Vasárnapi programajánló

Még a szombaton is túl lehet tenni! Újabb napot ünnepelhetünk ma, egész Európáét! Ám vasárnap lévén ezúttal vásározhatunk is, akár színházas, akár steampunkos témakörben. Végül, hogy ne lógjon a levegőben, ezt a szép napot is levezethetjük zenével és mozival egyaránt, ügyesebbek mindkettővel!

Óbuda Napja 2023

Budapest, Óbuda, május 6-7.

Óbuda Napján remek koncertekkel, zenés családi és gyerekprogramokkal, gasztro-élményekkel várják az érdeklődőket négy helyszínen, két napon át. Május 6-án kerül sor az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára cím, a Pro Óbuda Díj, és az Óbuda Közbiztonságáért díjak ünnepélyes átadójára, ekkor ismerjük el kiváló sportolóinkat is. Idén először kerül sor a Zöld Óbudáért Díj átadására.

Európa-nap 2023

Szabadság tér, május 7., 10:00

Ünnepeljétek az Európa-napot 2023. május 7-én, vasárnap a Szabadság téren! Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várják a látogatókat. Az eseményen szolidaritásukat is kifejezik Ukrajnával.

Tavaszi vásár és brunch a Katonában

Katona József Színház, május 7., 11:00

Május 7-én Jordán Adél & Anita Vintage egyedi darabokra hangolódva új helyszínen folytatja a pop-up Ruhabárt. Laza keresgélés, emberi lépték, slow fashion, tudatos vásárlás, közösség. Könnyed zenés öltözködés a kantin:ban!

Steampunk Design Market

Dürer Kert, május 7., 12:00

Idén újra berobognak a Steampunk design, divat világába! Első alkalommal indítják útjára a Teapot Recing Rallyt. Mi is ez? A teáskanna és a technológia ötvözése, ahol a fantáziadús Steampunk rajongók versenyeznek teáskannáikkal a tea-témájú rodeóban. Az autóknak több akadály pályán kell áthaladniuk, vigyázva, hogy ne boruljanak fel.

Vannak napok miket elfelejtünk megélni, vannak dallamok, miket nem hallunk meg, de a szenvedélyes zene és szöveg talán segít lerántani a leplet az adott pillanatról, hogy újra és újra észrevegyük: Ez egy Beutiful day. Kortárs költők, írók ihlette gondolatok szólalnak meg lágyabb akusztikus vagy keményebb hangzásban, ezen az érzelmekben gazdag, zenés utazáson.

Amikor a 85 éves André agyvérzés következtében kórházba kerül, a lánya, Emmanuelle azonnal a segítségére siet. A félig lebénult apa egy megrázó kéréssel fordul a lányához: segítséget kér, hogy vessenek véget az életének. Emmanuelle nem tudja, mihez kezdjen, hogyan tehetne eleget egy ilyen sokkoló kérésnek. 

A20 ≋ The Raveonettes / Maluridé

A38 Hajó, május 7., 19:00

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünneplik. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúlt húsz évet köszönhetik. Ünnepelj velük áprilisban és májusban az A38 szülinapi programjain!

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, május 7., 19:30

A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki! Az utolsó alkalom, hogy idén télen velük bulizzatok az iFben, Aztán egy hónapig kell várni, tavaszig!!

A BJO kiváló munkásságának ékes bizonyítéka az elmúlt több mint húsz év, mely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar eddigi történetét.