Fesztivál

18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál

Magyar Zene Háza
Müpa
2023. április 02. (vasárnap) 15:00 - 2023. április 05. (szerda) 23:00

Helyszín:

Magyar Zene Háza
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5
Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Április 2. és 5. között várja a kórusmuzsika iránt érdeklődőket a 18. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENY és FESZTIVÁL!
A Nyitóhangverseny Virágvasárnap este 7-kor a Bálnában lesz; Rossini 160 éve komponált Petite messe solennelle, azaz Kis ünnepi miséjét az egy-egy osztrák, norvég, svéd, török kórus, ill. a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (BAK) tagjaiból álló vegyeskar és a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) adja elő.
Április 3-án délelőtt még csak színpadi próbák lesznek, 14 órától viszont már a versenyfellépések következnek este fél 7-ig - most először a Magyar Zene Házában.
Ugyanitt ápr. 4-én szerdán már 10 órától folytatódik a verseny a gyermekkórusok fellépésével.
Hétfőn és kedden este 7-kor versenyen kívül, ún. 'Barátság koncerteken', közösen adnak hangversenyt a kórusverseny külföldi résztvevői - a belépés ezekre a hangversenyekre is ingyenes, azonban a helyszínen - Magyar Zene Háza fogadótér - található regisztrációs pultnál be kell jelentkezni. Ugyanitt juthatnak hozzá hétfőn és kedden egész nap az ingyenes műsorfüzethez is, ami a program részletes ismertetése mellett a résztvevő kórusokat is bemutatja.
A Nagydíjas verseny és a Díjkiosztó ünnepség április 5-én, szerdán késő este a Müpában lesz. A koncert első felében 19 órai kezdettel Carl Orff Carmina Buraná-ja csendül fel a versenyrésztvevőkkel kiegészített BAK és a BDZ közreműködésével. Vezényel Hollerung Gábor Liszt-díjas karmester, a kórusverseny alapítója és egyben művészeti vezetője. Erre a hangversenyre csak érvényes jeggyel lehet belépni, jegy-elővásárlási lehetőség. Várják a kórusmuzsika kedvelőit és jó szórakozást kívánnak a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál szervezői: az Interkultur Hungaria Nkft.