Tévé előtt töltenéd a szombatot?

Akkor ezt a listát neked készítettük! Koradélután leadják a Holt költők társaságát, de késő estig lesznek jó filmek.

Holt költők társasága - Paramount Channel, december 8. szombat, 15.15h

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életreszóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme.

Vakító fehérség - AMC, december 8. szombat, 16.40h

Lezuhan egy katonai gép az Antarktiszon. A múltja elől menekülő Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbíró kénytelen továbbmaradni, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. Kiderül, hogy a férfit meggyilkolták, és köze van a repülőgéphez. Egy különleges ügynök, Pryce (Gabriel Macht) érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek a nyomozásban, ám nyilvánvalóan rejteget valamit. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.

500 nap nyár - Filmcafé, december 8. szombat, 19.10h

A bájos Summer (Zooey Dechanel) váratlanul kiadja Tom (Joseph Gordon-Levitt) útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen. Végtére is még a legelején megmondta, hogy ő nem vágyik sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy kaland mindez. Tom megpróbálja végiggondolni a múltat, elemezni az együtt töltött időt, hátha megtalálja a szakítás okát, hol követett el hibát. Felidézi találkozásukat, amikor Summer belibbent az irodába, és ő első pillantásra fülig beleszeretett.

Több mint testőr - RTLII, december 8. péntek, 19.25h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

A Kulcsfigura - RTL Spike, december 8. szombat, 20h

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) jótanuló-jósportoló, az iskolai hokicsapat sztárja, a város egyik legmenőbb sráca. Egy tragikus autóbalesetben súlyosan megsérül, emlékezete darabokra hullik. A legegyszerűbb feladatokat is képtelen elvégezni segítség, azaz a jegyzetei nélkül. Így aztán Pratt, aki a baleset előtt az élet császárának számított, most éjszakánként egy bankfiókban takarít, nappal pedig próbálja rendbe szedni életét. Segítsége ebben cseppet sem könnyű eset lakótársa, a vak Lewis (Jeff Daniels). A helyzetet tovább bonyolítja, amikor megjelenik a képben Gary (Matthew Goode), Chris egykori cimborája, aki újra bevezeti a srácot az éjszakai életbe és még egy volt sztriptíztáncosnővel is összehozza. A cél azonban nem az önfeledt szórakozás: Gary valójában egy nagyon is komoly bankrablást készít elő, kihasználva Chris zavarodottságát.

Gyerekjáték - Film+, december 8. szombat, 20.50h

Joe Kingman valósággal lubickol a népszerűségben. A Boston amerikai futball csapatának hátvédjeként milliókat keres, az élete meg olyan, mint egy buli. A szurkolók és a nők odavannak érte, a csapat meg akár a bajnoki címre is esélyes lehet a vezényletével. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor kiderül, hogy a hátvédnek van egy hét éves kislánya - egy egyéjszakás kaland gyümölcse. Ettől kezdve alapjaiban változik meg az élete: a bulit, randit, meccseket háttérbe szorítja a balettóra, az esti mese, a közös babázás.

Ima egy haldoklóért - Film Mánia, december 8. szombat, 21h

Martin Fallon (Mickey Rourke) azzal a reménnyel csatlakozott egykoron az IRA-hoz, hogy népe szabadságáért harcoljon. Amikor egy akciójuk során az angol katonai szerelvény helyett véletlenül egy iskolabuszt robbant fel, lelki válságba esik. Megcsömörlik múltjától, elhagyja harcostársait és Londonba menekül. Egy kegyetlen gengszter, Meehan (Alan Bates) útlevelet ígér neki, ám cserébe azt kéri, ölje meg Kraskót, a konkurens gengszterbanda főnökét. Fallon érzi, hogy ez a gyilkosság minőségileg más, mint amiket eddig az általa igaznak tartott ügy érdekében elkövetett. Da Costa atya (Bob Hoskins) véletlenül szemtanúja lesz a gyilkosságnak. Mivel saját maga is átélt már hasonló lelki válságot, megpróbál segíteni Fallon-nek.

A régi környék - Paramount Channel, december 8. szombat, 21h

Andrew kilenc éve menekült el otthonról, a kisvárosi szürkeségtől, pszichiáter apja dominanciája elől. Most középszerű színészként nyugtatókon és antidepresszánsokon él, távol az emlékektől, és távol a valódi világtól. Amikor hírt kap édesanyja haláláról, rászánja magát a háromezer mérföldes útra, hogy találkozzon elveszettnek hitt múltja emlékeivel. Otthon nemcsak apjával kezdi újraértelmezni kapcsolatát, de megismerkedik egy lánnyal is, aki szinte mindenben az ő ellentéte: Sam életvidám, optimista teremtés, aki képes arra, hogy mások szemét is ráirányítsa az élet napos oldalára.

A holló - Spike, december 8. szombat, 22h

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. Ebben az esztendőben Eric Draven (Brandon Lee) kap lehetőséget. Eric visszatér, hogy bosszút álljon a Top Dollar bandán. Vállán a hollóval a sötét erők birodalmából kiszakítva fekete angyalként járja a várost, hogy igazságot osszon és saját fegyvereiket ellenük fordítva halált hozzon mindazokra, akik egy fél évvel korábban barátnőjét és őt lemészárolták. Kiderül azonban, hogy csak akkor tekintheti teljesítettnek feladatát, ha nem áll meg a puszta bosszúnál.
A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy egy valódi tragédiát is megörökít. A film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.