Fesztivál

Bartók Feszt' 2024

Bartók Feszt
2024. augusztus 31. (szombat) 10:00
Ingyenes

Helyszín:

Bartók Feszt
1116 Budapest

Idén ismét érkezik Újbuda és a Bartók-negyed fesztiválja, az ősznyitó ünnep, ahol 'vagy'-ok helyett 'és'-ek vannak, és ahol helyiek, fővárosiak, civilek, szolgáltatók, zenekarok és zenekedvelők találkozhatnak és kapcsolódhatnak.

Újbuda a Bartók Feszt’-en azt mutatja meg, hogy mit jelent és képvisel a mindennapjainkban a Bartók-negyed. Kapcsolódásokat, kultúrát, ízeket. Helyieket, civileket, szervezeteket, szolgáltatókat, akik együtt gondolkodnak azon, hogy mitől lehet egy városrész szerethető, élhető, otthonos, inspiráló.
Éppen ezért a Feszt’ idejére megtöltji a Szent Gellért teret és a Műegyetem rakpartot mindennel, ami a negyed.
Délelőttre és kora délutánra felépül a civilnegyed, melynek sátraiban ott vannak azok a helyi csoportok, akik az országos és budapesti szervezetekkel együtt képviselik az általuk is vallott értékeket.
Délutántól pedig a legnépszerűbb és legminőségibb zenekarok foglalják el a Bartók és a Béla színpadokat, mindazok, akik azt a tehetséget és szabadságot testesítik meg, amit a negyed alkotói is.
Mindeközben összetalálkoznak a zenészek, a helyiek, a szervezetek, a szervezők, a látogatók, az érdeklődők, és épül tovább az a szellemiség, amit a Bartók-negyed jelent.
A Bartók Feszt’ tehát egy napba sűríti össze, hogy milyen az élet itt, ahol minden mindennel összefügg és összefut, együtt épül, és végül mindig kisül belőle valami új.