Vasárnapi programajánló

Ez a vasárnap nagyon keményen kezdi! Már hajnalban(!) hív a cselekvésre, hogy aztán mozikon, koncerteken és irodalmon keresztül adja nekünk az érzést, egészen estig!

Hajnali bolygó boly: Jupiter, Mars, Uránusz és Szaturnusz

Svábhegyi Csillagvizsgáló, augusztus 4., 03:00

A hajnali égbolton elsőként a Fiastyúk kék színű csillagcsibéit észlelhetik. Majd az egyvonalba állt Jupitert, Marsot és Uránuszt kapják távcsővégre. A Szaturnusz jóval nyugatabbra jár a bolygó bolytól, de őt is elkapják teleszkóppal.

Sátántangó

Cirko-Gejzír, augusztus 4., 13:30

A Krasznahorkai László könyve alapján készült film főhősei mindenfajta hasznos termelésből kikapcsolt mezőgazdasági géptelepen élnek. Számukra már megszűnt minden érték, amihez képest életük értelmét meghatározhatnák; minden feloldódott az időben, az évszakok periodikus változásában, lassan már ők maguk is az enyészet részeivé válnak. A mindent megsemmisítő elhagyatottság érzését csak egyetlenegy vágy töri meg, az egyre erősebben jelentkező menekülés vágya. Mindannyian kicsinyes terveket szőnek, természetesen egymás kárára, abban az illúzióban ringatják magukat, hogy egymás kirablásával, becsapásával saját jövőjük megoldódik.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Budapest Park, augusztus 4., 16:00

Farkasházi Réka és a Tintanyúl születésnapi duett koncert a Budapest Parkban! Egy igazán különleges zenei utazásra hív Titeket a Pöttömkert események visszatérő zenekara, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl! Augusztus 4-én egy hatalmas születésnapi mulatságot tartanak a Parkban, ahol megünneplik nagykorúvá válásukat, ugyanis a zenekar 18 éve indult kalandos útjára.

SITMOB

Magyar Zene Háza, augusztus 4., 17:30

Tálas Áron és Klausz Ádám rendhagyó, billentyű-dob duója, a SITMOB remekül ötvözi a modern hiphop, funk vagy drum’n’bass groove-ok lüktetését a jazz harmónia illetve dallamvilágával. A zenekart az utcazenélés ötlete szülte, azzal a rejtett szándékkal, hogy olyan emberekhez is eljusson ez a fajta zene, akikkel ez másképp soha nem jönne szembe.

Sunday Sundown ~ ELB & PULP

Pontoon, augusztus 4., 18:00

Vasárnap Sundown party sorozat egy ragyogó pillanat tele örömmel és boldogsággal! Feelgood house dallamok, diszkó, dallamos és funk vibrál egész este ELB & PUL közreműködésével. Ingyenes belépés!

MINKO (NL) & GORG & BENZOL (HU)

A38 Hajó, augusztus 4., 18:00

Készüljetek fel a gőzölgő Rock&Rollra, Country Soulra, Rootsra, szentimentális punkdalokra, rhythm and bluesra és mindenre a kettő között. A zenekar tagjai olyan nagyszerű zenészek mellett szereztek tapasztalatokat, mint például a Down Brothers, Ian Siegal Band, Rhythm Chiefs.

4S Street

Kobuci Kert, augusztus 4., 20:00

A 4S Street 2018-ban alakult Gyergyószentmiklóson. A zenekart Alin Nicuta (ének, akusztikus gitár), Mihály Csaba (billentyű), Fülöp Loránd (gitár), Szabó László (basszusgitár) és Pál Andor (dobok) alkotják. Legelső nagylemezük Fellegvár címmel jelent meg 2019-ben, majd a második 2021-ben, amely a Szebb napok címet viseli. Utóbbi az arany, majd a platinalemez minősítést is megkapta.

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, augusztus 4., 20:00

Nyár van, vasárnap. Ilyenkor a legjobb jazz a Szalóky Classic Jazz Sunday!

PÁR-BESZÉD: Spiró György, Závada Pál – Dés László és Dés András irodalmi zenei estje

Szentendrei Városháza (Városháza udvara), augusztus 4., 20:30

Az irodalmi-zenei estek mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Különösen érvényes ez akkor, amikor két rendkívül népszerű kortárs magyar író, Spiró György és Závada Pál és két kiváló zeneművész, Dés László (szaxofon) és Dés András (ütőhangszerek) lépnek fel együtt.

Városháza Kertmozi: Deadpool & Rozsomák

Budapest Városháza, augusztus 4., 21:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!

A Marvel Studios bemutatja eddigi legnagyobb baklövését — a Deadpool & Rozsomákot. A kedveszegett Wade Wilson számára a polgári élet kész kínlódás. Az erkölcsileg rugalmas zsoldos gyúnyáját végleg szögre akasztotta, amikor azonban világát a megsemmisülés fenyegeti, vonakodva bár, de ismét magára ölti jelmezét és még vonakvóbb… vonakodóbb? Vonatkotróbb? Meg kell győznie a vonakodó Rozsomákot, hogy—ez egy szar. A szinopszisok totál gagyik.