Sírva röhögős - A 10 legviccesebb baki

Van, hogy azért nevetik el magukat a színészek, mert túl vicces a szövegük, és van, hogy egy nyelvbotlás vagy kisebb baleset miatt.

Ha két kiválóan improvizáló komikust eresztenek össze, akkor pedig kész a „katasztrófa”. Ezek a kedvenc elröhögött jeleneteink.

Office – A plazma tévé

A Ricky Gervais-féle sitcom amerikai mutációjának forgatása megterhelő feladat lehetett, legalábbis a rengeteg kivágott felvételből ítélve. Legnehezebb dolguk talán a 4. évadban szereplő Dinner Party című epizód felvétele során volt, amikor a legendás plazmatévés jelenetet állandóan elröhögte valaki. Steve Carell meg is jegyzi a felvételen, hogy kész csoda, ha be tudják valaha fejezni az epizódot. (4:55-től)

Városfejlesztési osztály – Tejturmix a cukorba

Az Office alkotói a másik áldokumentarista sorozatukban is ugyanezt a receptet követték: gyűjts össze egy csomó vicces embert, és engedd őket improvizálni. Igaz, Amy Poehler valószínűleg nem szándékosan öntötte bele a tejturmixot a cukorba, ahelyett hogy fordítva csinálta volna, de ha már így alakult, akkor megpróbált karakterben maradni. Partnere, Aubrey Plaza persze nem bírta ki röhögés nélkül, de hasonló szituációban ki tudná megállni a nevetést? (3:43-tól)

Felhőtlen Philadelphia – Jack Kelly

Az immár 16 éve futó Felhőtlen Philadelphiából is bőven lehetne bloopereket válogatni, a mellékelt jelenet viszont nem is azért vicces, mert a Charlie nagybátyját alakító Jack Kelly method acting üzemmódban hozza az enyhén autista ügyvédet, és ezért ki se derül igazán, mit ront el a jelenetben, hanem mert közben látjuk, hogy a háttérben Dennis, vagyis Glenn Howerton próbálja visszatartani a röhögését. (4:51-től)

Seinfeld – Kramer kontra kamera

Jerry Seinfeld legendás sitcomjában, amely Amerikában még a Jóbarátoknál is népszerűbb, Michael Richards alakította a kotnyeles szomszédot. Kramer szerepének 50%-a abból állt, hogy éppen berontott vagy kiviharzott Jerry lakásából, úgyhogy nem meglepő, hogy az egyik legviccesebb baki közben is épp távozófélben van. Amikor véletlenül összetöri a kezében lévő kamerát, Richards karakterben maradva azonnal reagál azzal, hogy „Semmi gond, megvan a használati utasítás.” Seinfeld és Jason Alexander akár folytathatnák is a jelenetet, ha meg tudnák állni a nevetést. (1:22-től)

Saturday Night Live - Debbie Downer

Az NBC népszerű szkeccsműsorát élőben rögzítik szombat esténként, így ott az elrontott jeleneteket nem tudják kivágni, de nem is kellene, mert a nézők imádják, amikor a komikusok vért izzadnak, hogy visszatartsák a nevetést. A ma már a saját showműsorát vezető Jimmy Fallon is az SNL-nél kezdte, és arról volt hírhedt, hogy nagyon ritkán tudott komoly arccal végigcsinálni egy jelenetet. A fenti esetben is ő a felelős azért, hogy rekordgyorsaság alatt veszti el az összes színész a fonalat, és így a komplett 6 perces szkeccs egyetlen nagy baki.

Ron Burgundy: A legenda folytatódik - Halandzsázás

Steve Carell és Kristen Wiig külön-külön is zseniális komikusok, de veszélyes őket közös jelenetben szerepeltetni és improvizációra biztatni, mert annak az lesz a vége, hogy nemcsak a stáb dől ki rekeszizomsérvvel, de a két főszereplő is. A Ron Burgundy-film folytatásában a két színésznek az egyik jelenetben a kedvenc dolgaikról kellett kérdezgetniük egymást, és közben sikerült megalkotniuk egy saját halandzsanyelvet. (5:18-tól)

Bosszúállók: Ultron kora - Sólyomszem, a gyilkos

A Bosszúálló-filmek talán legkevésbé sikerült epizódjában (SPOILER) Quicksilver karaktere elhalálozik, és Sólyomszem öli meg. Valójában persze nem a Jeremy Renner által alakított karakter volt a tettes, de a színész, amikor a papíron már hulla kollégája, Aaron Taylor-Johnson köhögni kezdett, poénból úgy csinált, mintha meg akarná folytatni, hogy ne rontsa el a felvételt. (1:27-től)

Scott Pilgrim a világ ellen – Célbadobás

Edgar Wright könnyed, gyors és vicces filmeket csinál (leszámítva a legfrissebbet, az Utolsó éjszaka a Sohóbant), de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének milliméterre megtervezve a snittek a rendezéseiben, és hogy ne venné fel ugyanazt a jelenetet akár 33-szor is, ha muszáj. A Scott Pilgrim forgatásán pontosan ez történt, Michael Cerának egy csomagot kellett belehajítania a kukába háttal, és addig nem álltak le a felvétellel, amíg nem jött össze a mutatvány. (1:24-től)

Trónok harca

Ha Trónok harca és baki, akkor mindenkinek a hírhedt starbucksos pohár jut eszébe, de a 8 évad alatt azért voltak bőven egyéb vicces pillanatok. A hatodik évad kivágott jelenetei közt az egyik csúcspont, amikor az amúgy kiválóan artikuláló Peter Dinklage képtelen kimondani azt a szót, hogy „benevolent”. Önmagában ez talán még nem lenne olyan vicces, de a kollégái voltak olyan rendesek, hogy poénból beleírták ezt a szót egy másik jelenetbe is. (1:00-tól)

Két páfrány között

Zach Galifianakis, akit sokan csak a Másnaposok-filmekből ismernek, stand-up komikusként kezdte, és volt, illetve van egy szociopata álriporter altergója, aki kínosnál kínosabb kérdésekkel zaklatja a sztárokat. Ha megnézzük a kivágott jeleneteket, akkor persze kiderül, hogy a hírességek is benne vannak a mókában, és hol Galifianakis, hol ők röhögik el a mondataikat, pont úgy, mint egy hagyományos filmforgatáson.

Via: Buzzfeed

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.