Szombati programajánló

Ennyi hétvégi fesztivál láttán a nyár is elszégyelné magát! Úton útfélen! Családok és magányosok, kifelé, irány Budapest! Aki még késő délután is cselekvőképes, engedélyt kap különféle koncertek látogatására is!

Állatszeretet Ünnep

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 4-6.

Sok szeretettel várnak titeket Állatvédelmi Témahetünkön, és az ennek keretein belül megrendezésre kerülő Állatszeretet Ünnepen! A szeptember 30-án kezdődő Állatvédelmi Témahét fő témája a felelős állattartás és az állatvédelem, így ehhez kapcsolódva extra zoopedagógiai és kézműves foglalkozásokat hirdetnek meg zoopedagógusaink óvodás és iskolás csoportok számára.

Friss Kakas Animációs Filmnapok 2024

Toldi mozi, október 4-5.

Friss Kakas Animációs Filmnapok a Toldi moziban, 2024. október 4-én és 5-én! Idén is várnak a legújabb MOME-s diplomafilmekkel, nemzetközi fesztiválokat megjárt alkotásokkal, és izgalmas animációkkal, minden korosztálynak! A különleges válogatásokban láthatók lesznek klasszikus és friss magyar animációs munkák, valamint betekintést nyerhettek a hazai és nemzetközi animáció legújabb irányaiba.

Budai Utcazene Fesztivál

Fény utcai piac, október 5-6.

A zene és a gasztronómia szerelmeseinek nem kell tovább keresgélniük a tökéletes hétvégi programot, ugyanis október 5-6-án kerül megrendezésre az I. Budai Utcazene Fesztivál a Fény Utcai Piacon. A rendezvény nem csupán egy fesztivál, hanem egy izgalmas verseny is, ahol a legtehetségesebb utcazenészek mérhetik össze tudásukat. A fesztivál ideje alatt nem csak a füleket, hanem az ízlelőbimbókat is felkészíthetik, hiszen a piac területén streetfood kocsik kínálnak majd ínycsiklandó ételeket és italokat, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

VI. Ferihegyi Ikarus Találkozó

Aeropark, október 5-6.

Az év legnagyobb dobása az Aeroparkban, amikor a magyar járműgyártás legikonikusabb autóbuszai költöznek be két napra a ferihegyi repülőmúzeumba. Ezen a hétvégén mintegy 100 jármű mutatkozik be a találkozón. Élményutazás, nosztalgiarepülés, Ikarus-felvonulás, járműbemutató, motorindítás, szimulátor és egy seregnyi izgalmas program vár rád október első hétvégéjén az Aeroparkban!

100. Food Truck Show - Budapest

Vámház körút, október 5-6.

A legfinomabb autós találkozó! 100, az gombócból is sok, Food Truck Show-ból viszont nem!
99 tapasztalatuk van ahhoz, hogy ezt úgy összerakják, hogy tökéletes legyen. Úgy legyen! Az elmúlt 10 évben minden évben megválasztották a közönség kedvencét, a szakmai elismeréseket is átadták, és ezeken felül még volt számos különböző díj is, ami a kocsiknál landolt. A 100. Food Truck Show-n ott lesz majdnem minden olyan truck, aki díjazott volt valamilyen formában.

Barbár Napok

Aquincumi Múzeum, október 5-6.

A BTM Aquincumi Múzeumban hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, mesterségek bemutatói, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt, aki szeretne bepillantani a barbárok izgalmas világába. Az idei rendezvényen a vaskor világhódító népe, a kelták kerülnek reflektorfénybe. A kelták területe egykor a Brit-szigetektől Kis-Ázsiáig terjedt, az i. e. 4. században kifosztották Rómát, sőt a múlt század óta már a képregények és rajzfilmek világát is meghódították!

17. Lelkes ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, október 5-6.

Minden, ami ásvány • ékszer • drágakő&fosszília • lélek
120 kiállító és változatos programok 2000 nm-en.
Rendezvényen belüli ingyenes programok: - Interaktív földtudományos játszóházak és bemutatók, - 3D vetítés barlangokról, - KígyóSimogató fotózási lehetőséggel, - Drágakő-határozás, - Szakmai előadások

2024 MOKKOJI fesztivál

Budapest Park, október 5-6.

A “hivatalos” évadzárást követően egy igazi kuriózum erejéig újból kinyitja kapuit a Budapest Park - egy nemzetközi fesztiválnak adnak helyszínt. Október 5-én és 6-án ugyanis Mexikó, Malajzia és Üzbegisztán után Magyarországra érkezik a MOKKOJI fesztivál, ahol a résztvevők a koreai kultúrával ismerkedhetnek meg.

Cinemira YOUTH Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál 2024

Corvin mozi, október 5-6.

A Cinemira YOUTH-on a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit láthatod, és számos interaktív filmes előadással és programmal is készülnek.

Járdafesztivál a NépSzínHáz utcában // Budapest Tuning

Népszínház utca, október 5-6.

Élő zene / Világkonyha / Civil kurázsi, vagyis harmadszorra is Járdafesztivál a NépSzínHáz utcában!  Koncert koncert hátán szombat délutántól vasárnap estig, most még több helyszínen.

Hangzó Fesztivál

Vajdahunyad vára épületegyüttes, október 5-6.

A Hangzó Helikon Fesztiválsorozat ötödik állomása Budapest, ahol a Vajdahunyad várban tölthetik a hétvégét az énekelt versek kiváló képviselőivel 2024. október 5-én és 6-án.

Legkisebbek mozija: Legeslegjobb szülinap

Puskin Kuckó, október 5., 10:00

Charlie régóta ábrándozott arról, milyen klassz is lesz a szülinapi bulija, ám sajnálatos módon kishúga éppen a születésnapján betegedik meg, így a buli elmarad. A kis szülinapos úgy dönt, ha nincs buli, akkor elindul a nagyihoz és ott is marad örökre. Bár a nagymamája viszonylag közel lakik, jó ötletnek tűnik átvágni az erdőn. Szerencséjére útközben találkozik barátaival, akik segítik az ünnepi kalandban, így lesz ez a nap a legeslegjobb szülinap!

Csillagkapu! Földönkívüli élet

Svábhegyi Csillagvizsgáló, október 5., 17:00

Egyedül vagyunk a Világegyetemben? Vagy létezhet élet a Földön kívül is? Ez a régi kérdés a modern kor csillagászait is foglalkoztatja. Az emberiség történelmében először, eszközeikkel közelebb vagyunk a megoldáshoz, mint valaha! Ezen a Csillagkapun a földönkívülieké lesz a főszerep! Az Asztrobiológia programon kiderül, vannak-e a Mars bolygón vagy az Europa holdon életre alkalmas körülmények. Arra is rávilágítanak, mi várhat "ránk" a lassan hatezer felfedezett exobolygó házatáján!

KIES - Búcsúkoncert, vendég: Milokey

A38 Hajó, október 5., 18:00

Itt a búcsú ideje! 9 év után feloszlik a KIES, de ez az utolsó este egy méltó összegzése lesz az eddigi remek éveknek! Minden hangra és kézre szükség lesz!

SPELLL // Beach Beach and the Boogey Mango // Plastic Cat

Turbina Kulturális Központ, október 5., 18:30

Megőrülés a Turbinában! Kik? Plastic Cat, Budapesti Psych-Garage Rock banda, Kicsit klasszik, kicsit prog, a 60-as évektől napjainkig inspirálódnak.

NOIRA - DELI lemezbemutató

Akvárium Klub (Lokál), október 5., 19:00

NOIRA debütáló albuma, a ’DELI’ egy 12 számos válogatott csemege a fülnek. Ahogyan a delikáteszek egyedi és nehezen beszerezhető termékeikről ismertek, úgy NOIRA zenéje is kiemelkedik a hazai zenei életből a modern alternatív és az old-school R'n'B keverékével. Hangzása üdítő ritkaság, amely maradandó benyomást ígér.

Co Lee & Blaize: LA PROMENADE - Lemezbemutató koncert

Akvárium Klub, október 5., 19:00

Elkészült a Blaize-el közös albumuk, a La Promenade, amit ezen a két estén fognak nektek először bemutatni előben az Akváriumban. Az egész előadás az emberi mozgást, a sétát mint olyan, veszi alapul mind dramaturgiai, mind hangzás és látvány terén. 

Rodrigo Amarante

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 5., 19:30

Alighanem jóval többen ismerik Rodrigo Amarantét, a dalait, mint azt esetleg elsőre gondolnánk róla. Több millióan hallották Tuyo című szerzeményét, ami a Narcos című tévésorozat főcímdala volt. Nagyon sokan ismerhetik a Little Joy nevű zenekarból, amit a strokes-os Fab Morettivel és Binki Shapiróval alapított. A brazil dalszerző-előadó írt dalt Norah Jones-szal, Gal Costával, Gilberto Gillel, de dolgozott Adam Greennel, Devendra Banharttal, Kevin Morbyval, Natalia Lafourcade-dal is.

Dope Calypso - Karácsony 2024

Turbina Kulturális Központ, október 5., 19:45

Szeretnéd egyszer az életben stersszmentesen ünnepelni a karácsonyt? Ünnepeld a Dope Calypsoval idejekorán! Ajándékozási stressz? Nincs! Végre csak magadra kell gondolni. Dope Calypso vinyllel, pólóval és a kocsmapult széles választékával dedikáltan csak önmagad kényezteted.

HESSZ // Dürer Kertkapuzárási Pánik

Dürer Kert, október 5., 20:00

Vannak nagy visszatérések a világtörténelemben; na ez nem az. Ha ezen a ponton nem tudjátok mire kell számítani, vagy vessetek magatokra, vagy menjetek el és nézzétek meg. A Dürer Kert semmit nem ígér, amit az elmúlt négy évben ne sikerült volna teljesíteni, cserébe annál kevesebbet sem!

Czajka & Puchacz (SI/PL)

BMC - Opus Jazz Club, október 5., 20:00

A Czajka & Puchacz név mögött egy szlovén-lengyel alkotópáros, Kaja Draksler zongorista és Szymon Pimpon Gąsiorek dobos-zeneszerző rejtőzik, akik 2020 júliusában adták ki első, túlnyomórészt akusztikus albumukat Bivališča címmel, majd egy évvel később jelentkeztek az Entschuldigung című retro-avant-pop kislemezzel, ezúttal Kiebitz & Uhu név alatt.

Depeche Mode Night

101klub, október 5., 20:00

Ismét egy jó kis Depeche Mode buli. DM, Bonanza, 80-as évek, New-Wave, stb

Révész Richárd Latin Quartet - Salsa y Mucho Más

Budapest Jazz Club, október 5., 20:00

A dallamos, latin jazz zenét játszó Révész Richárd Latin Quartet a hazai jazzélet ismert művészeinek formációja. Repertoárjukon az Afro–Cuban zene gyökereiből merítenek, emellett saját kompozíciók is felcsendülnek. Ezen az estén Yulaysi Miranda, kubai énekesnő is csatlakozik a formációhoz. Csodás hangjával és temperamentumos színpadi jelenlétével tovább fokozva a hangulatot. A hangulatot tovább fokozza a Hungarian Latin Brass közreműködése, akik az autentikus latin hangzást erősítik dinamikus és energikus fúvósjátékukkal.

Free BJC Jam Session: Gáspár Károly Trio

Budapest Jazz Club, október 5., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

GARÇONS // RAINBOW RUSH

Akvárium Klub (KisHall), október 5., 23:00

Sikamlós táncműsorok, masszív drag queenek, éjszakába behajló artisták és egy nemzetközi, csillagközi glamparádé.