Péntek: ezekkel a programokkal startol a hosszúhétvége

Ne menj messzire, ha jó színházra, koncertre vagy könyvheti beszélgetésre vágysz. Mutatjuk mi a mai programokat.

We Are One: A Global Film Festival

május 29. - június 7.

A világ legnagyobb filmfesztiváljai közül több mint húsz (Tribeca, Berlin, Cannes, Sundance, Toronto, Velence stb.) fogott össze, hogy a koronavírus miatt elmaradó események helyett a YouTube-on mutassanak be filmeket, ingyenesen. A YouTube.com/WeAreOne site-on elérhető mustra tíz napig fog tartani, és a beérkező adományokból a WHO-t támogatják a még mindig tartó járvány elleni harcban. A részletes programot itt találjátok.

Trallala Zenebölcsi online

május 29., 10h

TRALLALA ZENEBÖLCSI karonülőknek, totyogóknak. Éneklős, mondókázós, kacagtatós örömszerzés babáknak és mamáknak! A foglalkozásokat itt tudjátok követni!

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 29., 10.30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni.

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 29., 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

Erdős Virág: Hősöm

május 29., 16h

A Hős utcában található Budapest legnagyobb, jelenleg felszámolás alatt álló szegregátuma. Erdős Virág az utóbbi néhány évben sok időt töltött az itt élő gyerekek és felnőttek között, a versek az ő történeteiknek adnak hangot. A könyvben látható fotókat a szerző készítette a helyszínen. Kövesd folyamatosan a Líra Könyv facebook-oldalát, nézd akár otthonról, élőben a könyvbemutatókat, és csatlakozz te is a beszélgetésekhez!

Ann Napolitano: Ezüst madarak

május 29., 17h

Az Ezüst madarak egy megtörtént eseten alapuló dráma, egy repülőgép szerencsétlenséget egyedüliként túlélő fiú története, melyben a szerző az emberi sors nagy kérdéseire keresi a választ. Miből meríthetünk erőt a mindennapokhoz? Hogyan bízhatunk meg saját magunkban és másokban? Miként képes az ember egy sorsfordító tragédia után teljes szívvel megélni az életet? Kövesd folyamatosan a Líra Könyv facebook-oldalát, nézd akár otthonról, élőben a könyvbemutatókat, és csatlakozz te is a beszélgetésekhez! 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 29., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Nem kötelező - kortársak és kimaradók / próza

május 29., 18h

Ez a szöveggyűjtemény nem alternatív kánon, nem is értékítélet – egyszerűen csak igyekeztem olyan írásokat választani, amelyek érdekesek lehetnek egy mai tizenéves számára, és a segítségükkel, a kötelezőkkel kiegészítve, végigkövethető az elmúlt száz év páratlanul gazdag és izgalmas magyar irodalma. (Király Levente) Kövesd folyamatosan a Líra Könyv facebook-oldalát, nézd akár otthonról, élőben a könyvbemutatókat, és csatlakozz te is a beszélgetésekhez!

Popgressive élő koncert

május 29., 18h

A pop, rock funk és a progresszív zene pajzán találkozása jellemzi leginkább a 2018-ban alakult ötösfogat zenéjét. Kompromisszumoktól mentes, beskatulyázhatatlan és modern hangzásvilág klasszikus elemekkel vegyítve. Katt ide

Gárdonyi Géza Színház: Csongor és Tünde

május 29., 19h

Vörösmarty Mihály: CSONGOR ÉS TÜNDE drámai költemény-táncjátékát 2014. februárjában mutatta be az egri Gárdonyi Géza Színház. Az előadás Ozsgyáni Mihállyal és Bánfi Katával a címszerepben Beke Sándor rendezésében játszotta a társulat. 

Pannon Várszínház: Meseautó

május 29., 19h

Mindennek egy csodás autó az oka, pedig egyáltalán nem tehet semmiről. A 30-as évek emlékezetes filmvígjátéka ezúttal a kor feledhetetlen slágereivel elevenedik meg a színpadon. Az előadást itt nézheted!

Csokonai Színház: Három nővér

május 29., 19h

Újabb előadás, a Három nővér videofelvételét teszi közzé Facebook-oldalán május 29-én 19 órakor a Csokonai Színház. A nagysikerű produkció két évvel ezelőtt három díjjal tért haza a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozóról. Az előadás itt látható.

Under Szubcult

május 29., 19h

Az összművészeti esemény aktuális estjén fellép: Vető János, Noisesculptor, a Han Solo Torture Rack, Ausgesuchtestenohren és az Aprashya Kollektíva. A performanszokat itt nézhetitek.

■ Next Level TV ■ Live Stream From A38 ■

május 29., 19h

Maradj otthon és nézd a Next Level TV-t május 29-én és június 12-én Facebookon, Twitchen vagy Instagramon, minden alkalommal este 19:00-tól 23:00-ig!

Bartók Szonáta - Vendég: Sipos Imre, Sipos Áron és Szemán Béla

május 29., 19h

Május 29-én 19 órakor Sipos Imrével, Sipos Áronnal és Szemán Bélával beszélget Jókai Ági. Az adást facebook, youtube és twitch csatornájukon is megtekinthetik, visszanézhetik.

Baráti Kristóf és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

május 29., 19.30h

Magyarország legnagyobb múltú kamarazenekara, amelyet 1963-ban a legendás Sándor Frigyes alapított, a 20. század és napjaink legnagyobb muzsikusaival koncertezett rendszeresen, valamint készített lemezeket - eddig több mint kétszázat. Ezen a hangversenyen a Kossuth-díjas Baráti Kristóf muzsikál a zenekarral, az a hegedűművész, akiről a tekintélyes brit szaklap, a Gramophone kritikusa azt írta, hogy ugyanolyan kiegyensúlyozottan játszik, mint Heifetz, ám jobban odafigyel a hangszín és a szenvedélyes hajlítások finomságaira.

Mozart Hegedűversenyei II.

május 29., 19.30h

A Bartók Világverseny és Fesztivál 2017. szeptember 14-i kamarazenekari döntőjének felvétele. Közreműködik a Liszt Ferenc Kamarazenekar (koncertmester: Tfirst Péter), vezényel ménesi Gergely, a szakkommentátor: Rákai Zsuzsanna.

Karanténestek 55. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 29., 19.45h

Massenet, Kreisler és Glazunov - három szerző a pénteki Karanténest programjából. Koncertközvetítés a Budapesti Fesztiválzenekar próbaterméből.

Jászai Mari Színház: Az üvegcipő

május 29., 20h

A vágynak és valóságnak ritka találkozása az a három felvonás, amely ennek az üvegcipős kis cselédnek a szívéről szól. Megvan benne az álmok komédiája, az álmok tragédiája, s az álmok megváltó szépsége – írta Földi Mihály a Nyugat című folyóiratban az első bemutatót követően.

Isolated Youth Online Concert

május 29., 20h

Ez lesz az első Isolated Youth online koncert, ahol élőben hallgathatod a Warfare és Iris című új számokat.

A Concerto Budapest, a Kremerata Baltica, Keller András és Gidon Kremer a MEZZO TV-n

május 29., 20.30h

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019 december 4-n a Müpában rendezett koncertjéről készült. A két zenekar, valamint Keller András és Gidon Kremer együttműködésében született mintegy 2 órás film elkészítésében a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett, a film rendezője Szabó Stein Imre.

Jindo Nemzeti Gugak Központ: Ssitgimgut

május 29., 21.05h