Szerdai programajánló

Természetesen a nap első felében a nemzeti ünnepé a főszerep, számos ikonikus helyszínen. Ma a mozi is ezt szolgálja. Délután átevezünk az ünnepet levezető muzikális élvezetek tengerére, de csak óvatosan, másnap munka!

Az egész estés animációs filmek hazai gyártása a János vitézzel indult 1973-ban, Petőfi Sándor születésének 150. évfordulóján, Jankovics Marcell és Richly Zsolt tervezésében.
Színes, magyar animációs film, 74 perc

Ingyenes családi programok március 15-én - Budavári Palotanegyed Lovarda

Budai Vár (Lovarda), március 15., 10:00

Helyszín: budai Vár, Lovarda. Ünnepi kokárdák, rafia sörényes pálcás lovacska bábok, huszár ujjbábok és tavaszi ablakdíszek készítése a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága közreműködésével.

Március 15. a Magyar Nemzeti Múzeumban

Magyar Nemzeti Múzeum, március 15., 10:00

Az ünnepélyes programok a Múzeumkertben 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter mond beszédet. A családi programok 11 órakor kezdődnek a múzeumban és a múzeumkertben. Minden korosztály válogathat az izgalmas programok között!

Március 15. / ünnepi programok és kiállítás finisszázsok

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, március 15., 11:00

A belépés ingyenes. A BTM Vármúzeum nagyszabású, egész napos eseménnyel emlékezik meg az 1848-as forradalomról, és egyúttal búcsúzik két, nagy népszerűségnek örvendő időszaki kiállításától is. A Kádár (játék)katonái és a Középpontban a középkor 7. – Ágyúgolyó és pohár című tárlatok egész napos finisszázsán számos családi program várja az érdeklődőket. A játékos kézműves foglalkozások, szórakoztató bemutatók korhű öltözettel és felszereléssel, ismeretterjesztő tárlatvezetések a lehető legkülönfélébb korosztályokat szólítják meg.

Nagytétényi Forradalmi Piknik

Kastélypark utca 14. , március 15., 13:00

Március 15-én, szerdán, 13 órától 17 óráig várnak minden érdeklődőt a nagytétényi Kastélyparkban, egy családi piknikre. Számos programmal készülnek mind a gyermekek, mind a felnőttek számára, így az eseményre kortól függetlenül mindenkit szeretettel várnak!

TECHNO YOGA

Akvárium Klub , március 15., 18:00

Új év, új évszak, megújult arculat. Így folytatódik az év márciusban! Indul a tavaszi Techno Yoga!

Guerilla

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A nemzeti ünnepen hallgassunk jazzt! Km.: Tzumo Árpád (zongora), Torma Rudi (nagybőgő), Tálas Áron (dobok)

Barabás Lőrinc - Random Szerda

Budapest Jazz Klub, március 15., 20:00

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a magyar jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók. A jammelés hagyományain alapuló sorozat gyorsan meghódította a város improvizatív zenére nyitott közönségét.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.