Szombati programajánló

Jól indul ez a hideg hétvége! Sötétedésig megtalálhatók a családi programok, utána meg a magányos, vagy éppen a táncos lábú szülők mekkája jön el a táncparkettekre. Délelőtt gyűjtögetés, vásározás, diázás és mozizás. Délutántól ki tudja, meddig dideregve ropás!

Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze

KMO Művelődési Központ, január 20., 9:00

A több mint 20 éves múlttal bíró találkozó, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagy tudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek.Minden tárgynak meg van a saját története. Bővebb információ és jelentkezés: Német Ildikó, email: inemet@freemail.hu

Mr. Blister modell börze & retro trafik

Óbudai Kulturális Központ, január 20., 9:00
 

Egy kivételes rendezvény, amely a felnőtteknek híd a gyerekkorukhoz, a gyerekeknek egy izgalmas program az internet nélküli játékok világában. Keresd meg és vidd haza elveszett vagy megkopott régi játékaid! Havonta egy gyereknap mindenkinek jár, mert "Akit az Istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek". A belépés ingyenes.

Szaffi egy cigány-török „macskalány” kalandos és romantikus története a Dargay-ra jellemző emberi állatfigurákkal és vicces párbeszédekkel. A film generációk számára jelentett alapvető filmélményt, több mint három évtized elteltével pedig a legifjabb nemzedékek tetszését is elnyerheti.
A film digitális felújítása a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum szakmai irányításával a Magyar Filmlaborban készült, a Filmalap Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási Programjának keretében. A restauráláson közel 30 ember dolgozott. Az eredeti színek felújítása Dargay Attila felesége és állandó alkotótársa, Henrik Irén operatőr irányításával készült.

Kedves Mindenki! Új év, új lendület! Támogassátok a hazai design népszerűsítését. Jelentkezni az alábbi linken lehet.

Jégpályák Éjszakája
Városligeti Műjégpálya, január 20., 16:00

Újra itt az év legcsúszósabb partija! 2024. január 20-án a Városligeti Műjégpálya jegét elfoglalják a hokis játékok, a koris programok, a szuper dj szettek és persze az - éjszakai - korcsolyázás szerelmesei, hiszen végre itt a 8. Jégpályák Éjszakája! A pálya mellett pedig finomabbnál finomabb falatokkal várnak a foodtruckok! Gőzölgő kürtőskalács, ropogós sajtos-tejfölös lángos, forró csoki és számtalan más finomság kapható a pálya szélén. Egész este élő dj szettek, szuper zenék várnak a jégen!

Diafilmek délutánja - 70 éves a magyar diafilm!
Klebelsberg Kultúrkúria, január 20., 16:00

A régi kedvenceket, a diafilmeket vetítik folyamatosan, kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A kisebbeknek a diafilmeket Szalai Kriszta színésznő meséli el, zenével kíséri és a hangulatot fokozza Hevesi Imre zenész. A nagyobbaknak vidám, játékos, vetítéssel egybekötött előadást tart Molnár Levente, a 20 éves improvizációs színház, a Momentán Társulat tagja, de itt is minden a diafilmek körül forog majd. Érdemes időben érkezni! Kezdés: 16 órakor, a második rész 17 órakor kezdődik.

Jégdiszkó január 20-án a Budapest Parkban, ahol DJ Thomas ritmusa melegít majd fel mindenkit!

A ‘FLOWERS AND HAMMERSʼ egy nagyon kontrasztos eseménynek ígérkezik, többek közt Pop-Rock, Alternativ Rock, és Modern Metal műfajú dalok társaságában. Az este két részre bontódik, ahol is az elmúlt idők legvirágillatúbb slágereitől kezdve, a legsötétebb legzúzósabb riffekig fogtok eljutni.
Olyan híres előadók dalai fognak felcsendülni, mint pl Avril Lavigne, Christina Aquilera, Dua Lipa, Queen, Pantera, Bon Jovi.

A The GetNos a Rolling Stones legrégebbi, egyúttal legújabb magyarországi reinkarnációja: a tagok többsége alapítója, tagja volt az ország első, éppen húsz éve alakult Stones-tribute bandájának. Idén a csapat új lendületet vett és Keith Richards posztján új gitárossal megalapította a The GetNos-t. A banda azóta több klubbulin és szabadtéri rendezvényen is bizonyította azóta: a Rolling Stones ma is képes megmozgatni az embereket. A repertoár tartalmazza a nagy slágereket, de mellette a GetNos minden koncerten új kuriózummal is előrukkol.

2022-ben alapította a zenekart Szikra Péter, az Other Planet zenekar volt énekese és Győrffy Gyula a Vad Fruttik zenekar volt zenei producere és billentyűse. 2022 nyarán jelent meg az első daluk a „Komor város”, 2023 tavaszán pedig az eddigi közös szerzeményekből egy 10 számos nagylemez. 2023 januárjában csatlakozott hozzájuk Kolonics Máté a HŐSÖK zenekar dobosa és Nagy Leopold billentyűs. A 4 tagú zenekar 2023 tavaszán adta az első koncertjét a Dürer kertben. Zenéjük ízlésesen ötvözi a modern elektronikát az alternatív gitárzenével.

Akvárium Klub (NagyHall), január 20., 19:00
 

Hét év után új sorlemezt hoz ki idén decemberben a Magashegyi Underground. Az Egymáshoz rövid az út című anyag visszatérés a Bocskor Bíborka vezette csapat korábbi csúcskorszakához, elvarázsolt hangulatú popdalokkal, Tariska Szabolcs szövegeivel és természetesen a mai kornak megfelelő pophangzással A lemezbemutató koncertre 2024 január 20-án kerül sor a Nagyhallban.

musica moralia (Meggyesházi Éda) különleges hangulatú, experimentális poszt-folk világú énekesnő, zenész. Saját megfogalmazása szerint csendes zajt játszik – egyszer cimbalommal, máskor zongorával. A zenélést egy kéthúros gitárral kezdte és a zongorával, majd a csellóval folytatta, eközben megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a ’80-as évek elektromos orgonáihoz is. Több mint tíz éve van jelen a zenei színtéren Magyarországon,

ДEVA ❋ Musspell 
A38 Hajó,  január 20., 19:30

Az újév első Дeva koncertje, ahol Takács Dorina a teljes öttagú zenekarral lép majd színpadra. Csillag című lemeze érzékeny, már-már természetfeletti, és egy ősi földre kalauzolja a hallgatót. Az atmoszférikus lágyság keveredik a pulzáló basszusokkal, mindezt a magyar népdalok varázslatos szövegei fűszerezi. Az elmúlt egy évben ráadásul igazán izzik körülötte a levegő, hiszen megkapta a neves Music Moves Europe Díjat és a Petőfi Rádió legjobb női előadói díját is. Az estet kolozsvári Musspell nyitja majd.

ŐSPARTY
Dürer Kert, január 20., 22:00

Többszörös jubileumot ünnepelnek januárban: pontosan 10 éve volt az első Ősparty, ami a 30 évvel ezelőtt beindult acid party kultúrát mutatja be, olyan előadók segítségével, akik már akkor is zenéltek. Ez a korszak volt az elektronikus zenei kreativitás hajnala, ami új zenei világokat és stílusokat teremtett.

Akvárium Klub (KisHall), január 20., 23:00
 

A HELLO-val szintet lépnek és meglátogatják az Akvárium Klub második legnagyobb termét a Kis Hall-t! Az Eddigi legnagyobb HELLO ever! Popdívák, QueeRebel éjszakai nagykövetek, álmodozók és felPOPpolt stílusikonok, eljött a ti időtök! Mártózzatok meg a legédesebb éjszakai cukormázban és színezzétek ki a sötétséget!

Truesounds Music Winter Madness
A38 Hajó,  január 20., 23:30

 
TSaládi MADNESS télen-nyáron...a több éve sikeres nyári időszak keddi madness hangulatát már nem először hívják életre az ősz/téli klub szezonban... A Truesounds Winter Madness csak egyalkalmas, valójában a szokásos januári TS Grouppenből nőtte ki magát. Az anyag nem veszett el csak átalakult és most megint csavartak rajta egy picit.