Utószombat

Pihentető szombat ez, az év talán legnagyobb ünnepének levezető köre. Nevében még karácsony, de ajándékot már nem hoz ő. Programot is alig. De így van ez rendjén, legyen mindenki otthon, családjával izzadja ki az előző ebédet, és készüljön a következő étkezésre. Aki mégis tevékenységre vágyik, megteheti könnyedén, hiszen azért van karácsony, hogy mindenki kapjon.

Food is a Right | FNB Budapest Hétvégi Akció

Auróra, december 25., 14:00

Az akció szolidáris demonstráció a lakásszegénység, a hajléktalanság és az élelmiszerpazarlás ellen: a Food Not Bombs Budapest így szeretné felhívni a figyelmet, hogy koránt sincs minden rendben a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszerrel, és ezzel kilépve az utcára nap, mint nap szembesülhetünk, látva a szegénységet, az éhezést, a hajléktalanságot és a lakhatási problémák növekedését.

A padlás

Vígszínház, december 25., 14:30 

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

Nyári Károly - Budapesti Karácsonyi Koncert - Családi karácsony

RAM Színház, december 25., 19:00

Az ünnepi időszak egyik legkiemelkedőbb zenei eseménye Nyári Károly hagyományos Budapesti Karácsonyi Koncertje ebben az évben már 15. alkalommal kerül megrendezésre. A különleges jubileumi koncertet 2021. december 25-én 19:00 órai kezdettel, ezúttal a megújult RaM Színházban láthatja a közönség.

2020-ban hagyományteremtő jelleggel vetítették le először a cirkusz tavalyi műsorát. Az online  közvetítést hatalmas érdeklődés övezte, több ezren nézték élőben a műsort a Facebook-oldalon. Idén sem hagynak senkit karácsonyi cirkusz nélkül, a 2021-es The Show Must Go On című műsort láthatja a közönség demceber 25-én és 26-án 19 órai kezdettel itt a Facebook oldalon, ingyenesen.

Karácsonyi Kaláka

Marczibányi Téri Művelődési Központ, december 25., 20:00

Akusztikus koncert felnőtteknek, vendég: Szabó T. Anna. A hagyományos karácsonyi Kaláka koncert a zenekar reménysége szerint 2021-ben nem online előadás lesz (mint tavaly). Ahogy több évtizede, most is versek és karácsonyi dalok szerepelnek a műsoron. Az est vendége Szabó T. Anna, így biztos elhangzik Az ég zsoltára című versére írott Kaláka dal is.

Zorall ➽ Junkies ➽ Bulibanditák

Barba Negra, december 25., 20:00

A Kormány 314/2021. (VI. 8.) Korm. rendelete alapján a zenés, táncos rendezvények helyszínén kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy tartózkodhat.

Magyar Passió

Budapest Távmozi, december 25., 20:00

Az 1950-ben játszódó film történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig.

Idén igen különleges ajándékot kaptok a Stop Thinking csapatától karácsonyra, ugyanis elhozzák nektek a román liga egyik legismertebb duóját, a Raresh és Praslea által alkotott Praslesht. Két ilyen nagy múlttal rendelkező és karakteres művész találkozásának esszenciája olyan szintre emeli a produkciójukat, amire évek óta ámulattal tekint az egész szcéna. Végre Magyarországon először ti is kaphattok ebből egy kis ízelítőt.

Perfect Motion — a.b.solute Christmas

Az a.b.solute ünnepi különkiadása! Andras Bader és Zvezda Beta nagyszerű havi klubestje, amelyen ezúttal Peter Helecz fog vendégeskedni. Dress code: védettségi igazolás.