Vasárnapi programajánló

Húsvét vasárnapján otthon az ember helye, hogy felkészűljön a másnapi locsolásra, tojás keresésre és egyéb egzotikus feladatokra. Aki azonban nem bír magával, találhat némi programot, korlátozott mennyiségben és műfajban.

Húsvéti Fesztivál

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), március 31-április 1.

A Skanzen ezen a tavaszon is megtelik élettel. Tájegységeinkben újra felelevenítjük a húsvét hagyományait, az ünnepkör hangulatát, illatát és közösségformáló erejét. A húsvétot megelőző nagyhéten már minden az ünnepre való készülődésről szólt. A hét elején rendbe tették a portákat, kitakarították a házakat, hogy nagycsütörtöktől részt tudjanak venni a templomi szertartásokon.

Piczinke Húsvét a Póniudvarban

Piczinke Póniudvar, március 31., 10:00

Élvezd ki a tavasz minden pillanatát, szervezz közös húsvéti családi programot! Ha kihagynád az otthoni sonkafőzés fáradalmait, és nincs kedved órákig takarítani egy félresikerült tojásfestés után, viszont szeretnéd a vidám, tavaszi és húsvéti hangulatot magadba szívni a családdal együtt, akkor a Póniudvarban a helyetek. A nyuszi nemcsak nyuszitojásokat rejt el az udvarban, hanem sok apró tavaszi kincset is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves kis meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel készülnek húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben.

Boribon kirándul

Puskin Kuckó, március 31., 10:00

Marék Veronika mesehőseiért a mai gyerekek is legalább annyira rajonganak, mint amennyire szüleik szerették annak idején a kedves gesztenyefiút és az aranyos kismackót, könyvben és diafilmen. E nagyon népszerű előadásokhoz Erdélyi Erika írta át a történeteket zenés bábdarabbá úgy, hogy megmaradjon Marék Veronika varázslatos stílusa, ám a műfajnak megfelelően helyet kapjon benne a zene is!

Asztro-matiné 'Kísérletek’

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 31., 11:00

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit – (természetesen a felnőttek is kérdezhetnek! )

Húsvét Budatétényben - Húsvétvasárnap

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, március 31., 13:00

Húsvétvasárnap: Budatétény. Gumikerekes kisvonattal utazhat a Budafoki megállók között  Nyuszikalauzokkal: Klauzál Ház - Rózsakerti Közösségi Ház - Református Iskola előtt.

Ifjúság

Uránia Nemzeti Filmszínház, március 31., 17:00

Az Uránia idén tavasszal filmzenei kalandozásra hívja nézőit. A február végén induló és április végéig, a Magyar Film Napjáig tartó programban a vetítések mellett közönségtalálkozók és élő zenei programok hívják fel a figyelmet a filmek láthatatlan, de nagyon is fontos hangi-zenei dimenziójára.
A sorozat következő vetítése Paolo Sorrentino 3x Európai Filmdíjas alkotása, az IFJÚSÁG lesz március 31-én 17:00 órától, Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Jane Fonda főszereplésével, David Lang filmzenéjével.

Húsvét Mascagnival

Magyar Állami Operaház, március 31., 19:00

Mascagni nevéről elsősorban a Parasztbecsület jut eszünkbe, pedig hasonlóan felemelő élményt nyújthat a címe által is sugárzást, ragyogást sejtető mise, mely a Gloriát helyezi a középpontba. A szerző 1887-ben kezdte komponálni a művet, a munkafolyamatot azonban megszakította egy megrendelés: éppen a Parasztbecsületé. Nem csoda, ha a mise áradó dallamvilága, az érzelmes, romantikus ívek, a szinte drámai feszültségű pillanatok és az olykor személyes kamarahangzás – gondoljunk a briliáns hegedűszólóra a Benedictus előtt! – helyenként a Parasztbecsületre emlékeztetik a hallgatót.

A Pons-Brooks üstökös visszatérése

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 31., 19:30

Az este sztárja a 12P Pons-Brooks üstökös lesz, amelynek észlelése kihívás lesz, de csillagászaik mindent megtesznek a sikerért. Továbbá a Jupiter színes felhősávjaiban és a Fiastyúk kék csillagaiban is gyönyörködhetnek. Sőt mi több, a Nagy Orion-köd portornyait és egy ütköző galaxispárost is megtekinthetik .

Három Holló Kávéház, március 31., 19:30

Elavult és Dep'art a Három Hollóban! Közreműködik Legát Tibor, Fábián Gábor, Irlanda Máté

Bende Zsolt duo

IF Cafe, március 31., 20:00

Bende Zsolt és Tom Remon az IF-ben!

Szimpla JAM

Szimpla Kert, március 31., 22:00

Mivel a "zene mindenkié" a színpad vasárnaponként nyitva áll, hogy a zene közös nyelvén értsünk egyet mindennel és mindenkivel. Színpadtechnikával, hangszerekkel állnak a zenészek rendelkezésére, hogy a spontán zenei gondolatok és műfajok összeadásával legyenek a jelenben.