Szombati bulika

Most, hogy tán az első igazán meleg tavaszias hétvége köszönt ránk, kicsit arráb is megyünk a fővárostól, aztán meg belé, jó alaposan. És persze, főleg a muzsika hangjaival. De legelébb is biciklivel kezdünk, mert az zsííró! Aztán sakkmatt és musztáng, majd elindul a zenegolyó, és meg sem áll majd' vasárnapig.

Giro d'Italia Nagy Rajt - Budapest individual time trial

Hősök tere, május 7., 9:00

2022. május 6-án startol Budapestről a 105. Giro d’Italia három magyarországi szakasszal! Az egyéni időfutam a Hősök terétől indul, majd a versenyzők az Andrássy út és a Nyugati tér érintésével a Duna felé veszik az irányt. 

V. Siósakk Fesztivál- Ingyenes Családi Nap

Siófok, május 7., 9:00

Siófok város 56. sakkbajnoksága (Somogy megyei ifjúsági Grand Prix versenysorozat siófoki fordulója) 

Óbuda Napja 2022

Óbuda, május 7., 10:00

Koncertek, utcaszínház és kalandvár reggeltől estig. A zenés családi és gyerekprogramok mellett kézműves kirakodóvásár és streetfood gasztrosétány várja a vendégeket. Italok széles választéka a helyszínen: kávé, tea, forró csoki, üdítő, szörp, limonádé, csapolt sör, spricc, long drink és pálinka.

15. Mustang Találkozó

Tahitótfalu, május 7., 10:00

Találkozó Mustang és amerikai Ford tulajdonosoknak és rajongóknak. 150 Mustang és egy maroknyi Ford, Mercury, Lincoln tepsi várható.

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, május 7., 11:00, 13:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.    

Május 7-én egy nappali buli keretében az acid-techno egyik legrégebbi motorosa, Emmanuel Top, legjobb barátjával Fred Hush-al érkezik a Turbina pultjába. Hazai support: LAU, DJ Titusz, Daniel Santiago, Vedat Akdağ, Tsu 

Lick The Click & LavaLava pres.: Sunburst w/ Galactic Jackson

A38 Hajó, május 7., 16:00

2022-ben a Lick The Click! és a LavaLava az egész nyárra egyesítette energiáit és egységben hozza el nektek a legjobb szombat délutánokat a városba. Rezidensek: Isu (Lick The Click!), DJ Crimson (Lick The Click!), Tolo (LavaLava), Falcao (LavaLava)

Európa Kiadó

Petőfi Kultúrtér, május 7., 19:00

A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertező zenekar! A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással. 

Trottel & Talayapa & Frise Lumière (FR) 

Lumen kávézó, május 7., 19:30

A legendás Trottel zenekar új zenéi – bár a hangulatukból kiindulva jellemezhetné improvizáció is –, akárcsak korábban, most is alaposan kigyakorolt, kidolgozott dalok. Az ösztönösség persze fontos részét képezi a hallható végeredménynek, valójában viszont párosul egyfajta precízióval is, ettől is lehet olyan érzetünk a zenét hallva, mintha egy hullámzó hajóban ülnénk. Néha ringat, néha feldob a hátán, és kapaszkodhatunk.  

Először lép az Opus Jazz Club színpadára férje és zenésztársa, Winand Gábor tavaly nyáron bekövetkezett halála után a kubai származású énekes, Elsa Valle. Az énekesnő zenei tanulmányait az egyik legrangosabb havannai zeneművészeti iskolában végezte, és első sikereit is hazájában aratta, hiszen számos kubai és dél-amerikai fesztiválon szerepel.

Sárik Péter Trio feat. Luiza Zan & Gyárfás István

Fonó Budai Zeneház, május 7., 20:00

A román Luiza Zan nem csak a mi Kelet-Közép-Európánk, de egész Európa egyik legérdekesebb, legeredetibb jazz énekesnője. Luiza a jazz, a funk, a rhythm&blues, a hip hop, valamint a bossa nova vonzó egyéni ötvözetét produkálja. Két élvonalbeli magyar zenész, a gitáros Gyárfás István és a zongorista Sárik Péter egyre gyakrabban játszik Luizával, olyannyira, hogy közös albumot is készítettek Gyárfás István és a Sárik Péter Trió részvételével.  

Oláh Kálmán a legismertebb hazai jazz-muzsikusok egyike. Szerzői munkássága szorosan összefügg előadóművészi karakterével, azzal a habitussal, ahogy megszólaltatja műveit szólóban, kisebb formációkkal vagy éppen nagyzenekari szólistaként.  

Dürer kertnyitás: Óperentzia / after: Dorombal

Dürer Kert, május 4., 20:00

Kései sötétedés, friss tavaszillat, Duna-part, a legjobb barátok és hideg italok verhetetlen kombója… A ropogó tűzhely és a kerti fényfüzér fényében te pedig csak annyit érzel, hogy bizony most jó helyen vagy! ⁣⁣Folytatódik a kertszínpad megnyitója és ezzel együtt az egész kint ücsörgős, hajnalig beszélgetős, táncolós, pingpongozós szezon!

Amatőrök

Budapest Távmozi, május 7., 20:00

Szívmelengető és humoros film a Személyes tárgyak irodája értelmi fogyatékkal élők színházi társulatáról. Miután a csoport sikert arat egy fesztiválon, jutalmul egy profi színházban, hivatásos színészekkel nyílik lehetőségük létrehozni egy színdarabot. Várakozással teli, nagy esély ez a társulat tagjai számára. A kezdeti öröm és lelkesedés azonban alábbhagy, amikor kiderül, hogy a színház igazgatója számukra nehezen elfogadható feltételeket szab. 

colorStar

Pontoon, május 7., 20:00

Pszichedelikus tánczene űrutazáshoz. Robbanó televíziók, elektronikus tánczene, pszichedelikus utazás, VR, új dimenziók, party, világzene, belső filmek, lüktető ritmusok, gitáralapú elecktrock.
A colorStar 2021-ben ünnepelte fennállásának huszonötödik, és második lemeze, a Via la Musica, megjelenésének huszadik évfordulóját.  

Doors Emlékzenekar a Muzikumban Vol. 3

Muzikum Klub & Bisztró május 7., 20:30

A Doors Emlékzenekar feleleveníti Jim Morrison és barátai által írt legendás szerzeményeket. Az este folyamán a felcsendül legnagyobb slágerektől a legkülönlegesebb dalokig minden, mi a szem–fülnek ingere.