Szombati programajánló

Jó hideget mondanak szombatra, ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson. Mindenki keressen fedett helyet, jó programokkal, kicsit segítünk!

#KISCELLIÚJÉV

Kiscelli Múzeum, január 13., 10:00

Szombaton nyitástól zárásig: tárlatvezetések, épületséták, nyomdázás, mézeskalács készítés. Az  épületsétákra és tárlatvezetésekre regisztáljanak!

Dél-kínai sárkányhajó tradíciók

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, január 13., 15:30
 

Kína négy nagy hagyományos ünnepének egyike a sárkányhajó ünnep. Mi az a sárkányhajó, milyen egy hagyományos kínai falusi sárkányhajó fesztivál, milyen szokások, hiedelmek alakultak ki Dél-Kínában és miként őrzik ezeket a hagyományokat? Miként fejlődtek a harci kenuk békés felvonulásokká, milyen szerepet kapott ebben az első jelentős kínai költő, Qu Yuan (Csü Jüan) és miként született meg a modern, üvegszálas kompozit hajókat használó versenysport? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a sok fotóval illusztrált előadás keretében.

kolg8eight, csoky, atka, ótvar pestis, bruway, kid diyan, plugbros, slowgod, shybalenci

XX. Stagediving Fesztivál

Dürer Kert, január 13., 18:30

A tavalyi kistermes (és teltházas) 19. Stagediving Feszt után jubileumhoz érkeztek. Jön a 20. STAGEDIVING és egyben az első kéttermes ügy az ÚJ DÜRERBEN‼️

Hobo – Amerikai ima / Jim Morrison est

ÓKK 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ, január 13., 19:00

Jim Morrison decemberben lett volna 80 éves. Dalaiban Amerika halálát énekelte meg, ő, a „hippi Adonis” múlt időben írt a „jó nyári esőről”, de felmutatta a reményt is. „ A Hippi halála az Új ember születése”- mondta 1969-ben. Rövid életében végig a zenét és a költészetet elválasztó „Ajtóban” állt. Mögötte tomboltak saját dalai, néger bluesokkal és színházi dalokkal keveredve. Előtte Ginsberg, Joyce, Jack London útja, melyen el akart indulni, de érte jött a Halál Angyala és elvitte őt.

Frenk - Kilövés lemezbe(le)mutató koncert

Akvárium Klub, január 13., 19:30

Hamarosan megjelenik Frenk nyolcadik lemeze .Ezúttal a mindig kísérletező művész elektronikus zenei köntösbe öltöztetve prezentálja legújabb dalait. A koncerten a rock'n'roll és az elektronika nem hagyományos egyvelege hallható majd.

Posztmodern chansonok, urbánus balladák, kávéházi extázis. A Kvaterka bemutatkozó EP-je, a PszichéTangó 2022 telén jelent meg. 2023 nyara óta aktívan koncerteznek. 
A HéBa az örömzene és a bohém muzsikálás felejthetetlen élményét nyújtja, versfeldolgozásokkal, mély érzésű balladákkal és vidám ropogós tánczenével. 

Évindító The Carbonfools koncert

A38 Hajó,  január 13., 20:00

A The Carbonfools hivatalosan is elindítja a 2024-es évet! Több izgalmas dolog is várható az év legelső The Carbonfools koncertjén. Különleges megszólalással és látvánnyal készülnek erre az estére, ahol először mutatják majd be élőben a 2 legújabb dalukat is!

A triola gang Balogh Zsófi (Sofiyeah) és Gyarmati Fanny (Flanger Kids) trap duója. 2022 nyarán egy trap playlistet hallgattak, erre Fanny “fogd meg a söröm, ilyet én is tudok” felkiáltással írt egy alapot, Zsófiból pedig kiszabadult az addig mélyen szunnyadó rapper.
BÖBE, a budapesti származású énekes-dalszerző-producer már 2019 óta alkot a keserédes pop műfajában. Az elmúlt években több hazai fesztiválszínpadon, és európai nagyvárosban is bemutatta dalait, emellett 2022-ben a budapesti Papp László Sportarénában, és a Győri Audi arénában is színpadra állhatott zenekarával.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

PUREBEAT BIRTHDAY

Akvárium Klub, január 13., 23:00

2024 első NIGHTLIFE megmozdulása egy olyan esemény jegyében zajlik le, ami egy egész országot megindulásra szólít, ez pedig nem más, mint PUREBEAT Lacika hivatalos születési napi bulija! Több éves hagyomány, hogy Lacival indítják az új évet, most egy picit másabb, egy picit több lesz, ugyanis tartogat magában ez az esemény plusz látvány elemeket, ÚJ HELYSZÍNT és egy menő hazai lemezlovasokból álló supportot!