Szombati programajánló

A hétvégi különlegesség mára: légtorna! Ha ez nem lenne máris elég, van még egészséges ugri-bugri, és koreai bolhapiac! Nem mindennapi! A többi érdekesség a zene-placcon tengődik, és alig várja a felfedezést!

A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megtartják a Légtorna Fesztivált! Várják Önt is a II. Budapest Légtorna Fesztiválra 2024. március 23-24-én a Fővárosi Nagycirkuszban, melyet a Hortobágyi Károly-díjas artistaművész, illetve a Magyar Légtornász Egyesület alapító elnöke, Vincze Tünde szervez. Ami várható: Légtorna Bajnokság, Ünnepélyes eredményhirdetés, illetve a Best of Hungary Légtorna Gála, meglepetés sztárvendégekkel.

Budapesti Színházak Éjszakája 2024

Budapest, március 23., 9:00

Öt év kihagyás után 2024-ben visszatér az esemény, ahol a fővárosi teátrumok szélesre tárják kapuikat, hogy néző és színházi alkotó közvetlenebb körülmények között is találkozhasson egymással. A pandémia ugyan megakasztotta a rendezvényt, ám a következő év márciusában a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály szervezésében újjászületnek!

Asztro-matiné 'Kísérletek’

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 23., 10:00

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit – (természetesen a felnőttek is kérdezhetnek! )

Legkisebbek mozija: Lengemesék

Puskin Kuckó, március 23., 10:00

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Jumping | Weekend Movement Therapy

Turbina Kulturális Központ, március 23., 10:30

Egy edzés, ahol újra gyerek lehetsz az ugrálóvárban! A trambulinos edzés magával ragadó energiája egy délelőttre a Turbina Nagytermébe költözik. Lüktető ritmusok és speciális trambulinok gondoskodnak majd arról, hogy a tested minden porcikáját átmozgassák, egyszerű lépésekből álló kardió, erősítő és nyújtó blokkok által. Hab a tortán, hogy esélyed sem lesz közben máson agyalni, így garantált a teljes mentális kikapcs! Amire szükséged lesz: kényelmes edzőcipő, törölköző és víz!

Koreai bolhapiac

Koreai Kulturális Központ, március 23., 12:00

Koreai bolhapiac az újrahasznosítás világnapja (március 18.) alkalmából. Lapul néhány megunt tárgy az otthonodban? Már nincs szükséged valamire? Semmiképp ne dobd ki, mert ami neked kacat, az másnak kincs lehet! Vidd el a Koreai Kulturális Központ bolhapiacára, ahol elajándékozhatod vagy elcserélheted másokkal! A rendezvény pénzforgalomtól mentes, a termékekért a hagyományos koreai pénzérme, a japdzsan replikáival lehet majd fizetni. Az érméket az eladók automatikusan megkapják árujuk mennyiségéhez és minőségéhez mérten, a résztvevők pedig élményprogramokon szerezhetik meg a piac napján. Az érmék vásárlásra, áru- és ételcserére használhatók, kizárólag a rendezvény ideje alatt.

Akvárium Klub, március 23., 19:00

A titokzatos Hundred Sins zenei stílusát az experimental, bass heavy és túlszaturált szavakkal lehet jellemezni. EDM múltjának köszönhetően a zenéin megfigyelhetőek a trance-dubstep stílusjegyek amik nagyban meghatározzák a hangzását. A maszk mögé rejtőző fiatal producer és karcos, punk attitűdöt sugárzó elektronikus hangzása megkerülhetetlen tényezője lett az új generációnak. Olyan előadókkal dolgozott együtt a közelmúltban, mint Beton.Hofi, AKC Misi, ajsa luna, Lil Frakk vagy éppen Azariah, de csinált zenét divatmárkának, a Klipszemlének és szerepelt a Dalfuárban 2023-as évadában is.

Barba Negra (Blue Stage), március 23., 19:00

Headliner turnét jelentett be 2024-re a Lordi. A finn szörnymetál banda 2023-ban a Sabaton és a Babymetal oldalán népszerűsítette a Screem Writers Guild nagylemezét, most pedig önálló koncerten is előadja azt: Budapesten március 23-án játszanak a Barba Negrában.

A38 Hajó, március 23., 19:00

Nyers rock örvénylő gitártémákkal, mely egyszerre szól múltban és jelenben. Az Autopilot tagjai sokféle stílusban kipróbálták már magukat a metáltól kezdve a popon át a jazzig, együtt pedig egy olyan bandát alkotnak, ami úgy üt, mint egy sztratoszférába belépő űrsikló. Az elmúlt bő egy évtizedben megjelent 1 LP, 4 EP és 2 single után, a 2024-ben megjelenő új nagylemezük dalait élőben először az A38 Hajón hallhatja a közönség.

Giant Rooks

Dürer Kert, március 23., 19:00

Giant Rooks – monumentális indie-rock himnuszok a Dürer Kertben A Giant Rooks az elmúlt években egyre nagyobb lépcsőfokokat ugrott meg sikeresen: először hazájukban, Németországban adtak sorra teltházas koncerteket és kerültek fel a slágerlistákra, majd Észak-Amerikában és Európában is egyre sikeresebbek lettek, miközben több százmillióan streamelték a zenéjüket és felléptek a legnagyobb fesztiválokon is. Idén a Szigeten is láthattuk őket, jövőre pedig vadonatúj albumukkal érkeznek Budapestre, hogy önállóan is megdobogtassák a szíveket március 23-án, a Dürer Kertben.

NKS & KOOL KASKO + MIKEE MYKANIC

Turbina Kulturális Központ, március 23., 19:00

Március 23-án újra fegyverzetbe állnak MIKEE MYKANIC testvérükkel hogy felperzseljék Budapest belvárosát! Kihagyhatatlan double bill! A lemezjátszóknál ezúttal KOOL KASKO áll majd mögöttük!
Helyszín: a Turbina nagyterme

Magyar Zene Háza (Koncertterem), március 23., 19:30

DERKOVITS címmel jelenik meg 2024 elején az Anima Sound System következő sorlemeze, amely nemcsak a nagy szombathelyi festő, Derkovits Gyula, és a zenekar többi hőse (Archipenko, Hugo Ball, Andy Weatherall és sokan mások) előtt tiszteleg, de visszavezet bennünket a csapat gyökereihez, mert a Prieger-testvérek, és a zenekar több tagja nemcsak a festőről elnevezett lakótelepen nőtt fel, de a szombathelyiség és „nyugatmagyarországiság” belengi a teljes Anima-pályát. Lesz az albumon Bowie Heroes-feldolgozás is – ha már a hősöknél tartunk –, de lesz közös dal a hegedűs Kézdy Lucával, és a hangköltészetben jeleskedő Tóth Kingával is. Izgalmas, határsértő, energikus lesz és persze az azt bemutató koncert is, táncos és elgondolkodtató, őrült és okos, ahogy azt az Animától megszokhattuk az elmúlt több mint 30 évben.

A38 Hajó, március 23., 19:30

Március 23-án Budapesten először lép együtt színpadra a sorsukat és tagjaikat tekintve több ponton összefonódó Felső Tízezer és Mayberian Sanskülotts. Bár zenéjük első hallomásra külön utakon halad, gondolataik mégis egy tőről fakadnak.

Akvárium Klub (Lokál), március 23., 19:30

2024 márciusában megjelenik az Abigél második, magyar nyelvű nagylemeze. Menjetek és ünnepeljétek együtt az Akváriumban! Xoxo

Budapest Jazz Club, március 23., 20:00

Folytatódik a jól ismert zenekar Studio11 Evenings című nagy sikerű sorozata a BJC színpadán. Ezen a különleges estén Farkas Gábriel énekes, színész, festőművész – a magyar zenei paletta show műfajának egyedülálló alakja lesz a zenekar vendége. Gábriel a nemzetközi sikerű mestertől, Garay Attilától tanulta a klasszikus swing dalokat, csakúgy, mint a hazai könnyűzene klasszikusainak emblematikus dalait. Ezen az estén a zenekarral közösen válogat kedvenc dalaiból, amelyeket a tőle megszokott könnyed stílusban, a Studio11 nagyzenekari kíséretével formál egyedivé.

A38 Hajó, március 23., 23:00

Folytatódik a jól ismert zenekar Studio11 Evenings című nagy sikerű sorozata a BJC színpadán. Ezen a különleges estén Farkas Gábriel énekes, színész, festőművész – a magyar zenei paletta show műfajának egyedülálló alakja lesz a zenekar vendége. Gábriel a nemzetközi sikerű mestertől, Garay Attilától tanulta a klasszikus swing dalokat, csakúgy, mint a hazai könnyűzene klasszikusainak emblematikus dalait. Ezen az estén a zenekarral közösen válogat kedvenc dalaiból, amelyeket a tőle megszokott könnyed stílusban, a Studio11 nagyzenekari kíséretével formál egyedivé.