Szombati programajánló

Ez a nap egyértelműen a kis csillagászoké, akik több alkalommal is bővíthetik tudásukat naprendszerünkről. A kis csillagtudósok után a nagy kerekek szerelmesei is jól járnak, délelőtt és délután is! A szomorú maradék este koncertre megy.

Szezonnyitó hétvége az Aeroparkban
Aeropark, március 15-17.

Ha március, akkor újra felpörög az élet a ferihegyi repülőmúzeumban. Az ünnepi hosszú hétvégén számos izgalmas és rendhagyó programmal indítják a tavaszi szezont. Bejárhatod történelmi 1-es Terminál csarnokait, az Aeroplex hatalmas ferihegyi hangárait, de akár Faros Ikarus 55-össel is utazhatsz!

Bach Mindenkinek Fesztivál 2024

Országos, március 16-31.

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse komolyzenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programjaként kezdődött, és a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató, a Magyar Fesztiválszövetség nívódíját is elnyert, emberek tízezreihez eljutó eseménysorozattá nőtte ki magát.

Állati felelősség

Budakeszi Vadaspark, március 16., 9:00

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a kacagó gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik március 16-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végig nézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat.

Asztro-matiné - Meteoritok

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 16., 10:00
 

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit – (természetesen a felnőttek is kérdezhetnek! )

Az apró Merkúr nagy napja

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 16., 15:45
 

A Naprendszer legkisebb bolygójának, a Merkúrnak az észlelése igazi kihívást jelent. Azonban távcsőóriásuk segítségével láthatják a kicsiny planéta szürke korongját és feltárulnak a Jupiter Galilei-holdjainak megkapó látványa is. A két bolygó megtekintése után a Svábhegyi Csillagvizsgáló főépületének tetőteraszára lépcsőzhetnek, ahol a Hold kráterkettősét csodálhatják meg, illetve újra felkeresik a Merkúrt.