Szombati programszemezgető

Már érdemes (főleg a gyerekeknek) 9-től a gép elé ülni, mert színházi közvetítésekkel indul a reggel. Napközben könnyű és komoly koncert is akad bőven, a napot szintén színházi előadás zárja, de ez már felnőtteknek szól. Kellemes időtöltést!

Vaskakas Bábszínház: Vuk

Online, január 23., 9h

A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján. Megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz.

Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom

Online, január 23., 10h

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kis bocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. A klasszikus bábjátékok egyik legkedvesebb meséje látványos bábokkal és fülbemászó gyermekdalokkal.

Budapest Bábszínház: Boribon és Annipanni

Online, január 23., 10.30h

Boribon és Annipanni hétköznapi kalandjainak legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. A Boribon és Annipanni előadás nem más, mint egy szeretetteljes, nagy ölelés.

Táncszínház ON - Budapest Táncszínház: Holle anyó

Online, január 23., 11h

A Grimm testvérek kedves és tanulságos meséje emberi erényekről és az igazságról, amelyben mindnyájan bízunk, amely korunkban éppen olyan aktuális, mint generációkkal ezelőtt.

Örkény István Színház: Csoda és Kósza - Élő Hangjáték (felvételről)

Online, január 23., 11h

Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában az örök párost teremti újra, akit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett.

Mesekocsi Színház: Holle Anyó

Online, január 23., 11h

Zenés mesejáték 50-60 perben. Helga gonosz zsarnok. Testvére, Ingrid bölcsen elvisel mindent. Szüleik halála óta ő viseli gondját az egész háznak. Bár nehéz az együttélés, az élet azonban nem állhat meg. Azért nincsenek teljesen egyedül: rendszeresen meglátogatja őket a Vadász és segít a ház körül, amit csak tud . Előbb utóbb mégis megtörténik a baj. A végén minden kiderül és talán mindenki derül!

Budapesti Operettszínház: János vitéz

Online, január 23., 15h, 19h, 22h

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak - 2019 novemberében negyven év után ismét színpadra került a Budapesti Operettszínházban. Bozsik Yvette látványos rendezése most online is látható!

Nemes Dóri és a Colosseum Partyzenekar koncertje

Online, január 23., 17h

Nemes Dóri, bár fiatal énekesnő, mégis nagy tapasztalattal rendelkezik. Több együttesben tett szert ismertségre és népszerűségre az utóbbi időben. A Colosseum Partyzenekar pedig egy biztos szakmai háttér, képzett tapasztalt zenészekkel. Az öt főből álló zenész csapat mindegyik tagja énekel is. A koncert megtekinthető itt. 

Vissza a természethez - Kamarazene korhű hangszereken

Online, január 23., 17h

A Budapesti Fesztiválzenekar művészei barokk művek közül válogatnak.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 23., 17h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Kolibri MobilMesék

Online, január 23., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Jazz elvitelre: ÁrpiShow Trio

Online, január 23., 18h

Tudjátok hol futja a szaxofon a legfényesebb pályáját? A wikipédia szerint: ... az 1920-as évektől kezdve a dzsesszben és a szórakoztatózenében. Meglátjátok (ha jöttök), hogy az ArpiShow Trio-ban is, nem beszélve a klarinétról, a zongoráról meg a dobról, azok is fényeskednek! JAZZ!

Jonas Kaufmann: Az én Itáliám (online koncertfilm vetítés)

Online, január 23., 18h

Koncertfilm az itáliai életérzésről, amelyben a világhírű tenor, Jonas Kaufman a legnépszerűbb olasz dalokat, köztük Caruso, Lucio Dalla, Nino Rota műveit adja elő nagyzenekari kísérettel a Torinói Carignano Színházban.

Vígszínház: A vándorkutya

Online, január 23., 19h

A Pass Andrea által írt és rendezett darabban három család feszültségekkel teli életét ismerhetitek meg a Vígszínház kiváló színészeinek előadásában.

Mozart: Szöktetés a szerájból – bemutató

Online, január 23., 19h

Vecsei H. Miklós új rendezésében látható az Opera új bemutatója, Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka az Opera Otthonra streamsorozatában.

Radnóti Színház: színArany - balladákra és zenére hangolva

Online, január 23., 19h

Az előadás a nőket állítja középpontba. Olyan balladák kerültek bele az előadásba, amelyeknek főszereplője nő, vagy amiben az éppen mellékszereplőnek tűnő nő történetét érdemesnek tartották kiemelni. Az ő szempontjukból néznek rá a magyar történelem kiragadott eseményeire.

Gólem Színház: Szakácskönyv a túlélésért

Online, január 23., 19h

Szokatlan előadással lepi meg közönségét a Gólem Színház. A Lichtenwörthöt megjárt Endrei Istvánné született Weisz Hedvig – Nagy Mari alakításában – az ételeken keresztül meséli el az életét.

1 színész + egy színész EXTRA és EztRád 2020! koncert | újranéző

Online, január 23., 19h

Újra elérhető a Nézőművészeti Kft. és a B32 nagysikerű 1 színész + egy színész című videósorozatának extra adása Kapával és Pepével, kiegészülve a társulat EztRád 2020! című rendhagyó esztrádműsorával – nem csak Nézőművészeknek.

EztRád 2020! - a Nézőművészeti Kft. koncertje

Online, január 23., 19h

Rendhagyó „EztRádműsor” a Nézőművészeti Kft. előadásainak dalaiból – nem csak Nézőművészeknek. A piszkosaktól A kézmosás fontosságán át, egészen az ősszel bemutatásra került Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém című előadásig. Meglepetéssel is készült a társulat! A koncerten egy új dal is hallható lesz, amely a közreműködők örömzenéléséből született erre a rendkívüli alkalomra.

Müpa Home LIVE – Szent István Filharmonikusok

Online, január 23., 19.30h

Mozart Szabadkőműves gyászzenéje után a szerző A-dúr zongoraversenyét hallhatjuk Bonnyai Apolka szólójával, majd Brahms Harmadik szimfóniája csendül fel Antal Mátyás vezényletével. A koncert a Müpa honlapján és Youtube csatornáján követhető.

Perényi Miklós és a Concerto Budapest

Online, január 23., 19.30h

Mesteri szakértelem és művészi ihlet kettőssége jellemzi majd e koncert programját csakúgy, mint a fellépők együttműködését a pódiumon. Hiszen mindjárt a hangverseny első száma, Richard Wagner operájának nyitánya éppen ezt a két testvérerényt, valamint a művészi teljesítményhez olyannyira nélkülözhetetlen közösségi figyelmet és megerősítést állítja a középpontba.

ZENESZÍN -Varga Livius vendége Frenk

Online, január 23., 19.30h

Ismét ZENESZÍN! Varga Livius (A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) ezúttal Frenkkel beszélget, zenél, sztorizik! Frenk a Budapest Bár, a Hiperkarma és még több másik együttes tagja, de szólólemezei is óriási élményt jelentenek.

Örkény István Színház: Andromakhé (felvételről)

Online, január 23., 20h

Oresztész szereti Hermionét, aki szereti Pürroszt, aki szereti Andromakhét, aki szereti Hektórt, aki halott. Szabó Lőrinc fordítása alapján. Az előadást jegyvásárlás után az e-színház oldalán követhetitek.