Vasárnapi programajánló

Vasárnap is élményekkel teli a nyárvég, a zsidó kultúrával szerte a fővárosban életörömre hangolhatunk, míg a Bakáts téren már megtörtént a hangolás és ömlik a zene. Japánkodni mindenki manjen el a zene házába! Mozogni csak pontosan és szépen, családilag lehetőleg. A mozgás után várnak a szokásos hétvégi helyek, hogy ne csak minidg hézköznap legyen!

24. Zsidó Kulturális Fesztivál

Budapest, szeptember 4-12.

A Dohány utcai zsinagóga programjaival elindult a jegyértékesítés a 24. Zsidó Kulturális Fesztiválra, amelyen hazai és nemzetközi zenei élet sztárjaival találkozhat – arról nem is beszélve, hogy a hagyományos zsinagógai helyszíneken kívül ezúttal rendeznek programot a Magyar Zene Házában és a Madách Színházban is. Mivel nehéz évek vannak mögöttük, a 2022-es fesztivál jelmondata idén így hangzik: „Az életörömre hangolunk!”.

Családi Mozgásfesztivál 2022

Budapest, szeptember 4.

A különböző mozgásformák megismerésén és kipróbálásán túl az ingyenes Családi Mozgásfesztiválon a résztvevők inspirációt szerezhetnek azzal kapcsolatban, hogy milyen sportaktivitást válasszanak a szabadidejük sportos eltöltéséhez. Mozogj velük Te is az Európai Sporthét beharangozó eseményén!

Platon Karataev duó

Bakáts tér, szeptember 4., 16:30

Idén januárban jelent meg a Platon Karataev harmadik nagylemeze, a Partért kiáltó, amelyben módosult tudatállapotokban bolyonganak, találkoznak a határtalannal, valamint szembenéznek önmagukkal és az elmúlással is. A dalok ezúttal duó felállásban csendülnek fel, az új album számai mellett korábbi szerzemények is elhangzanak majd, de a készülő negyedik lemezbe is bepillantást nyerhetünk.

A38 Hajó, szeptember 4., 17:00

Idén nyáron is folytatódik a Sunday Session! A 6. születésnapját ünneplő sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! 

Szeptember 4-én, Siklósi Örs születésnapjának évfordulóján lép fel az AWS a Budapest Parkban. A koncert egy felejthetetlenül eklektikus élmény lesz: a srácoktól megszokott zúzda szekciók között egy 40 perces, vonós négyessel kiegészített akusztikus blokk kapott helyet, amely a Madách néven ismertté vált lemez dalaiból fog összeállni.

Amikor 1989-ben megszűnt a kétpólusú világ, Toru Takemitsu, az akkor még élő, legendás japán zeneszerző ekként írt egy kortárszenei folyóirat hasábjain: „A művész feladata, hogy hidat képezzen (...). Egy japánnak, hogy tanuljon a nyugattól, és minden nyugatinak – európainak és amerikainak –, hogy megbecsülje a keleti kultúrát. Legyen ez bármilyen nehéz és komoly feladat, nem tolhatjuk el magunktól.”

MÖRK

Bakáts tér, szeptember 4., 18:45

Idén is megrendezik Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Feszt-et. Könnyűzenei koncertek, családi- és gyerekprogramok, helytörténeti séták, filmvetítések, helytörténeti séták, kiállítás, színház, komoly zene, irodalom egyaránt szerepel a kínálatban.

Idén is megrendezik Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Feszt-et. Könnyűzenei koncertek, családi- és gyerekprogramok, helytörténeti séták, filmvetítések, helytörténeti séták, kiállítás, színház, komoly zene, irodalom egyaránt szerepel a kínálatban.