Rémálmok és ébredések – Dark Citytől a napfényes San Franciscóig

  • PORT.hu / PORT.hu

A következő három estén Jennifer Connelly, Rooney Mara, Reese Witherspoon és még sokan mások próbálnak magukhoz térni és megtalálni a sötétségből kivezető utat. Egyiküknek sem lesz könnyű, de a remény örök. Kivéve, amikor nem.

Hová lett a nappal?

Péntek este egy képregény-hangulatú fantasztikus noirral kezdhetünk, melyben a békaszerű Kiefer Sutherland földönkívüli erők szolgálatában végez „kísérleti fázisban lévő kísérleteket”. A betolakodók fura dolgokat művelnek az örök éjszakában rekedt városlakók emlékeivel, új értelmet adva a „hangolás” és a „bevésés” kifejezéseknek.

A hatalomátvétel központi szenvedő alanya John (Rufus Sewell), aki egy nap a következőkre ébred: gyilkosságért körözik, nem emlékszik a nejére (Jennifer Connelly), és házakat mozgat a tudatával. A Dark City bizony olyan régi, hogy még a megboldogult Cinema magazinban is olvashattuk róla. Több mint húsz évvel később az AXN-en ellenőrizhetjük, hogy helytálló volt-e a kritika.

Mikor? Hol? Péntek (május 27), 21:00 - AXN

Pszichoszomatikus trancsír

Aki nem fél szombat éjjel az RTL Klubra kapcsolni, tovább merülhet a sötétségbe. A Rémálom az Elm utcában 2010-es újragondolása az első (és eddig egyetlen) film, amelyben nem Robert Englund ölti magára Freddy Krueger elhasznált csíkos pulcsiját, hogy álmukban kísértse a divatra oly’ érzékeny amerikai tiniket.

A Jackie Earle Haley megformálta szörny mindent elkövet, hogy a fiatalok életveszélyes koffeinadagok elfogyasztása után is pocsékul teljesítsenek az iskolában. Hiszen ki tudna a dogákra koncentrálni, amikor ismerősei rendre véres látomásokká alakulnak? Nancy (Rooney Mara) biztosan nem, úgyhogy inkább annak jár utána, mi is ez az egész. Sok öröme nem lesz benne.

Mikor? Hol? Szombat (május 28), 23:10 - RTL Klub

A fény felé

Elizabeth (Reese Witherspoon) szintén nem érti, mi történik vele, valamint hogyan került egy idegen férfi a panorámás San Franciscó-i lakásába. Normális szituáció egy görbe éjszaka után, de ha csak erről lenne szó, valószínűleg nem lebegne át az ajtókon és nem érezné magát olyan természetellenesen könnyűnek, hogy arra vágyjon, bárcsak ne lájkolta volna azt a fogyókúrás oldalt.

A testétől elszakadt exlakót az életunt David (Mark Ruffalo) először pont úgy kezeli, ahogyan a szellemeket szokás, de aztán ő is belátja, hogy lelki fejlődése és a romantikus vígjátékok törvényei mást kívánnak. A Ha igaz volna ugyanis e műfajba tartozik, ami alkalmassá teszi arra, hogy vasárnap este másfél óra alatt elfújja az előző két mozi okozta szorongásainkat.

Mikor? Hol? Vasárnap (május 29), 21:30 - Super Tv2