Vasárnapi programajánló

Vasárnapi vásár nap és fesztivál, már ennyi is elég lenne a boldoguláshoz. De ezen kívül még mozi, program és zenei talpalávaló is várja a hétvégi népséget, aki nem rest elindulni a váltakozó időjárásban.

A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez. Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.

 

Hétvégi programok a We Love Budapest ajánlásával

Az időjárás is azt mutatja, hogy megérkezett a szeszélyes április! Mi pedig pont emiatt igyekeztünk minél szórakoztatóbb eseményeket összeválogatni nektek a hétvégére. Legyen az húsvéti piac, fotófesztivál vagy elektronikusrock-koncert, mindenki megtalálhatja a számára legpihentetőbb vagy éppen legőrültebb programot!

Kapunyitás – kortárs drámák felolvasóestje

Kapunyitás, avagy hová vezet az út, ha a gyermekkort már magunk mögött hagytuk, a túlvilág még messze van, és hirtelen több ajtó tárul fel előttünk, mint amennyi eddig bezárult?

Április 2-án a Fiatal Drámaírók Háza visszatér a Szatyorba. Ezúttal három friss drámaszövegben keresik a válaszokat azokra a kérdésekre, amik egy csésze erős kávé vagy egy pohár jó bor mellett mindannyiunknak eszünkbe jutottak már. Szó lesz nosztalgiáról, gyerekkori álmokról és azok  újragondolásáról, komolyságról, játékról.

Kenyérlelke Fesztivál – húsvéti piac

Április 2-án rendezik meg az első húsvéti Kenyérlelke Fesztivált, a Fény utcai piacon. Az eseményen versenyre is nevezhetünk, és kipróbálhatjuk magunkat a kalácssütésben. Ha inkább eltanulnánk ennek fortélyait, és nem a versenyszellem hajt, workshopokon vehetünk részt. Természetesen eközben a legjobb kézművespékségekből vásárolhatunk finomságokat a húsvéti asztalra.



The Soft Moon (US), Trace Amount (US)



Április első vasárnapján a Fekete Zaj újabb nemzetközi előadókat hoz el a Dürer Kertbe: a 2009-ben alapított The Soft Moon post punk, dark wave és elektronikus rock műfajban utazik, és a 2022-es évben sem pihent, úgyhogy sok új dallal és régi kedvencekkel érkezik. A szintén amerikai Trace Amount Brandon Gallagher szólóprojektje, amivel három éve vetette be magát a zenei szcénába, és azóta villámgyorsan fejlődik. Őket hallhatjuk 2-án, a Dürer Kert színpadán.

 

A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki! Az utolsó alkalom, hogy idén télen velük bulizzatok az iFben, Aztán egy hónapig kell várni, tavaszig!!

A metál, a jazz, a brass és az avantgárd egyedi keverékével az OTTONE PESANTE nemzetközi kritikai elismerést vívott ki legújabb, "DoomooD" című albumával is. „Az ösztöneinket követve próbálunk új hangokat találni és új megoldásokat kikísérletezni.”

A Budapest Orchestra Project egy Tompa Ábel által 2020-ban alapított big band. Tagjai a főváros legjobb fiatal jazz és klasszikus zenészei. Az együttes fő missziója az amerikai nagyzenekari jazz kultúrájának terjesztése és népszerűsítése. Repertoárja fő részét napjaink legjelentősebb big band zeneszerzőinek és hangszerelőinek munkássága teszi ki, de a szimfonikus jazz, kortárs zene és a alter-rock is szerepel a zenekar palettáján.

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, április 2., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.