Szombati programajánló

Szombatunk első felében a gyerekes, családias események viszik a prímet, érdekes módon nem feltétlenül a Halloween jegyében, de annál érdekesebben. A Halloween teljes pompájában aztán az esti, felnőttes programokon jelentkezik újra, hogy bedobja magát az éjjeli forgatagba.

Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2023 - Halloweeni különkiadás

Kristály Színtér, október 28-29.

A Cinemira KIDS-en a világ legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik 4-12 éves korig, ahol számos filmes workshopon, koncerten és gyerekbarát halloweeni programon is részt vehet az egész család. A CINEMIRA KIDS az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 40 gyerekfilm látható.

SciPix Tudományos és Fotó fesztivál

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház, október 28., 9:30

Vegyél részt egy eseményen, ahol a fókuszban a tudomány, a fotózás és az inspiráció áll! Nézz előadásokat az adott szakterület legjobbjaitól, barangolj egy LEGO-fotó kiállításon, vagy próbáld ki a fizikai kísérleteket, Te magad! Találkozz sztárvendégekkel, akár Magyarósi Csabával is! A SciPix Ügynökség fő küldetése, hogy értékes, izgalmas és szuperhasznos tudást adjon át Neked.  Megmutatják, hogy alkotni király, a tudomány pedig szexi!

Játékszüret Családi Nap

Várkert Bazár (Rendezvényterem), október 28., 10:00

Egész napos aktivitás tündérek és erdei manók között az elvarázsolt erdő iskolájában. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Halloween Nap a Budapest Gardenben

Budapest Garden, október 28., 10:00

Halloween nap a Budapest Gardenben! Október 28-án TÖKFARAGÓ HALLOWEEN NAPOT tartanak a Budapest Gardenben! Várják a kicsiket és nagyokat egy rémületesen mókás napra! Lesz tökfaragás, tűzoltós gyerekprogramok, számtalan játék, vidámság, kacagás.

IV. Galaktikus Családi Nap

Csili Művelődési Központ, október 28., 10:00

Távoli Galaxisok lakói! Idén ismét megrendezik, immáron a IV. Galaktikus Családi Napot, mint mindig,  ezúttal is a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban. Várnak szeretettel Kicsiket és Nagyokat 2023. október 28-án egy felejthetetlen közös élményre. Addig is az Erő legyen Veletek!

Nemzetközi videójáték-bajnokság | Just Dance

Francia Intézet, október 28., 14:30

Izgalommal várják Magyarország legtáncoslábúbb jelöltjeit 14.30-tól a Francia Intézetbe, majd 16 órától az Intézet auditóriumába, és persze az igazán lelkes és támogató közönséget is. A két döntőbe jutó versenyző közül kerül majd ki az, aki a november 10-i nagydöntőben képviselheti Magyarországot, Csehország és Románia győzteseivel szemben!

NeWave Ep. 4.

Akvárium Klub (Lokál), október 28., 18:30

A NeWave Hungary csapata 3 hónap kihagyás után elhozza rendezvénysorozatának évadzáró, negyedik epizódját Október 28-án az Akvárium LOKÁL-ba! A már megszokott NeWave keménymag két különleges vendéggel egészül ki az Évadzáró lineupján, ők pedig nem mások mint a HTS crew, és Buzás Bence!

Tribute Halloween

Dürer Kert, október 28., 18:30

Újra tribute őrület a Dürer Kertben! Jöhetnének itt most mindenféle romantikus meg fokozó jelzővel, de inkább csak annyit mondanak, hogy az új helyen a régi hangulatban szeretnék folytatni az Ajtósi sor-i Dürerben megkezdett tribute fesztivál tradíciót. Az ország legjobb tribute bandái, egy este, két teremben.

Töklámpás Fesztivál

Hősök tere, október 28., 19:00

A Töklámpás Fesztivált hagyományosan a Hősök terén rendezik meg. Vidd magaddal a szépen (rémisztőre) faragott töklámpásodat, hogy mindenki megcsodálhassa! Vigyél magaddal néhány konzervet is és add át a helyszínen a Gyermekétkeztetési Alapítványnak. Az alapítvány a nyomorban élő gyermekeknek juttatja el azokat. 

KHJ42 „M.I. a Zélet értelme?"- Kaukázus nagykoncert

MOM Kulturális Központ - MOMKult, október 28., 19:00

A három órás, két felvonásos koncert egy szokatlan színházi struktúrával, Szily Nóra moderálásával fogja egybe a Kardos-Horváth János által fémjelzett Kaukázus, Kafkaz, K2 dalok leg-jeit, olyan zenésztársak, barátok közreműködésével, akik valamelyik állomásán jelen voltak/jelen vannak a KHJ alkotói pályán.

dEUS, support: Noonzy

A38 Hajó, október 28., 19:00

Új albummal és egy klubkoncerttel tér vissza hozzánk a dEUS! Négy év és egy újabb tagcsere után október 28-án ezúttal ismét az A38 Hajó színpadán koncertezik az experimentális-, indie-rockot a jazzel ötvöző, ötletekből soha ki nem fogyó, aktuális trendeknek soha le nem fekvő és épp ezáltal mindig aktuális és friss dEUS.

 

Little G Weevil: ’If I May...’ lemezbemutató koncert

Muzikum Klub & Bisztró, október 28., 20:00

A többszörös nemzetközi zenei díjnyertes, USA blues zenei díj jelölt Little G Weevil ’If I May...’ című lemezének bemutatója, az albumon szereplő világszínvonalú zenészek közreműködésével. Az ’If I May...’ 2023. július 28-án jelent meg és alig 1 hónappal a megjelenés után már az amerikai Roots Music Report globális rádió lejátszási listáján kategóriájában a 3. helyen szerepelt! A lemez kritikusok szerint ez Little G Weevil eddigi legjobb lemeze, igazi blues csemege. A várhatóan forró hangulatú koncertről kép- és hangfelvétel készül.

Balaton klub

Hunnia Art Bisztró, október 28., 21:00

BALATON KLUB a Hunniában! A szólógitárt ezen az estén is Bujdosó János (EK) pengeti!!! Mint mindig, érdemes lesz elmenni!

A38 Halloween

A38 Hajó, október 28., 23:30

Találkozás rég látott barátokkal, régi nagy zenékkel egy különleges hangulatú estén Budapest legjobb klubjában, a 20 éves A38-on! A tavalyi októberi epikus Evil Nine buli és a legutóbbi teltházas Adam  Freeland buli után méltó folytatás ez az esemény az A38 Hajó legendás koncerttermében. Tom Beaufoy és Pat Pardy először 1998-ban egyesítették tudásukat. Adam Freeland hamar minőségi DJ/producer duóként azonosította őket, és szerződtedte őket Marine Parade kiadójához. Azóta minden kiadványuk megkülönbözteti az Evil Nine-t olyan újítóként, akik nem hajlandók beleolvadni a szcénába, zenei ízüket számos hatásból merítik, beleértve a post punkot, italo-discot, elektrot, techno-t vagy a hip-hopot.