Lipótvárostól Naphegyen át Újbudáig mutatjuk a főváros legkúlabb burgerezőit.
A kézműves sörök és újhullámos kávék forradalmával karöltve a nyugat ikonikus gyorsétele, a hamburger is rakétaként robbant be Budapest gasztronómiai felhozatalának minőségi közepébe. Ugyanis már közel sem a McDonald's vagy a Burger King színvonaláról beszélünk, hanem olyan kulináris ínyencségekről, melyekre érdemes odafigyelni. A nívós, különleges és ízletes burgereket kínáló éttermek és bárok szinte gombaként növekszenek a belvárosban, mi pedig adunk egy kis iránytűt, hogy a legjobbakban falatozz.
A Mester utcában rendezték be ezt az amerikai autósmotelre emlékeztető mini hamburgerezőt. A burgereket itt te állíthatod össze: a normál alapra számos extrát kérhetsz, amíg bírja a szád szélessége.
A ház két specialitása a Cabbie Burger, amiben a 100% marhahús mellett többek között jalapeno paprika, bacon, cheddar sajt és BBQ szósz is kerül a hatalmas hambiba, a Giga Double Decker Burger, melynek már a neve is beszédes: 12,5 centis zsemlébe kapod a hatvan deka marhát és a tíz deka bacont a többi hozzávaló mellett, valamint a lazacburger.
Marhából, csirkéből és lazacból készítik a szendvicseket, melyek mellé krumplit vagy salátát is kérhetsz köretnek, vagy épp levezetőnek egy hot-dogot / Fuller sört - az árak nagyon barátságosak.
Gigászi burgerek, kézműves sörök és mindenféle finomság vár, ha épp Újbudán éheznél meg, de nagyon.
A burgerek változatos feltétekkel, marhából vagy vegetáriánusan készülnek, de jellemző rájuk a kísérletezés, így például a két hete étlapon lévő retroburgert épp a mexikói aszaltszilvás csirke váltotta fel.
Kiváló hamburgereik mellett látványos és ízletes más fogásaikat is érdemes megkóstolni – ha lehet egy tippünk, akkor egy izmos burger után, ha bírod még, a desszerteket semmiképp ne hagyd ki!
Locavore étterem
A Naphegy környékén lakóknak mostmár nem kell kopogó szemmel a másik partra utazniuk egy jó hamburgerért, ugyanis Halász Tamás séf és ügyes bridágja minden hambis igényt kielégít a budai parton. Egyéni koncepcióval alkotjál az emberes adag szendvicseket: a zsömléket helyben sütik, a húspogácsákhoz valók ledarálása házon belül történik, feltétnek pedig a vicces nevű tehénlepény (azaz egy penészes, érlelt sajt az őrségből) mellett a salátamix sem csak az ubiban merül ki (pl.: lyoni édeshagyma vagy épp turbolya). Tehát a jó étvágyú és kísérletező kedvű budai burgerimádók számára kötelező becsekkolni a Locavore hatalmas teraszát és még hatalmasabb burgereit.
Budapest Bisztró
Majd' egy hónapig érlelik a brazil bikanyakat a fővárosról elnevezett burgerezőben. A Kossuth tér közeli Vécsey utcai bisztróban emellett olyan különlegességeket is kipróbálhatunk, mint a kékuszonyú vörös tonhalas hamburger karamelizált hagymával a tetején – és mindezt magyarok számára is elérhető áron, nagy adagokban, chilles hangulatban.
Burger Bisztró
Természetességre törekszenek leginkább a Lipótvárosi rakparton található Burger Bisztró séfei. A marhanyakat és a vesefaggyút itt is helyszínen darálják, így a frissesség garantált – az eredetiséget az ínycsiklandó házi burgerszószuk szavatolja, de van saját chillis és gombaszószos-kaliforniai paprikás burgerük is. Gourmet hamburgerezőknek és a magas életet kedvelőknek kiváló jóllakási lehetőség, elérhető áron.
Aki nem hiszi, járjon utána! Mindenkinek felhőtlen, nagyszájú, jó étvágyú burgerezést kívánunk!