Szombati programok

Míg a Sziget Fesztivál tarol a programtáblázaton, addig kisebb események kúsznak fel a hétvége házfalán, mint kultúr-repkény! Míg a képzavar elül, elmondom, hogy exkluzív programok után visszatér a hétvége a megszokott kerékvágásba, és mozival váltakozó zenei programokat kínál megszokott helyeken.

KIMONÓ, a japán nemzeti viselet

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, augusztus 12., 10:00

Dr. Holló Viktória, aki a Múzeumok Éjszakáján tartott előadást a témáról és adott elő hagyományos japán táncokat, most kis létszámú workshopot fog tartani, ahol lehetőség lesz felpróbálni a jukatát, a japánok könnyű, nyári kimonóját, illetve a kiállításban látható képeken szereplő kimonó ábrázolásokról is sok érdekességet megtudhattok.

Irodalmi piknik és könyvcsere a rakparton

Jane Haining rakpart (villamosmegálló alatti Viadukt helyiség), augusztus 12., 16:00

A Budapest Nagyregény projekt másfél éves programja túlnő az alkotói folyamat és a kötet kiadásának keretein. Fontos célkitűzése az olvasásnépszerűsítés, illetve az irodalom közösségi élményként megközelítése. Augusztus 12-én délután irodalommal és könyvekkel töltik meg a rakpartot. Szabad könyvcse! Vigyél egy olyan könyvet, amelyet te is szívesen olvastál, de továbbadnád vagy elcserélnéd egy számodra is új kalandot jelentő könyvre!

Depeche Mode, U2, David Bowie emlékkoncert

Kertem, augusztus 12., 17:30

A legnagyobb Depeche Mode, U2 és David Bowie slágerek, amikből sosem elég, három remek tribute zenekar tolmácsolásában!

Leander Kills / NFR

Barba Negra, augusztus 12., 18:00

Különleges Leander Kills koncert a Barba Negrában!

Hollán Jazz Street - Castagno Claudia & Oláh Vilmos Duo

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, augusztus 12., 18:00

Castagno Claudia & Oláh Vilmos duó 2017-ben alakult. Repertoárjuk főképp a Latin és a jazz zene fúziójára épül. Számos hazai jazz clubban,hangversenyteremben illetve fesztiválon léptek már fel, többek között a Zeneakadémia Nagytermében, Zeneakadémia Solti Termében, Müpa üvegtermében, Bartók Rádióban, a Debreceni Bor és Jazznapokon is.

Pissarro, az impresszionizmus atyja - VÁRkert Mozi

Várkert Bazár, augusztus 12., 19:00. 

Camille Pissarro nélkül nem lett volna impresszionista mozgalom. Hiszen jogosan nevezzük őt az impresszionizmus atyjának! Merész lépésre szánta el magát, és végig levelezett művészi ars poeticájáról családtagjaival. E bensőséges hangú, sok tényt és összefüggést megvilágító levelek alkották dokumentumfilmünk forgatókönyvének a vázát, melyben megkíséreljük jobban megérteni és megértetni Pissarro életrajzát és pályaképét. A karibi térségben született Pissarro fiatalemberként rajong a festészetért, ezért Párizsba érkezik, és negyvenhárom éves korára maga mellé gyűjt egy elhivatott művészekből álló kis közösséget.

Szakcsi Junior - Szajkó Adrián - Éles Máté Trió

IF Cafe, augusztus 12., 19:30

Szakcsi Junior új felállásban az iFben! Szakcsi Lakatos Béla jr piano, Szajkó Adrián double bass, Éles Máté drums

Mary és a varázsvirág / Meari to majo no hana

Margitszigeti Atlétikai Centrum, , augusztus 12., 20:00. 

Mary unalmas, barátok nélküli nyári szünete végét nagynénjénél tölti Nagy-Brittaniában. Ám egy furcsa virág, ami a legenda szerint csak hétévente hajt ki s mágikus hatalommal bír, fenekestül felborítja a vörös torzonborz kislány életét. Miután véletlenül hozzádörzsöli a bimbót egy seprűhöz, az varázslatos módon elrepíti őt a fellegek közt található Endor Egyetemre, ahol boszorkánytanoncokat nevel Csirkecsók igazgatónő és a tudós Doktor Dee. Az iskolában azonban sötét titok lappang, s Marynek kockára kell tennie az életét, ha rendbe akarja hozni a dolgokat.

Light at Night / Earlybird / Crash & Ride Dürer Kert 2023

Dürer Kert, augusztus 12., 20:00

Augusztus 12.-én a Dürer kertben: LIGHT AT NIGHT / Earlybird / Crash & Ride

Free Summer BJC Jam Session - Egri János Jr. Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 12., 21:00

A legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprő sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetője Balázs József, a közép generáció egyik legtehetségesebb billentyűse, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere.