Vasárnap se hagyd ki ezeket a programokat!

Ha még nem döntöttétek el, mit csináltok ma, de szeretnétek valami nagyon izgalmasat látni, akkor ez a programajánló nektek szól!

A dzsungel könyve

Online, április 18., egész nap

Mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sir Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról... ...vagyis mindarról, ami egy kölyökkel megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.

Tavaszjárás Ábránddal - mozogj, dalolj, mesélj velünk akadályok nélkül!

Online, április 18., 10h

Az áprilisi és májusi vasárnap délelőttöket is izgalmassá teszik számotokra online vetítésekkel!
Ezúttal azonban mindenkit hozzá szeretnének segíteni a teljes élményhez, ezért a szokásos vetítésüket 10 órától JELELVE láthatjátok. Két vetítést is tartanak ezen a napon, ugyanis ezt egy NARRÁLT vetítés is követni fogja 11 órától, amely a vakok és gyengénlátók számára segíti a befogadást.

A Törpék birodalmától az Óriások falujáig

Online, április 18., 11h

Miről szól a zene? Lehet jelentése a zenei hangoknak? Tudunk állatokat, embereket, mesebeli lényeket ábrázolni hangszereinkkel anélkül, hogy szövege lenne egy darabnak? Mi az, amit szavakkal nem, de a zenével ki tudunk fejezni? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a zenekar művészei a gyerekekkel együtt, akik játszva ismerkedhetnek meg a klasszikus- és népzene, valamint a különböző hangszerek világával és történetével.

Frakk, a macskák réme

Online, április 18., 11h

Lukrécia és Szerénke, a két lusta macska élete felhőtlen boldogságban telik. Gazdasszonyuktól, Irma nénitől megkapnak mindent, amire vágynak: megfelelő hőfokúra langyított tejecskét, süppedős díványpárnát, szerető szavakat és gondoskodást. Ám a két macskának ez sem elég: arra a karosszékre fáj a foguk, amiben Károly bácsi, Irma néni férje szokta délutánonként az újságot olvasni. 

Toldi

Online, április 18., 11h

Az innovatív előadás során a teljes Arany-mű elhangzik eredeti nyelven, miközben a mozgás, a zene, a tánc és a szöveg is a darab szerves részévé válik. A nemzetközi hírű színházi társulat a klasszikus darabot a Liszt Ferenc-díjas Kiváló Művész, Dresch Mihály zenéjével kísérve mutatja be. Az előadás egy részletét Nagy Norbert társulati tag megzenésítésében, ének formájában hallhatja a közönség.

Dinasztiák

Online, április 18., 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és május 9. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.

Kötelezők szabadon

Online, április 18., 15h

A Kötelezők szabadon című előadás a mai könnyűzene eszközével hidat teremt a fiatal generáció és a versek között, hiszen a zene egyetemes nyelv, általa mindennapi dolog lehet a vers ismerete, nem valami száraz kötelező, ami az iskolapadon kívül feledésbe merül.

Jégvarázs

Online, április 18., 16h

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jégboszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól.

A világ teái - utazás a Föld körül teákkal

Online, április 18., 17h

Online kóstoló lesz, amit az otthonod kényelmében követhetsz, élőben. A kóstolandó teákat csomagban elküldik neked a workshop előtt, majd a dobozt együtt bontjátok ki, és kóstoljátok meg a teákat. Milyen teákat kóstolhatunk? Klasszikusokat, és meglepő, kevésbé ismert teákat is. A részvételhez regisztráció szükséges, melyet ezen a linken tehetsz meg.

„À la Végh”

Online, április 18., 18h

„Vendégségben a FUGÁban” sorozat. Közreműködik: Iván Tímea, Molnár Noémi (hegedű), Juhász Barna (brácsa), Szabó Péter (cselló). A koncertet élőben közvetítik a FUGA YouTube csatornáján, ahol a későbbiekben is vissza lehet nézni.

Kolibri MobilMesék

Online, április 18., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

A 100 tagú cigányzenekar szólistái és Lendvai Csócsi József

Online, április 18., 19h

A 100 tagú cigányzenekar szólistái és Lendvai Csócsi József online koncertje a Karanténból Szól A Nóta Facebook oldalán.

Békével jöttünk

Online, április 18., 19h

Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis közös estje. A két fiatal stand-upos humorista igazi színes egyéniségek. Estjükön nem csak magukat mutatják meg, hanem életüket, családjukat is. Sok-sok történeten keresztül mesélnek arról, milyen józsefvárosi romaként és terézvárosi afrikaiként felnőni, élni  Magyarországon. Megélni az előítéleteket bölcsen, viccesen, szeretve másokat.

Kőzetbolygók asztrobiológiája – Földünk keletkezése és a Földön kívüli élet

Online, április 18., 19h 

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada. Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe! 5. rész: Kőzetbolygók asztrobiológiája – Földünk keletkezése és a Földön kívüli élet. Akik a nézőket kalauzolják: Pál Bernadett és Boldog Ádám. Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően küldik el a megadott email címre.

Volt egyszer egy Mozart-maraton

Online, április 18., 20h 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál történetének egy kivételes pillanata volt a 2006-os Mozart évben saját produkcióként létrehozott három operaelőadás. A Figaro házasságát, a Don Giovannit és a Così fan tuttét fiatal énekesekkel végzett műhelymunka eredményekét szinte újra felfedeztette a közönséggel Kovalik Balázs rendező és Oberfrank Péter karmester. A BTF negyvenedik évfordulóján videórészletekkel elevenítik fel a tizenöt évvel ezelőtti eseményt.

Garda-tó virtuális kirándulás - 2.rész: várak, Sirmione

Online, április 18., 20h 

Garda-tavi kirándulásuk 2.részében a várak világába és Sirmionéba tartsatok velük.

BQW21 Budapest Quartet Weekend – Budapest Kvartett Hétvége 2021

Online, április 18-ig

A BQW Fesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest állítja a középpontba. Az élő koncertsorozat valódi kuriózum a magyar koncerttermek kínálatában – az idei évben ingyenesen, online közvetítve –, mivel évente egy-egy választott zeneszerző összes kvartettjét bemutatja, így adva átfogó képet a szerző életútjáról és zeneszerzői munkásságáról vonósnégyesei tükrében. 2021-ben a Budapest Quartet Weekend tematikája a születésének 160. jubileumát ünneplő cseh zeneszerző óriás, Antonin Dvořák köré épül.