Vásárnap

Hát ennyi vásárt az életbe nem láttatok! Már lökdöstem őket vissza, de csak futottak, futottak tovább! Le is lehet venni a tánccipőket, és valami kényelmesebbel próbálkozni. Aki nem akar vásárolni, csak sétálhat is! Persze, azért lesz némi zenede is, de most csak úgy szokásosan módjával.

KMO Autómodell Börze & Találkozó

KMO Művelődési Központ, december 12., 9:00

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki.

December második vasárnapja kiskertpiac - ANKERmarket zöld Ünnep_3 a MADHOUSE teraszán és belső tereiben! A kiállítók különleges kínálata, a kiskertpiac lassulós, ünnepi készülődős hangulata vár Benneteket, amit sokan szerettek!

Vegan Sunday Christmas Market

Radisson Blue Béke Hotel, december 12., 10:00

A Vegan Sunday Market lesz az a karácsonyi csodaország, ahonnan nem akarsz hazamenni, ahol egy teljes napig ámulva sürögsz és forogsz majd a számtalan kiállító között. Lesznek fincsi kaják, karácsonyi desszertek és édességek, kézműves mittymüttyök, házilag készített szappanok és ékszerek, valamint mindenféle ajándéknak valók, természetesen minden szigorúan vegánul, hogy az állatoknak is kellemes legyen a karácsony.

Makers Market Budapest

Turbina Kulturális Központ, december 12., 10:00

A Makers Market Budapest egy havi rendszerességű vásár, ahol a designra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat.

Decemberi LemezPiac - Budapesti Lemezbörze

ELTE Gömb Aula - ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ, december 12., 10:00

A legnagyobb hazai lemezbörze a DISCOGS együttműködésével! Minden, ami zene! » LP » CD » DVD » MC » pólók » poszterek » újságok » könyvek » kitűzők » emléktárgyak » stb. 

A WAMP Karácsonyi vásársorozat első alkalmával várnak Budapet egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Budapest első emeletén! Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről.

Hangolódj a Karácsonyra az Akvárium Klubban, kapcsolódj ki egy kicsit, alkoss, nézelődj, vásárolj, érezd jól magad! Szerezd be mindenki karácsonyi ajándékát kényelmesen, rohanás nélkül, biztonságosan, egy helyen a Hello Piac Karácsonyi Design Vásárán!

Közösségi alkotmányozás - kulturális jogok

Online, december 12., 10:00  

A Civil Bázis eseménye, a közösségi alkotmányozási folyamathoz kapcsolódóan. 2021. december 12-én, 10 órától a kulturális jogokról, de magáról a magyarországi kultúráról is beszélni fognak.

Krampusz Tribal Market

Gödör, december 12., 11:00  

A karácsonyi vásárt a belváros szívébe helyezik, a Gödör Klubba. Az alkotók ezen a napon is szép számmal sorakoznak majd, így aki lemarad a szombati eseményről, jöhet a ráadásra!

Fák és fejfák - Farkasréti séta

Farkasréti temető, december 12., 11:00  

A Farkasréti temető magas fái és sírjai között csend és nyugalom vesz körül minket. A temetőben eltöltött idő pedig történelmi, irodalmi, tájképi és növénytani utazás is lehet egyben. A Farkasréti temetőben több a neves halott, mint a kolozsvári Házsongárdi temetőben és a budapesti Kerepesi úti temetőben együttvéve.

Karácsonyi vásár a Telepen

TELEP @TelepGaleria, december 12., 12:00  

Mi kerüljön a karácsonyfa alá? Egy strapabíró, vízhatlan hátizsák? Egy színes-vidám kirakós? Egy különleges ékszer? Ha ilyen és ehhez hasonló ajándékokat keresel, menj el a Telepre és nézz szét a vásáron!

BG BudaPest Gardróbvásár és Art Design Market együttműködésében

Stifler Ház, december 12., 12:00  

Összefonják a két kedvenc vásárotokat és rendeznek egy hiper szuper nagy vásárt ahol a ruhák, cipők és kiegészítők mellett, mindenfélét lehet majd kapni ami kézzel készített, termelői, vegán, ékszerek, díszek, festmény és megannyi csodás dolog.

Nagy zenészek, nagy szerelmek - Beethoven

Marczibányi Téri Művelődési Központ, december 12., 15:00  

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek.

Fonó Budai Zeneház, december 12., 18:00 

A sorozat negyedik előadásán Hámori Gabriella és Kamarás Iván színészek, a Lóci játszik Csorba Lócija és az Erdőfűből és számos színpadi előadásból ismert Kiss. B Ádám lesznek a Fonó vendégei. Az esteket Seres Tamás rendezi, aki szerkesztőként válogatja a szövegeket és rendezőként remek szinergiákat teremt meg a színpadon.

Instant-Fogas Vasárnap

Instant-Fogasház, december 12., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Freeszfe Jótékonysági Aukció

Online, december 12., 19:00  

Az aukciót a járványhelyzetre való tekintettel Zoomon tartják, az eseményt Facebookon élőben közvetítik majd. Az esten a licitálók az Egyesület támogatói által felajánlott személyes tárgyakra, színházi relikviákra, de egyedi élményekre is tehetnek majd ajánlatot.

Svábhegyi Csillagvizsgáló, december 12., 19:00

Miért várják a csillagászok izgatottan a december 18-át és miért fognak még egy további hónapig tűkön ülni? Végre útjára indul a várva várt James Webb Űrteleszkóp, azonban a sikeres indítás még nem minden. A távcső közel egy hónapos utazás után fogja elérni a Földtől 1,5 millió km-re lévő L2 pontot, ahol az origami-szerűen összehajtott főtükrű műszert ki kell bontani, és működésbe kell hozni.

Földről az égbe - Anima Sound System és vendégei

Várkert Bazár, december 12., 19:00

Az Anima Sound System adventre tervezett nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is szerepet kapnak, sőt, a tervek szerint számos, az Animát tisztelő művészvendég izgalmas részvételével valósul meg, az adventre tekintettel, vallásos népi dalok és gospelek programba emelésével.