Szombati programajánló

Lassan lecseng a fesztiválok ideje, és visszaveszik a hatalmat a klubok, és az iskola! Az előbbinél maradva szemezgettünk néhány hétvégi programból, tessék választani! Persze, azért is fesztiválokkal nyitunk!

Ladyfest Budapest 2024

Gólya, augusztus 31-szeptember 1.

A Ladyfest Budapest egy underground zenei és művészeti feminista fesztivál alkotó nők, illetve részben vagy egészben női formációk számára. A cél a zenekarok, alkotók bemutatkozása mellett a közönség és közösségépítés, a női szolidaritás tereinek építése. A koncerteket a fesztiválon művészeti programok, előadások és tematikus beszélgetések, workshopok egészítik ki.

Bartók Feszt' 2024

Bartók Feszt, augusztus 31., 10:00

Idén ismét érkezik Újbuda és a Bartók-negyed fesztiválja, az ősznyitó ünnep, ahol 'vagy'-ok helyett 'és'-ek vannak, és ahol helyiek, fővárosiak, civilek, szolgáltatók, zenekarok és zenekedvelők találkozhatnak és kapcsolódhatnak.

XII. Nagymarosi Csípős Fesztivál

Fő tér, augusztus 31., 10:00

A fesztivál különlegessége, hogy összegyűlnek az ország csípős termelői, ahol végig kóstolhatjátok az ország szinte valamennyi termelői csili szószát, csilitermékét! Nem kis feladat!

Városligeti Mentőnap

Városligeti Nagyrét, augusztus 31., 10:00

Találkozzatok 2024. augusztus 31-én a Városligeti Mentőnapon, Budapesten!

Sm0g Z0ne vol.3

Dürer Kert, augusztus 31., 14:00

vintage ruhák, ékszerek, workshop, tetoválás, zene és italok...ott találkozunk!

Sunburst | Maron - Vike - Isu - Crimson - Max Sinclair

Pontoon, augusztus 31., 16:00

A nyár utolsó napján a Sunburst Max Sinclairrel közös hullámverésétől lesz hangos a Pontoon. A magyar elektronikus zenei kiadók egyik zászlóshajóját, a Dalmata Danielt kormányzó Sinclair dj minőségében is előszeretettel veszi az irányt a holland színtér nyugati partjai felé a semmivel sem összehasonlítható techno-klíma és -fauna kedvéért. Bár örömmel lubickol az ebm és az idm sötét örvényeiben, most szombaton jóval vidámabb vizekre evez majd. Így a rezidens négyes house eklektikája mellett ezúttal beúszik a képbe egy kis kozmikus diszkó, energikus acid, és az electro farvizén egy nagy adag újragombolt italo is.

Parádé Remember

Budapest Park, augusztus 31., 17:00

Parádésok! Az eddigi legerősebb line uppal, világsztárokkal és a hazai élvonal képviselőivel várnak Titeket egy 13 órás mega partyn, 20 DJ-vel!

Avatar pres.: SUMMER END w. AES DANA

A38 Hajó, augusztus 31., 18:00

Augusztus 31-re különleges bulival kedveskednek a chill rajongóinak! 17 órától várnak benneteket az A38 hajó tetőteraszán, ahol a naplementéhez a francia Vincent Villuis, azaz AES DANA szettje szolgál majd nem mindennapi aláfestésül. Az egyik leghíresebb chill kiadó tulajdonosáról valószínűleg kevesen tudjátok, hogy fiatalon az indusztriális zenével és a trash metállal is próbálkozott, mielőtt az elektronikus zene felé vitte az útja és megalapította az Ultimae Recordst. Az ambient - chillout - trance vonalon maradva az Avatar hazai kedvencei: a Takkra és Bodó Andi is hoznak nektek hallgatni valót aznap este.

Ill Niño (US) - 25 Years Of Latin Metal Tour

A38 Hajó, augusztus 31., 19:00

Az Ill Niño, amerikai banda egyéni stílusáról ismert, amelyet a zenekar rajongói "Latin Metál" néven emlegetnek. A legendás zenekar nyár végén a Hajó színpadát is beveszi 25. évét ünneplő turnéján!

Méhek

Kacsakő Bisztró, augusztus 31., 19:00

A szarkasztikus rovarpop ismét átveszi az uralmat a kavicsoson. Méhes Csaba és csapata ismét nem hagy kívánni valót maguk után.

Kiscsillag

Kobuci Kert, augusztus 31., 20:00

A Kiscsillag zenekar, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát, mára Magyarország elsőszámú alterrock zenekarának tekinthető. A mindig gitár alapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi emblematikus szöveg világa és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú ének témák az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, évről évre megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot.

JAZZ REUNION: Repassy - Valastyán - Szalay trio

IF Cafe, augusztus 31., 20:00

Valaha osztálytársak voltak a LFZF jazz tanszakán, s bár más utakra röpítette őket az élet, a 2023-as év fordulópontot jelentett, nemcsak a kerek születésnapok végett, hanem a zenei kifejezésben és az újra egymásra találásban. Míg Gábor és Tamás megmaradtak a zene kiapadhatatlan medrében, Erika a turizmusban, a diplomáciában és végül a jógában talált otthonra. Két kitűnő gitáros és egy énekes ad utat a kreativitásnak a jazz finomabb hullámain, ahol bőven jut hely a műfaj egyedi zamatát adó improvizációnak.

Szalóky Classic Jazz Quartet

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 31., 20:00

A 20. század harmincas és negyvenes éveinek amerikai jazzmuzsikáját játszó Szalóky Classic Jazz Quartet eredetileg olyan formációként alakult, amely havi egy alkalommal, kizárólag klubokban lép fel, mintegy baráti társaságként. Az évek során mégis koncertek és fesztiválok színpadain találták magukat, nemrég még Katarban is képviselhették a magyar jazzt. A név arra a swing előtti stílusra utal, amelyet hazánkban kevesen művelnek, de repertoárjukon valamivel későbbi kompozíciók is szerepelnek.

Elsa Valle - Afrocando

Budapest Jazz Club, augusztus 31., 20:30

A frenetikus ritmusok és isteni dallamok hazájából, Kubából származó tüzes, féktelen energiájú énekesnő, Elsa Valle a közönség nagy kedvence. Az afro-jazzt a vérében hordozó művésznő Afrocando névre keresztelt új zenekara az afro-jazz és a bebop jegyeit ötvöző, összetett ritmusvilágú, s egyben dallam-orientált muzsikát játszik. A csapatot a hazai jazz-élet jól ismert szereplői alkotják, élükön az énekesnő férjével, Winand Gáborral, Európa egyik legegyedibb jazz énekesével, aki ezúttal a szaxofon mellett még billentyűs hangszeren is játszik. A dalok sűrű zenei szövetéről a virtuóz zongorista, ifj. Szakcsi Lakatos Béla és az Orbán György - Kőszegi Imre alkotta pazar ritmusszekció gondoskodik.

Free BJC Jam Session: Egri János Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 31., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Holdturbina x KATTT vs LAVALAVA after

Turbina Kulturális Központ, augusztus 31., 23:00

A tavalyi kollab után ismét összeáll a nehéztüzérség, hogy közös erőkkel táncoltassanak reggelig. Nem mennek haza a margitszigeti open air buli után, helyette átfolynak a Turbinába! Lesznek keményebb melódiák, proper techno, na meg persze a kötelező négynegyed.