Szombati programajánló

A borongós idő ellenére is működik a kimozdulás, korán lehet sokat futni, aztán gyerekkel mozizni, végül a nagyok tuningolhatnak egyet, mielőtt elzúznak Etyekre gasztrológiai bolondozásra. Aztán beüt a zene, megint lehet futni!

Őszi Margó Irodalmi Fesztivál 2024

Nemzeti Táncszínház, október 10-13.

A legfrissebb kortárs könyvek itthonról és külföldről, beszélgetések és dedikálás a szerzőkkel, könyves podcastok élőben, esti zenei-irodalmi műsorok, a legjobb első prózakötet – erre mind számíthatsz az Őszi Margón 2024. október 10. és 13. között a Millenárison a Nemzeti Táncszínházban.

őszkert 2024 Őszi Kertészeti Napok

MATE Budai Campus parkolója -és a MATE beltéri helyszínei, október 11-13.

őszkert 2024 Őszi Kertészeti Napok a Villányi úton! Kertészetek bel-és kültéri növénykínálata, termelők, természetközeli dizájnerek termékei, valamint kertészeti előadások, tanácsadás, Arborétumi Séta, Budai Arbor Biokert látogatás, a Díszteremben Bonsai Kamara Kiállítás, "városi dzsungel" Szobanövény Kiállítás, más növényes, illetve gyerekprogram várja a látogatókat. Minden, ami ősz, várunk mindenkit Budapest csodaszép virágos őszi hétvégéjén!

Édes Napok Budapest 2024

Szent István tér, október 11-13.

Az év legédesebb hétvégéje, az Édes Napok Budapest, csokoládé és édességünnep idén is várja az édesség kedvelőket a Bazilika előtti Szent István téren. A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, édesség tematikájú rendezvénye.

Kürtőskalács Fesztivál az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 11-13.

Október 11-én újra Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Növény- és Állatkertben! Idén 13 kürtőskalács sütő standdal készülnek, köztük kuriózumként a kürtőskalács litván rokon termékének készítői lesznek a vendégek - igazi eredeti Šakotis készítők! Több színpad és program helyszín lesz, ahol gyermekelőadások, akusztik koncertek, zenekarok, kézműves foglalkozások és még sok más is várja a kürtőskalács rajongókat!

TRF 2024 - Tuning & Retro

Magyar Vasúttörténeti Park, október 12-13.

Október 12-én újra megnyitja kapuit a TRF, azaz a Tuning & Retro Fesztivál, ahol hazánk és a környező országok legjobb építéseivel, valamint veterán és retro gépekkel töltik meg a Vasúttörténeti Park csarnokát. A külső Víztorony Parkban ismét lesz találkozó, forgószínpaddal, szépségversennyel, és egyéb érdekes programokkal!

Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2024

Kristály Színtér, október 12-13.

A legmenőbb családi program októberben! Különleges rajzfilmek és mozifilmek. Kaszkadőr, tánc, képregény és filmes workshopok, koncertek, arcfestés, csapófestés, állatidomár előadás, filmes jelmez börze, természetfotós workshop, és számos egyéb gyerekbarát kreatív programon is részt vehet az egész család.

Őszi Etyeki Piknik

Újhegyi utca - Etyeki Gasztrosétány, október 12-13.

Az Őszi Etyeki Piknik október 12-13-án több helyszínnel és változatos programokkal vár mindenkit Budapest szőlőskertjében. A pincék között sétálva a legkiválóbb borok, pezsgők, kistermelői és kézműves termékek, valamint a jobbnál jobb falatok sűrűjében találhatják magukat. Természetesen a zenei kínálatot idén is változatosság fogja jellemezni, hiszen zene nélkül nincs Piknik. Töltődj fel az etyeki szőlősdombok között; szeretettel várnak október 12-én és 13-án az Őszi Etyeki Pikniken.

39. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

Pázmány Péter sétány, október 12., 7:00

SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseménye.
Budapest első számú őszi futóünnepére a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távok futóit is örömmel várják, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába.

Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze

KMO Művelődési Központ, október 12., 9:00

A több mint 20 éves múlttal bíró találkozó, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagy tudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek. Minden tárgynak meg van a saját története.

PONT Fesztivál 2024

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert), október 12., 10:00

Vessz el a világ közeli s távoli csodáiban a PONT Fesztiválon idén is! Október 12-én Törökország kultúrájának különleges hagyományai mutatkoznak be a Nemzeti Múzeum kertjében: azok a török tradíciók a mesemondástól az ebruig, a papírdíszítés művészetéig, melyeket az UNESCO is jegyez. Az egynapos, ingyenes török körutazásba minden korosztály bekapcsolódhat. Napközben előadásokkal, workshopokkal és gyerekprogramokkal, este pedig az anatóliai pszichedélia magyar és török  képviselőinek koncertjeivel várnak minden érdeklődőt.

Hangpiac - Lemezbörze

Marczibányi Téri Művelődési Központ, október 12., 10:00

Új és régi hanglemezek, kazetták, CD-k, hangszerek, lejátszók, hangfalak, erősítők, vagy bármilyen zenei témában megjelent könyv, plakát, esetleg póló cserélhet gazdát ezen a garázsvásáron. Az igazi kincsvadászok tökéletes gyűjtőhelye ezen a napon a Marczi zenei bolhapiaca.

Fun Lovin’ Criminals

Barba Negra (Blue Stage), október 12., 18:00

A H-MUSIC, a ROCK1, a BARBA NEGRA és a Dark Independent Bookings bemutatja: Fun Lovin Criminals - The Capistrano Tour 2024

Pure Lust // Turbina DJ set

Budapest Városháza (Pop-up Park), október 12., 18:00

Egy este, ahol biztos senki nem tud majd ülve maradni! A Pure Lust csapata több mint fél évtizede járja Budapest szórakozóhelyeit, dinamikus, friss zenéjükkel mindig adnak valami különlegeset  hallgatóiknak: izgalmas hangzásvilágukat most sok-sok ismert klub után elviszik a Városháza pop-up parkba is! Az esemény ingyenes, menjetek!

Rímképlet 1.0

Barlang, Dunaparti Művelődési Ház, október 12., 19:00

A Barlang, a Cyphertőzöttek és Dömény Krisztián szervezésében itt a Rímképlet 1.0, mely garantált szórakozást nyújt minden embernek, aki kedveli a hiphop-ot. A gyakorlott rímszabászok a műfaj szinte teljes skáláját lefedik. Lesz itt a mocsok boom bap-től a trap-ig, a triphop-tól a drillig, a trap metáltól a loopolt citeráig minden, ami lüktet, ami kopog, ami ízig-vérig hiphop. A közös a produkciókban, hogy egytől-egyig örömzene és a szövegük kivétel nélkül igényes rímképlettel van megáldva. Innen a név.

ARÉNA RETRO PARTY#5

Papp László Budapest Sportaréna, október 12., 19:00

2024.10.12-én immár 5. alkalommal rendezik meg az ARÉNA RETRO PARTY-t. Egy igazi időutazást szerveznek Nektek. Olyan előadók fognak fellépni akik még SOHA vagy nagyon kevésszer koncerteztek Magyarországon. 2019 után újra fellép - a MINDENKI ÁLTAL MÁR NAGYON VÁRT - C.C.CATCH, valamint a 80’-as évek egyik legnagyobb zenekara - akinek a slágereit a mai napig énekeljük - az ALPHAVILLE

düBel / Chiki liki tu-a (SK) / Korai Electric

Gödör, október 12., 19:30

Az estét a düBel kezdi. Idén megjelent első lemezének anyagán túl új számokkal, változatos műsorral jelentkezik. Progresszív űrdiszkót, hibrid-post-rockot, elektrót, new wave punkot játszik. Transzos, instrumentális és dallamos zenei elemeket ötvöz. Sok év után újra Magyarországon a szlovák és kelet európai underground ikonikus zenekara a Chiki-liki tu-a. Sok humorral, iróniával fűszerezett, alter-rockos, lendületes zenéjük egyedi és különleges. A 90' es években gyakori vendége volt a Másfélnek és Korai Örömnek.

Csókolom és Kula koncert

A38 Hajó, október 12., 19:30

A Csókolom Zenekar története az 1990-es évek elején indult. A könnyűzenei műfajon belül több stílusban is kipróbálták magukat. Keményebb rock, blues, táncdal, reggie, egyéb meghatározhatatlan stílusok, stb. saját zene, saját szövegek. 

Platon Karataev

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 13., 19:30

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett Platon Karataev 2016-ban alakult Budapesten, hamar a hazai gitárzenei színtér egyik legjobb, legnépszerűbb formációja lett a kvartett. Már For Her című folkos, folkrockos 2017-es első lemeze feltette a zenekart a nemzetközi térképre is, dalaikat azóta is több milliószor streamelték a világ minden tájáról. Az együttes második, Atoms (2020) című lemezével ellépett az addigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé.

New Fossils

BMC - Opus Jazz Club, október 12., 20:00

A New Fossils tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai: nevükkel az alternatív és indie zenei szcéna olyan meghatározó zenekaraiban is találkozhatunk, mint a Mörk, Co-Lee, Mordái, a Deep Glaze vagy a Dresch Quartet. Zenéjüket átszövi az elvágyódás, miközben a végeredmény egyértelműen kapcsolódik a kortárs, urbánus jazz legutóbbi vonulatához. Dalközpontú szerzeményeiket hol elektronikával, hol pedig improvizációval emelik magasabb szintre.

SZPRMNYK [Szép Remények - Underground Acoustic]

Lámpás, október 12., 21:00

SZPRMNYK (Szép Remények) zenekar koncertje a Lámpás Klubban. Underground rock, akusztikus hangszereken. Gondolatok, dallamok, zenei utazás a mindennapok történeteiben

Italo-Wave

101klub, október 12., 22:00

Italo disco - az örök nyár hangsávja. Vannak olyan előadók és olyan zenék, amelyeket soha nem játszanak egy 80-as bulin, pedig az italo disco ugyanúgy meghatározta a 80-as évek zenei világát, mint George Michael, Madonna vagy Michael Jackson. Az Italo-Wave a kommersz 80-as partik mellőzött zenéire koncentrál, kitekintve az italo disco mai alkotóira is és elmerülve a new wave ismert és kevésbé ismert számaiban.

Kobuci Szezonzáró Házibuli

Kobuci Kert, október 12., 22:00

Október 12-én zár a Kobuci Kert, de még egy utolsó tánc jár nekik! Menjetek el és ünnepeljétek a Kubuciban az idei szabadtéri koncertszezont. A teljes magyar alterzenei arzenált felvonultatja a kert, kinyitják az utolsó pálinkákat, borokat és csapra verjik az utolsó söröshordókat is. A belépés ingyenes.

TRANCE LEGENDS w/ ANDY MOOR, LANGE, MARCO V

Akvárium Klub, október 12., 23:00

A SOC Events egy kisebb szünet után újra megnyitja kapuit, méghozzá a TRANCE LEGENDS sorozatával. Október 12-én olyan nevek érkeznek ismét, akik sokat tettek a Trance méltó, említésre való korához.  Andy Moor, Lange, Marco V, egyenként is rengeteg meghatározó dalt hoztak létre, hogy a rajongóknak csodálatos emlékei legyenek, illetve maradhassanak. Ezen a bulin valószínűleg minden általuk szerzett classic dal felcsendül majd, így most is maradandó élményben lesz részetek.