Szombati programajánló

Szerintem a gyerekek futkossanak a napsütésben, nem kell olyan sok program nekik! Azért adtam egy okosítót, meg egy nézelődőst. A felnőttek se nagyon hepciáskodjanak, ők látogassák szépen a koncerteket! Adtam párat nekik is.

Asztro-matiné - Naprendszer

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 30., 10:00

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit – (természetesen a felnőttek is kérdezhetnek! ? )

Legkisebbek mozija: Nyuszi suli - A húsvét mentőakció

Puskin Kuckó, március 30., 10:00

A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új "mesternyúl" kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz.

Húsvéti családi nap a Budapest Gardenben

Budapest Garden, március 30., 10:00

Húsvéti családi nap a Budapest Gardenben! Március 30-án ellátogat a Húsvéti Nyuszi, hogy elrejtse hímes tojásait a kertben! Várják a kicsiket és nagyokat egy felejthetetlen húsvéti élményre!
Tojásvadászattal, nyuszi kuckó kézműveskedéssel, tűzoltós programokkal és még sok-sok szórakoztató játékkal várnak Titeket egész szombaton!

Ohnody x NovaN // Zsúr

Turbina Kulturális Központ, március 30., 18:15

Harmadszorra alakul úgy, hogy húsvét előtt játszanak nektek, úgyhogy talán nem túlzás innentől hagyománynak nevezni. 

Kicsifeszt 54

BackStage Pub, március 30., 19:00

Fellépők: RnR Monkey (Ex-Jack Daniel's), Dr. Weisz, Dirty Dance, Vasmacska. Minden megvásárolt belépőhöz jár egy szabadon választott CD (a készlet erejéig)!

Turbina Kulturális Központ, március 30., 19:00

Hétfői költészet, hétfői zenészek, hétfői életérzés. Ezt hozza el a Monday Poetry minden koncertjükön, alternatív rock stílusban. Imádnak hangosan a mikrofonba kiabálni homokviharokról, karmazsin fotelekről illetve vadászatról. A srácokat először Fehérváron fújta össze a szél, már 3 éve zenélnek együtt, de csak 2023-ban döntöttek úgy hogy eljött az ideje koncertezni. Ezúttal az a bizonyos szél, a Turbinába fogja őket befújni.

Fran Palermo ✶ Antonin (FR)

A38 Hajó, március 30., 19:30

Március 30-án a Fran Palermo új dalokkal tér vissza az A38 hajó színpadára! Vendége ezúttal a fantasztikus francia bárd Antonin lesz akinek tavaly megjelent nagylemeze Henri Gonzo kedvence volt az évben.

Hodek Áron & The Pocket Crew

Budapest Jazz Club, március 30., 20:00

A mindössze tizenhárom éves, komáromi Hodek Áron basszusgitáros máris világszerte elismert zenész, nemzetközileg jegyzett „csodagyerek”. Elképesztő sikereire hatéves kora óta fókuszál a világ. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper, és még sokan mások. Áron bátyja, Dávid 2012-ben adta első önálló Müpa-koncertjét, majd az Egyesült Államokban is jelentős sikereket ért el. Az összeszokott testvérpár játéka Szlovákia egyik prominens zenészével, Eugen Vizváry billentyűs játékával válik teljessé.

Volkova

Café Zsivágó, március 30., 20:30

Volkova Krisztina: magyar-orosz énekes-dalszerző. Neve több formációból is ismerősen cseng – a Muzsik és Volkova fele, a Napfonat és a Folkfonics tagja már nem egyszer bizonyította, hogy különlegesen tud a zenéhez nyúlni. Énekes-dalszerző szólóprojektjében megcsillogtatja erősségeit: mély kulturális gyökereit, egyedi hangulatvilágát. Repertoárján magyar nyelvű saját dalok, orosz kocsmadalok, filmzenék, cigánydalok, valamint Petőfi Sándor és Weöres Sándor versmegzenésítések szerepelnek.

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot, március 30., 22:00

ROBOT ROCK • A BELVÁROS ROCK DISZKÓJA! Minden péntek és szombat éjszaka! Hetente 2 alkalommal vár a belváros rock diszkója, a ROBOT Rock,  a legnagyobb rock és metál himnuszokkal egészen reggelig!

Ingyenes Jam Session Estek: FREE BJC Jam Session - Egri János Trio

Budapest Jazz Club, március 30., 22.30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Backstreet's Back - Best of 90's

Akvárium Klub (Lokál), március 30., 23:00

Minek változtatni a biztos recepten?! Backstreet's back ismét az Akvárium falai közt! Visszarepítenek bennetek az aranykorba, amikor olyan zenék születtek mint a Backstreet Boystól az ,,Everybody" , Britney Spearstől a ,,Baby One More Time" és persze a felejthetetlen Lou Bega ,,Little bit of Mambo"-ja, tehát a 90-es évek legcoolabb zenéihez!

A38 Hajó, március 30., 23:00

A legnagyobb cyberpunk buli Budapesten, audiovizuális dark clubbing a kibertérből a tánctérre! CYBERPUNX dj-i a legdurvább sötét synthwave-től a midtempo-n át egészen EBM-es dark techno-ig merülnek a stílusokba. Quixotic, az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője, a Stranger Synths és Waves bulik rezidense, valamint Megahit biztosítja majd az autentikus kiber hangzást, most először csatlakozik a D9 (Darknine) bulikból már jól ismert Johanna Bozai, aki techno szettjével nem kíméli majd Night City-t. A disztópikus jövőkép és -hang helyszíne az A38 hajó.

CRIME w/ SHOKI287

Turbina Kulturális Központ, március 30., 23:00

A következő CRIME még hangosabb és felszabadultabb lesz (ha ez egyáltalán lehetséges), hisz SHOKI287 csatlakozik a bulihoz! Amikor a berlini származású előadó épp nem az erotikus fantáziáiról, a modern női egyenjogúságról és az ördöggel való mámoros táncairól rappel, akkor ezeket az energiákat őrült DJ-szettekben vezeti le. A Tiefbasskommando nevű hiphop-kollektíva tagjaként ismert, latex maszkot viselő rapper és DJ azt pörgeti, amire ő maga is szívesen táncol: gyors techno, trance és rap kiadványainak remixei, utóbbit mikrofonnal a kezében.