Vasárnapi programajánló

A szombati programok egy része folytatódik, majd a vasárnap is hozzátesz pár jóságot az élvezethez. Korán lehet kezdeni az Állatkertben, főleg, ha van örökbe fogadott állatod. Innen aztán irány Zugliget, esetleg a Hegyvidék, kinek melyik esik útba. Ha délután pihentünk egy kicsit, uccu a kora este, melyre nem sok, de válogatott zenei témákat ajánlunk!

28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál!

Millenáris, szeptember 28-október 1.

Szeptemberben rendezik meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált! Az idei Fesztivál a Millenárison 140 kiállítóval, több mint 40 külföldi szerzővel várja látogatóit a Parkban, a B (Nagycsarnok) és D épületben (Üvegcsarnok), az Európa Ponton és a Nemzeti Táncszínházban. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek és az olvasás népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a Millenáris D épületében.

V. Ferihegyi Ikarus Találkozó

Aeropark, szeptember 30-október 1.

Az év legnagyobb dobása az Aeroparkban, amikor a magyar járműgyártás legikonikusabb autóbuszai költöznek be két napra a ferihegyi repülőmúzeumba. 2023-ban is mintegy 70 Ikarust várnak, amelyek kívül-belül megcsodálhatók lesznek. Élménybuszozás, járműmustra, több kilométer hosszú, látványos felvonulás zajlik majd ezen a hétvégén, amikor minden az egyik legismertebb hazai márkáról szól.

Hola Budapest! - Spanyol-magyar fesztivál a Palotanegyedben

Palotanegyed, szeptember 30-október 1.

Budapestre jön egy kis Spanyolország! Idén ősszel a spanyol zenéké és táncoké, a gasztronómiai, művészeti és a kulturális élményeké a főszerep a Palotanegyedben.

Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 1., 9:00

Már csak pár nap és itt a Nevelőszülők Találkozója! Lesz megnyitó, szülői értekezlet, tombola, állomásjáték és persze sztárvendég! Szeretettel várnak mindenkit a Fővárosi Állat- és Növénykertben az őszi Nevelőszülők Találkozóján október 1-én, vasárnap! A nevelőszülői értekezletek 10 órakor kezdődnek. Az elefántok, a kispandák, a lajhárok, a vízidisznók és a pingvinek örökbefogadóinak több csoportban szervezték meg a nevelőszülői értekezleteket, amelyben emailben értesülhetnek, így előzetesen tudnak regisztrálni, melyik időpont a legmegfelelőbb számukra.

Zugligeti Családi Nap

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, október 1., 10:00

Az ősz beköszöntését a Zugliget egyik legszebb fákkal körülölelt kis szegletében, a Lóvasúton is megünneplik, ugyanis a Lóvasút idén is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult közös szervezésében megvalósuló Hegyvidéki Ősz programsorozathoz. Bábelőadás, kézműves foglalkozás, kortárs zenei koncert festéssel, helytörténeti séta és country-folk koncert várja a látogatókat.

Gesztenyenap

MOM Kulturális Központ - MOMKult, október 1., 10:00

Kultúra és szórakozás az egész családnak- interaktív, ingyenes szabadtéri programok, zenei csemegék, bábszínház, kreatív játszóház — a Hegyvidéken.

A zene királyai - Uralkodók és zeneszerzők egy személyben

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 1., 11:00

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal a zenélő uralkodókkal ismerkedhetünk meg közelebbről.

The Cliff band lemezbemutató x Küszöb

A38 Hajó, október 1., 18:30

The Cliff band - Backstage az erdő lemezbemutató az A38 hajó tetőteraszon, október 1-jén este!
Elkészült az első albumuk, a Backstage az erdő, amit október elsején be is mutatnak nektek! Nagyon nagyon várnak titeket és a koncertet, hogy együtt bejárjátokk az erdőt, amit az elmúlt évben teremtettek. A hét új dal mellett természetesen játszanak majd mindenféle jó Cliff dalokat az erdő előttről is. Kedvenc fúvósuk, Tomcsik Zoltán is csatlakozik hozzájuk trombitán!

Beck Zoltán – Vecsei H. Miklós: Kártyajáték

Akvárium Klub, október 1., 19:30

Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós közös estje. Van 32 lapunk, épp úgy, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy szó, egy félmondat: valami, ami az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet.

Oláh Kálmán (zongora)

Budapest Jazz Club, október 1., 20:00

A Liszt-díjas Oláh Kálmán zongoristaként és zeneszerzőként is a műfajokon átívelő sokszínűségben hisz, a szokványos dallam-kíséret páros helyett a szimfonikus hangzásban, az egyenrangú szólamokban. Rögtönző előadóként és zeneszerzőként is régóta izgatja a klasszikus zene és a jazz összefonódása.