik jó szülő-gyermek kapcsolat, ha két ellentétes mentalitású generáció egymásnak ennyire kiszolgáltatott?

Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban

Thália Színház, június 2., 19:00

Bernard (Pindroch Csaba), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői (Schell Judit, Gubás Gabi, Tóth Eszter) is az ő ágyában landolnak.

Piros szitakötő – A Zeneakadémia japán és magyar hallgatóinak kamaraestje

Online, június 2., 19:30

A Zeneakadémia japán és magyar hallgatóinak kamaraestje. Élő közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterem oldalán és YouTube csatornáján.

A majmok királya - Felméri Péter önálló estje

Dumaszínház, június 2., 19:30

Vajon ki a legokosabb ember a világon? Illetve mennyivel okosabb mint a legbutább? A majmok és a varjak szörnyen okosak. A delfinekről ódákat zengenek. De vajon létezik, hogy a legokosabb majom lepipálja a legbutább tuskó szomszédodat intelligenciában?

Kávészünet, Mező Misi

A38 Hajó, június 2., 19:30

A popkultúra és az irodalmi alkotások közt hidat képző Kávészünet zenekar indítja az 1Kárpát-medence Fesztivált Mező Misivel karöltve. A klasszikus és kortárs költők műveit elektronikus hangzásokkal vegyítő Kávészünet a frappáns versmegzenésítések mellett néhány Magna Cum Laude slágert is saját stílusára formál. A kollaboráció kétoldalú, Mező Misi a kárpátaljai kötődésű zenekar dalait dolgozza fel.

1Kárpát-medence Fesztivál 2021

A38 Hajó, június 2., 19:30

Az 1Kárpát-medence Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra diverzitását ünnepli az A38 Hajó fedélzetén. Június 2 és 9 között számos határon túli vonatkozású összművészeti produkció, határon átívelő kollaboráció várja a közönséget a nemzeti összetartozás napja alkalmából a koncertteremben.

A láthatatlanok

Budapesti Távmozi, június 2., 20:00

Négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott hajléktalanszállót vezet. Állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják, valamint mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon.

Gáspár Károly Trió: Philosophy – lemezbemutató

BMC - Opus Jazz Club, június 2., 20:00

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Triójával friss és előremutató zenét játszanak, mely ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit is. 2017-ben megjelent, The Outsider című, Fonogram-díjra jelölt albuma után 2019-ben jelentkezett a Salvation címet viselő koronggal, rajta saját kompozíciói mellett egy Horváth Jenő-szerzeménnyel, valamint Charlie Haden néhány kompozíciójának átiratával. Idén megjelent a trió harmadik albuma, Philosophy címmel a Tom Tom Recordsnál, amelyen – az előző két lemez vonulatát követve – romantikus és esztétizáló muzsikát hallhatunk a klasszikus zene hatásaival fűszerezve.

Swing à la Django

Kobuci Kert, június 2., 20:00

A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova, ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus.

Anyák a mesékben - online meseszeminárium

Online, június 2., 20:00

“A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben.” Három alkalmas zárt csoportos, interaktív online mesekurzus a Csendben Nő Akadémián Boldizsár Ildikó vezetésével.

Open Mic Wednesday at Pótkulcs

Pótkulcs, június 2., 20:30

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.