VasárNapozó

A mai nap egy igazi kint is vagyok, bent is vagyok. Két online program között megbújik egy-egy városi séta, színházi előadás.

Lóca együttes - Piros pünkösd napja

Online, május 23., 09:00

A Lóca együttes koncertjei ismert gyermekdalokra, népdalokra, népzenei feldolgozásokra, mondókákra és játékokra épülnek, így a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba. Daloljatok, táncoljatok!


Piros pünkösd - online tematikus nap

Online, május 23., 10:00

Pünkösdi online tematikus nap sok tánccal, muzsikával, gyerek- és kézműves foglalkozással, játékkal a Hagyományok Házából!


Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében

Budavári Palota, május 23., 10:00

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus vezetésén látogatható először! Helyszíne, a Csikós udvar a II. világháború okozta sérüléséket követően az 1950-es évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Főőrség, Stöckl lépcső és Lovarda épületegyüttesét elbontották. A Hauszmann Alajos tervei alapján eredeti helyszínen rekonstruált épületek a környező terület megújításával, zöldítésével és akadálymentesítésével új funkciókkal várják majd az érdeklődőket.


Harisnyás Pippi

Online, május 23., 11:00

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Pippi kalandjai Novák Eszter rendezésében elevenednek meg.


Állatkert a budai Várban - családi séta

Bécsi kapu tér, május 23., 11:00

A budai Vár kis utcái a gyerekek számára is csodálatos felfedeznivalókat kínálnak. Kőállatok tucatjai rejtőznek az épületek homlokzatain és az eldugott udvarokban – olyan helyeken, amit a turisták észre sem vesznek. Amíg a gyerekek megrajzolják saját állatkerti térképüket, addig a felnőttek megtudják a hozzájuk kapcsolódó történeteket.


Dance Details

Online, május 23., 11:00

Lakatos János, Nívó-díjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának Táncoló filmkockák című előadás-sorozatában számos felemelő és olykor megdöbbentő kulisszatitokkal találkozhattatok. „Lakijani” vasárnaponként a tánc és a táncos mozi felejthetetlen és meglepő történeteivel és kulisszatitkaival ezúttal az otthonaitokba is „beköltözik” Dance Details című Facebook sorozatával.


Fürdőköpeny és Hamlet - Sztankay István hétköznapjairól lánya mesél

Szent Flórián templom, május 23., 13:00

"Bejárjuk a Sztankay-család mindennapjainak legfontosabb helyszíneit az I. kerületben. Megkeressük a szeretett templomot, a kedvenc kávéházi teraszt és a gimnáziumot, ahol apa és lánya is tanult. Nem feledkezünk meg a képzelt városi színpadokról és a politika nagyszínpadáról sem."


A Pendragon-legenda

Online, május 23., 15:00

Szerb Antal művéből ezúttal zenés színházi adaptáció született Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila szövegíró tollából. A kalandregény hangsúlyai áthelyeződnek az érzelmekre, a minden racionális meggondolást elsöprő szenvedélyekre, de a történet lényege változatlan: Bátky doktor, a londoni tanulmányúton tartózkodó magyar bölcsész meghívást kap Pendragon urától a kies Walesbe, ahol az érdeklődése fókuszában álló középkori titkos társaság, a Rózsakeresztesek után nyomozhat. 


Duma Aktuál

Dumaszínház, május 23., 15:30, 19:00

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel, közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra 2*70 percben (néha több), szünettel.


Jégvarázs

Online, május 23., 16:00

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jég-boszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól. Klikk!


Szőllősy András 100.

Bartók Emlékház/Online, május 23., 18:00

A helyszíni részvétel mellett az élő közvetítések továbbra is díjtalanul elérhetőek Bartók Emlékház Facebook csatornáján és később, szerkesztett változatban visszanézhetőek ház a Youtube csatornáján.
Boldog születésnapot!


Rövid a póráz

Thália Színház, március 23., 19:00

Lucette (Schell Judit), a popkirálynő délelőtt videoklipet forgat, este fellép egy celeb-esküvőn. Fernand (Pindroch Csaba), az élete párja folyton ott téblábol körülötte. Délelőtt, a forgatáson nagy vallomásra készül, míg a kavarodásban el nem illan az utolsó pillanat. Este pedig, az esküvőn, ő veszi el a médiacézár (Molnár Piroska) lányát.


Határátlépések

Online, május 23., 19:00

Mindennek van határa, állandóan feszegetjük a határainkat, a határ a csillagos ég, tartsuk tiszteletben egymás határait, közben meg a határok megszűntek, de határvédelemre szükség van, nem is szívesen lépjük át a határainkat, de a távolságtartás mégis rossz, de azért húzzuk meg, lépjük át, tartsuk tiszteletben, gyere közelebb, ne gyere, ez már nem is én vagyok, de most akkor mindennek van határa, vagy csak kinek hol? Mi van? Járj utána!


Menopauza

Játékszín, május 23., 19:00

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi… A mi történetünk ma játszódik, a new york-i
Bloomingdale’s áruházban – de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is. A szereplőink négy nő, és velük is megesik az… Az, amiről nem szeretünk beszélni. 


Kelemen Kvartett • 2.2

Online, május 23., 19:30

Közel három év szünet után, megújult formában lép színpadra a Kelemen Kvartett, bár Kelemen Barnabás és Kokas Katalin az elmúlt időszakban sem fordított hátat a műfajnak. Olyan nagyszerű muzsikusokkal alkottak alkalmi formációkat, mint a norvég Vilde Frang, a német Nicolas Altstaedt, a tajvani Mon Puo Lee vagy az orosz Dmitrij Szmirnov.


Liszt-Bartók-est

Online, május 23., 19:30

A Szent István Filharmonikusok estjének első részében Liszt Ferenc különleges atmoszférájú, kései zenekari kompozíciója, A bölcsőtől a sírig című szimfonikus költemény hangzik el, valamint a zongoraverseny-irodalom egyik legvirtuózabb műve, a Haláltánc. A szólista a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium egykori növendéke, a Zeneakadémia hallgatója, Pellet Sebestyén lesz.