Szombati programajánló

A sok zenebona közé elrejtettünk egy nézőst és egy csillagtudományosat, a helyes megfejtőknek jó szórakozást kívánunk!

Kolompos Együttes

Kobuci Kert, augusztus 10., 10:30

A Kolompos az egyik legnépszerűbb magyarországi népzenei együttes. Több mint harminc éve muzsikálnak gyerekeknek, felnőtteknek óvodákban, iskolákban, színházakban, táncházakban. Hangszereiken megszólalnak, dalaikban életre kelnek a régi, falubéli muzsikák, játékok, ünnepek, mulatságok.

Zenélő Budapest - Zenepark

Millenáris (Széllkapu park), augusztus 10., 16:00

Nagyszabású Zeneparkkal zárja jubileumi évadát a Zenélő Budapest augusztus 10-én a Millenáris Széllkapu parkban. A családi zenei kalandozáson interaktív programokkal, klasszikus gyöngyszemekkel, világzenei koncertekkel várják a közönséget. Zárásként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös nagykoncertet az örökzöld jazz hangulatában.

Selecta On Board / CESCO

A38 Hajó, augusztus 10., 17:00

A Garagetől megindult az A38 hajó és a UK tengelyen haladva elvitt egy még mélyebb és hangosabb területre: a dubokhoz. Cesco (UK) jön le 140bpm-en tört ütemeket rakni. De ne aggódjatok, a krú, baeker és quera gondoskodik az egyenes, 4/4-es felvezetésről, Ventivel kiegészülve.

Csillagkapu! I. Hullócsillagok éjszakája, jönnek a Perseidák!

Svábhegyi Csillagvizsgáló, augusztus 10., 17:00

Megérkeztek a legszebb nyári hullócsillag zápor, a Perseida meteorraj hullócsillagai. A gyönyörű, augusztusi tejutas égen a raj nyomába erednek! Elmélyíthetik ismereteinket a Perseida meteorraj eredetéről, illetve meteoritvizsgálat során kezükbe is foghatnak frissen hullott "hullócsillagokat"! Az alkonyatban a dagadó holdsarló a Szűz csillagkép Spica csillagával áll együtt, holdsarlólesre hívva a távcsöveket. A sötétedés beálltával pedig a galaxis középpontja, a csodálatos déli tejút legszebb csillaghalmazai és gázködei között kalandoznak. Eközben, akár az Észlelőrétre leheveredve a szépen potyogó Perseidákat figyelhetik meg!

Summertime Punk Rock BBQ

Gólya, augusztus 10., 18:00

Első születésnapját ünnepli a Punk Rock Hardcore BBQ '69!!! Csodálatos alkalom az ünneplésre, és most már nosztalgiázni is lehet az elmúlt 1 év bulijairól! Egy bulisorozat akkor tud fejlődni, ha nyitott az újdonságokra, így két új műfaj is képviselteti magát ezen a napon: a ska, és a psychobilly, ez bőven ad indokot arra, hogy szétugráljátok magatokat ezen a szép nyári estén! Ja, és természetesen most is lesz fincsi hami a Food Not Bombs jóvoltából!

Mudfield - SÁRRÉT 5

Barba Negra, augusztus 10., 18:00

Sárrét 5 éves jubileumi koncert Budapesten, a Barba Negra Red Stage színpadán. A vadonatúj Fehér Zászló lemezük legjobb dalai mellett a teljes Sárrét albumot végigjátszák, sőt az eredeti Sárrét merch cuccokat is újra elhozzák nektek.

ByeAlex és a Slepp

Budapest Park, augusztus 10., 18:00

ByeAlex és zenekara, azaz a ByeAlex és a Slepp már 10 éve sorra halmozza a milliós nézettségű megjelenéseket, többek között a különleges hangulatú Csokko, a szépen szomorú Vajon (Hogy halok meg?), a Valamiben, vagy a Széltoló is hamar megtalálta közönségét. A töretlenül népszerű zenekar a legtöbb fesztivál nagyszínpadát már meghódította, 2023-ban újra megtöltötték a Budapest Parkot, februárban pedig telt házzal vették be a Budapest Arénát. Idén augusztus 10-én újra találkozhattok velük a Parkban, egy különleges nyári koncerten!

Barbárfivérek, Sör És Fű, Saiid

Kertem, augusztus 10., 18:30

Menjetek csak el, nagy rapmulatság lesz a Kertemben!

Los Orangutanes

Pontoon, augusztus 10., 20:00

A Los Orangutanes az első cumiba zenekar Közép-Európában. 2017-ben alakultak ismert magyar zenészekből, valamint perui és uruguayi tagokkal. Gyorsan a budapesti klubszcéna egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Debütáló albumuk 2021-ben jelent meg, amely rajongóik tömegfinanszírozási kampányából jött létre.

Sajnosbatár 30 ünnepi hangverseny, vendég: Magic Mosquitoz

Barlang, Dunaparti Művelődési Ház, augusztus 10., 20:00

30 éve lépett először színpadra a Sajnosbatár zenekar, azóta megöregedtek (Enikő megfiatalodott), de még mindig hangicsálnak alkalomadtán. Mostanában fájóan ritkán van koncert, de ezen az estén újra megidézik az elmúlt három évtized legnagyobb slágereit.

Budapest Bossa Nova Duó

IF Cafe, augusztus 10., 20:00

Azok a csodálatos dalok Rióból, jazzesen!

Nagy János Trió: Unreal Book

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 10., 20:00

A Nagy János Trió+ ezen a koncerten mutatja be legújabb albumát. Az Unreal Book a mainstream jazz klasszikusait gondolja újra, modern kompozíciókkal vegyítve. A névadó zeneszerzői tehetsége, a trió és vendégeik dinamizmusa garantálja, hogy ez az este felejthetetlen élmény lesz mindazok számára, akik szeretik a virtuóz improvizációkat és az érzelmekkel teli melódiákat.

Városháza Kertmozi: Kálmán-nap

Budapest Városháza, augusztus 10., 21:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!

Summer BJC Jam Session: Lakatos Pecek Krisztián Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 10., 21:30

Lakatos Pecek Krisztián 9 évesen kezdett bőgőzni. 2003-ban, 13 évesen megnyerte a Magyar Rádió jazz-bőgő versenyét, ahol a zsűri elnöke John Patitucci volt. 2007-ben Ifj. Szakcsi Lakatos Bélával és a világhírű jazz dobossal, Ed Thigpennel játszottak együtt. Ebben az évben jelent meg első szólólemeze "In Memory of..." címmel, amin saját szerzeményei hallhatóak. Zeneszerzéssel 16 éves kora óta foglalkozik. Ezen a koncerten kiváló zenésztársak csatlakoznak hozzá, Balázs József zongorán, míg Lakatos Pecek András dobokon fog közreműködni.