Szombati döntő

Szegény Lajos, a képen, még azt sem tudta eldönteni, hogy nyúl legyen-e, vagy kenguru, pláne azt, hogy hová menjen programozni a hétvége első napján! Pedig mondtam neki, hogy mindegy, mert bárhová. Ha oda megy, akkor olyan program van, ha meg ide, akkor ilyen, és egész nap! Fesztiválozhat, tanulhat, futhat is, lehet offline, vagy on, vásározhat, vagy koncertezhet is akár, abból sokat is, csak döntse el már végre!

Kávéházak Éjszakája - Budapest

Budapest, október 9-10.

Kávéház. Kultúra. Közösség. A Kávéházak Éjszakája közösségnek fő célja, hogy felelevenítsük és népszerűsítsük a mára kiveszőben lévő budapesti kávéházi kultúrát! Kóstolj bele a kultúrába a Kávéházak Éjszakáján, az év legemberközelibb rendezvényén!

36. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

Budapest, október 9-10.

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseménye.
2019-ben közel 31.000 résztvevő futott, gyalogolt a kétnapos esemény sokszínű kínálatának valamelyik távján, de még 2020-ban koronavírus járvány idején is közel 12.000 főt számlált.

ADHD jellegzetességei és terápiás megközelítése- ONLINE mini konferencia

Online, október 9., 9:00

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) jellegzetességei és terápiás megközelítése- ONLINE mini konferencia a Mindennapi Pszichológia Magazin média támogatásával. Mini-konferencia az ADHD-val közvetlenül vagy közvetetten foglalkozó szakemberek (pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok, családterapeuták) és szülők számára.

PONT Fesztivál 2021

Magyar Nemzeti Múzeum, október 9., 9:30

Újra Budapesten a világ csodái! Megújulva tér vissza a világ kulturális és zenei kuriózumait felvonultató PONT Fesztivál. Idén a Kaukázus minden érzékszervünkre ható, izgalmas világát hozza Budapestre, összekötve az UNESCO világörökségi listájának kincseit a velünk élő magyar hagyományokkal.

ArchiKids Budapest_VárosÁlmodók

Budapest, október 9., 10:00

A világszerte jelentkező ArchiKids fesztiválok mintájára lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek. Az idén ismét ősszel megrendezésre kerülő ArchiKids Budapest építészeti fesztivál a jövő generációival kezdeményez párbeszédet.

BUDAPEST100: Ablak a Bartókra

Budapest, október 9., 10:00

Építészeti-kulturális fesztivál a Bartók Béla úton. A Budapest100 építészeti-kulturális fesztivál a közösségek és a város ünnepe. Célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a szomszédokat és a városlakókat, miközben a körülöttünk lévő építészeti értékekre is felhívja a figyelmet.

Pörköltfőző Bográcsverseny és Parasztolimpia

Budapest Garden, október 9., 11:00

Október 9-én hatalmas ŐSZI SZEZONNYITÓ nappal várnak titeket! Minden korosztály számára lesznek finomságok, versenyek, szórakozás. Nevezzetek be a Pörköltfőző Bográcsversenyre, vegyetek részt a Parasztolimpia szórakoztató játékain, egyetek-igyatok a finomságokból. Lesznek édességekkel-ínyencségekkel teli standok, gyerekprogramok, sport...

7. Vintage Légy-Ott! @Szimplakert - Több mint vásár

Szimpla Kert, október 9., 12:00

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett.

SATELIX Planetáriumi filmpremier

Svábhegyi Csillagvizsgáló, október 9., 12:00

Planetáriumi filmpremier először a Svábhegyi Csillagvizsgálóban. Az Utazó Planetáriummal való együttműködés keretében örömmel adnak otthont eme nagyszerű kezdeményezésnek, melyben az ország számos pontján lévő planetáriumban egy időben játsszák le azt a legújabb planetáriumi filmet, amely bemutatja, hogy miként befolyásolja az űrkutatás a mindennapi életünket.

Taraf de Akácfa

Magyar Nemzeti Múzeum, október 9., 14:30

A Taraf de Akácfát világjáró utcazenészek alapították 2014-ben, akiket a balkán és a Kárpát-medence zenéje hozott össze. A tagok többsége mára magyar, de a lendület ugyanaz: úgy játsszák az erdélyi, moldvai és balkáni dallamokat, hogy nehéz rá nem táncolni. Hozzatok kényelmes cipőt!

MOMKult, október 9., 19:00

Vendégek az egykori Prognózis tagok: Jankai Béla (billentyűk), Cirmos Kormos Gábor (basszusgitár), Klemm Ervin (gitár) Vörös István 1981. február 21-én alakította meg a Prognózis zenekart. Ezt megelőzően, katonai ideje alatt, Baján a HadiRock formációban nyúzta a húrokat és szerzőként bontogatta szárnyait. Ennek a csapatnak már Cirmos Kormos Gábor és Klemm Ervin is tagjai voltak. Leszerelése után, Budapesten hozzájuk csatlakozott Jankai Béla és Bártfai György.

Kamon Kardamom, Naaljos Ljom, Gaute Granli

Trafó, október 9., 19:00

Gaute Granli: Dekonstruált dalok, nemlétező folkzene és nyelv a pedáleffektek erdejében. A Budapest és Pécs kísérleti elektronikus zenei színtereiben gyökerező Kamon Kardamom trió Bolcsó Bálint, Kaincz Orsolya és Labus Miron elektro-akusztikus improvizációs projektje, amely az UH Festen mutatkozik be.

Magidom

Akvárium Klub, október 9., 19:00

A Magidom alternatív rockzenei laboratóriumában az „állandó változás” jegyében szinte minden lehetséges: csillagászati magasságok, mikroszkopikus mélységek, viharos bendzsó-futamok, angyali vokálszólamok, életközeli szövegek... A srácok másfél év után egy nagyszabású koncerttel térnek vissza az Akváriumban, ahol a közönségkedvenc dalok mellett már a készülő új album anyagából is adnak egy kis ízelítőt.

Tündérvese – Körbezárul lemezbemutató

Gödör, október 9., 19:00

A Körbezárul című nagylemezét mutatja be a Tündérvese a megújult Gödör klubban. Az alternatív metált játszó Tündérvese magyar nyelven egyesíti a latin-keleti őrületet a stoner-grunge mocskával. A zenekart Szeiler Bálint alapította, a jelenlegi felállás a 2017-es első nagylemez után jött létre, amikor csatlakozott Bártfai Gábor, Füredi Máté és Szombath Máté. Körbezárul című, második nagylemezüket 2021 őszén jelentetik meg.

The Biebers

Akvárium Klub, október 9., 19:30

A galaktikus csapatáska kifejezés a Biebers család számára nem újdonság. Bár az elmúlt másfél év mindenki számára döcögős volt, de itt az idő, hogy újra megpakoljuk ezeket és a vállunkra csapjuk őket október 9-én Budapesten, az Akvárium Nagy Hallban. Felcsendülnek olyan közismert dalok, mint a Sorry, a Minden este vagy a Vár a holnap, de az új dalokra is táncolhat majd aki eljön Puskás Peti és zenekarának koncertjére.

Zola Blood

Dürer Kert, október 9., 19:30

A brit Zola Blood sokat dicsért debütáló lemeze után májusban jelenteti meg Two Hearts c. új EP-jét. A zenekar régóta flörtöl a táncparkettel, a most megjelent Silver Soul is már azt jelzi, hogy a csapat engedett a csábításnak és egy lüktető, az előzőeknél keményebb, elektronikus hangzást ütnek meg az új anyagon. A változásokról pedig első kézből is értesülhetünk február 15-én a Dürer Kertben.

David Helbock: The New Cool (AT/DE)

BMC - Opus Jazz Club, október 9., 20:00

„...Tökéletes, dallamos játék, az abszurd iránti kifinomult érzékkel párosulva…” – írta Chris Pearson (The Times) a többszörös díjnyertes osztrák zongoristáról, David Helbockról. Helbock 2016 óta a közismert német jazzkiadó, az ACT exkluzív művésze, s idén tavasszal megjelent legújabb lemezén ezúttal a 40-es és 50-es évek cool jazz hagyományaira tekint vissza, természetesen a tőle megszokott formabontó, 21. századi módon.

Free BJC Jam Session

Budapest Jazz Club, október 9., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.