Szilveszter előtti programkavalkád

Túl az ünnepi forgatagon, de még szilveszter előtt is remek lehetőségek közül válogathattok. Íme a lista!

Bogyó és Babóca

Kolibri Fészek, december 30., 9.30h, 11h

A Kolibri Fészek előadása egy kalandos éven át követi Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány barátságának fordulatos állomásait. Bogyó és Babóca mellett megelevenedik Bartos Erika kisállatok által benépesített mini-univerzumának többi szereplője is: Vendel, a minden lében kanál szarvasbogárfiú, Ugri, a hiperaktív szöcskelány, Gömbi, a kis krumplibogár, Szellő, a királylányos szitakötőkislány, és még sokan mások!

Boribon és Annipanni

Budapest Bábszínház, december 30., 10.30h

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt. És mindenkinek van legjobb barátja, mint Annipanninak Boribon, és Boribonnak Annipanni.

Csillagtánc

Fővárosi Nagycirkusz, december 30., 11h, 15h

Annyiféle csillag van, ahány ember. Vagy annyiféle, ahány érzelem. Mindennek és mindenkinek megvan a maga választott csillaga, amely mutatja neki az utat, reménnyel tölti el, bevilágítja az éjszaka vagy a rosszkedv sötétségét. Nézz az artisták csillagszemébe, és válassz magadnak cirkuszi csillagot! Olyan csillagod lesz, amilyen senki másnak nincsen!

MTTE Tacskó klubkiállítás 2021

Hungexpo Budapest Vásárközpont, december 30., 14-19h

A Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete 2021. december 30-án, a budapesti Európa kutyakiállítás részeként tartja éves klubkiállítását.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária

6szín, december 30., 17h, 20h

“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Aztán írtam egy kocsmaregény-félét és ebből készül most egy monodráma Szabolcs főszereplésével. Keresztes Tamás, kiváló színművészünk, nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója lesz a darab rendezője. A dramaturgia vastörvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti majd magas színvonalon.” (Bödőcs Tibor)

Zene-Bor - A 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje

Budapest Kongresszusi Központ, december 30., 19h

A nagyszabású koncerten egyszerre 100 zenész játsza Hacsaturján, Brahms, Strauss, Sarasate, Bizet népszerű, fülbemászó dallamait, miközben a közönség a legjobb magyar borászok kiváló nedűit kóstolhatja. Ínycsiklandó étkek, híres borok, nagyszerű műsor és fantasztikus hangulat a 100 Tagú Cigányzenekarral december 30-án a Kongresszusi Központban!

Tabán a házban - Random Trip évzáró koncert 2021

Várkert Bazár, december 30., 19h

A Random Trip 2021-es évzáró nagykoncertje valódi időutazás: az Artisjus gáláján "Az év produkciója" díjat elnyerő improvizációs közösség a hetvenes évek zenei forradalmának közepébe repít el minket, a fiatal muzsikus-generáció jeles képviselőit pedig olyan legendák segítik ebben, akik maguk is aktív részesei voltak ennek a korszaknak. A koncerten közreműködő több mint tucatnyi zenész között elismert művészek is fellépnek.

Házassági leckék 2

Centrál Színház, december 30., 19h

Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta újra a szerző, és egy frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt. Kedvenc hazudozónk, Michel bajban van: felesége, Laurence ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti házaspár férfi tagját az utcán amint egy idegen nővel csókolózik. Michel a kegyes hazugság mellett érvel. 

DUPLA! - Esti Kornél 15 // vendég: Felső Tízezer

Akvárium Klub, december 30., 19.30h

A teltházas első napi esemény mellé a nagy érdeklődésre való tekintettel második nap is került, így az Esti Kornél dupla koncerttel ünnepli tizenötödik születésnapját az Akvárium NagyHallban.

Muzsikás

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), december 30., 19.30h

A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is ünnepi időszakban áll a Müpa színpadára, hogy művészbarátai segítségével a zene szárnyán elröpítse hallgatóságát egy olyan régmúlt világba, mely mai életünkben is fontos szerepet tölthet be.

A jegyzőkönyv

Átrium, december 30., 19.30h

„Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan nemzet Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek. A kisvárosi önkormányzat közgyűlésén vagyunk. Kik parkolnak közel a bejárathoz? Mi lesz az Örökségfesztivál sorsa? És miért nem készült még el a múlt heti jegyzőkönyv?”

Balkáni-Latin Előszilveszteri Buli | 666 coyotes ꙰ Kjartan & Co

Auróra, december 30., 20h

꙰ Kjartan & CO: A nemzetközi együttes utazó utcazenészekből alakult meg, akik Budapesten telepedtek le. Élettel teli dalaikat inspirálták többek között a balkáni gypsy partik, modern és hagyományos népzene, hip-hop/trap, latin tánczenék. ꙰ 666 coyotes: Fő fókuszuk a klasszikus cumbián van, amit egyedi és autentikus mexikói mariachi zenével spékelnek meg.

Hot Jazz Band Előszilveszteri Koncert 2021

MOM Kulturális Központ - MOMKult, december 30., 20h

Szeretettel várja rajongóit hagyományos előszilveszteri koncertjére a Hot Jazz Band a MOM Kulturális központban. A pandémia idejére kényszerű búcsút kellett venni a színpadoktól, idén azonban mód nyílik az optimizmusra a járványhelyzet kezelése okán. Nem múlt el tétlenül ez az év sem, amint az a Hot Jazz Band műsorában is hallható lesz. 

Zsebfesztivál 2.0 előszilveszter NANÁ, hogy lesz!

Muzikum Klub & Bisztró, december 30., 20h

Közreműködik: Jatagán* | Dead Maróz** | Cult Devil*** | DJ Gubányipisti. 

PokolgéP, vendég: Radar

Barba Negra, december 30., 20h

Program: 20:00 Kapunyitás. 20:45 Radar koncert. 22:00 Pokolgép koncert.

Jazz előszilveszter

Fonó Budai Zeneház, december 30., 20h

December 30-án hagyományosan jazz tölti be a zeneház termeit. Kaltenecker Zsolt és Mózes Tamara közös duóformációjukkal lépnek fel. Mindketten igen széles zenei spektrumon mozognak, közös zenei univerzumuk a jazz, a pop, a rock, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció különleges keveréke.

Balázs Elemér Group - előszilveszteri koncert

Budapest Jazz Club, december 30., 20h

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.

Caramel - Évbúcsúztató akusztikus koncert

Vígszínház, december 30., 20h

Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került a zenei köztudatba, 16 év elteltével a hazai zenei és közélet kiemelt szereplője lett. Idén decemberben harmadik alkalommal lép fel a Vígszínházban, így óévzáró koncertjei lassan hagyományosnak mondhatók. Molnár Ferenc a Vígszínházban, ennek így kellett lennie.